Supernatural (4. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernatural (4. tuotantokausi)
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat The CW
Suomi Sub
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2008-09-1818. syyskuuta 2008
Suomi 2011-04-1616. huhtikuuta 2011
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2009-05-1414. toukokuuta 2009
Suomi 2011-09-066. syyskuuta 2011
Esitysten määrä 22
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2009-09-011. syyskuuta 2009
 Eurooppa 2009-11-022. marraskuuta 2009
Kaudet
← Edellinen
3. tuotantokausi
Seuraava →
5. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Supernatural jaksoista

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Supernaturalin neljäs tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa CW-kanavalla 18. syyskuuta 2008. Kauden näyttelijäkaartiin kuuluvat jälleen Jared Padalecki, Jensen Ackles sekä Jim Beaver. Kausi esittelee myös uusia hahmoja, tärkein niistä on Misha Collinsin esittämä enkeli Castiel.

Kausi käsittelee Deanin paluuta Helvetistä, Samin uutta kykyä manata demoneja sekä Lilithin aikomusta vapauttaa Lucifer maan päälle.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# kausi Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä
61. 1. "Herännyt Lasarus" (Lazarus Rising) Kim Manners Eric Kripke 18. syyskuuta 2008
Dean herää ruumisarkusta maan alta ja kömpii ulos ihmetellen miten on joutunut sinne. Hän on paennut Helvetistä eikä tiedä miten. Hän ottaa yhteyden Bobbyyn jonka kanssa hän selvittää missä Sam on. Kolmestaan he etsivät meedion nimeltä Pamela Barnes selvittääksen, että mikä veti Deanin takaisin maan päälle. Pamela löytää nimen, Castiel, mutta kamalalla hinnalla—Castielin näkeminen tekee hänet sokeaksi. Selviää myös, että Samin psyykkiset kyvyt ovat kehittyneet ja hän pystyy nyt manaamaan demoneja. Dean päättää kutsua olennon, joka nosti hänet Helvetistä, Bobbyn kanssa saadakseen selville mitä tämä tahtoo. Olento ilmestyy ja kertoo olevansa enkeli nimeltään Castiel. Hän selittää, että Jumalalla on työtä Deanille ja siksi hänet nostettiin takaisin maan pinnalle.
62. 2. "Kuuleeko Jumala? Dean Winchester tässä" (Are You There, God? It's Me, Dean Winchester) Phil Sgriccia Sera Gamble 25. syyskuuta 2008
Bobby pyytää Winchestereiltä apua, kun muita metsästäjiä kuolee oudolla tavalla. Samia kummittelee FBI-agentti Hendrickson, jonka Lilith tappoi, syyttäen Samia hänen pettämisestään. He saavat selville, että heitä kummittelee niiden henkilöiden sielut, joita he eivät pystyneet pelastamaan. Tämä on merkki maailmanlopusta. Sam, Dean ja Bobby suorittavat rituaalin näiden vihaisten sielujen karkoittamiseksi, ja onnistuvat.
63. 3. "Mistä kaikki alkoi" (In the Beginning) Steve Boyum Jeremy Carver 2. lokakuuta 2008
Castiel lähettää Deanin ajassa taaksepäin vuoteen 1970. Hän tapaa nuoremman isänsä sekä äitinsä. Dean saa tietää, että hänen äitinsä on metsästäjä. Myös Maryn koko perhe on metsästäjiä, mutta John ei tätä tiedä. Jakson lopussa Azazel tappaa Johnin ja Mary joutuu tekemään sopimuksen sen kanssa, jotta saisi Johnin takaisin.
64. 4. "Muodonmuutos" (Metamorphosis) Kim Manners Cathryn Humphris 9. lokakuuta 2008
Dean on vihainen Samille, joka juonittelee Rubyn kanssa kertomatta hänelle mitään. Hän saa tietää, että Sam omaa demonin verta ja pystyy siksi manaamaan demoneja. He saavat kuitenkin työtä eräältä metsästäjältä tapauksessa, jossa mies muuttuu kammottavaksi hirviöksi, joka syö ihmisen lihaa.
65. 5. "Leffahirviöitä" (Monster Movie) Robert Singer Ben Edlund 16. lokakuuta 2008
Winchesterit metsästävät hirviöitä 1930-luvun klassikkokauhuelokuvista.
66. 6. "Kauhukuume" (Yellow Fever) Phil Sgriccia Andrew Dabb & Daniel Loflin 23. lokakuuta 2008
Dean sairastuu ns. "pelkotautiin" ja pelkää nyt lähes kaikkea. Sam ja Bobby yrittävät löytää keinoja estääkseen Deanin sydäntä pysähtymästä, joka tapahtuu ennen pitkää.
67. 7. "Suuri Kurpitsa" (It's the Great Pumpkin, Sam Winchester) Charles Beeson Julie Siege 30. lokakuuta 2008
Muutama päivä ennen Halloweenia Sam ja Dean saavat tehtäväkseen tutkia outoja kuolemia pienessä kaupungissa. Veljekset saavat selville, että vaarallinen demoni nimeltään Samhain uhraa ihmisiä. Castiel ilmestyy kaupunkiin ja kertoo, että Samhain on yksi sineteistä, joka tarvitsee tuhota, jotta Lucifer pääsee vapaaksi. Hän tuo mukanaan enkelin nimeltä Uriel, tappaakseen kaikki kylän asukkaat.
68. 8. "Toiveajattelua" (Wishful Thinking) Robert Singer Ben Edlund 6. marraskuuta 2008
Sam ja Dean tutkivat pienessä kylässä sijaitsevaa toivomuskaivoa, joka toimii. Tällä on seuraksia esim. nallekarhu herää eloon, pieni poika saa supervoimia ja monet voittavat lotossa. Veljekset tajuavat, että kun kaikki ovat iloisia, seuraukset ovat hirvittävät.
69. 9. "Tiedän, mitä teit viime kesänä" (I Know What You Did Last Summer) Charles Beeson Sera Gamble 13. marraskuuta 2008
Veljekset saavat tehtäväkseen turvata demonien tuoreinta kohdetta, Anna Miltonia, ennen kuin demonit saavat hänet valtaansa. Kun Dean ja Sam kohtaavat vaarallisen demonin, Alastairin, Dean muistaa hänet Helvetistä. Sam paljastaa Deanille mitä teki sillä välin, kun hän oli Helvetissä. Castiel ja Uriel ilmestyvät kertoen, että tyttö on osa sotaa Taivaan ja Helvetin välillä.
70. 10. "Taivas ja helvetti" (Heaven and Hell) J. Miller Tobin Eric Kripke 20. marraskuuta 2008
Dean ja Sam saavat selville miksi Castiel ja hänen esimiehensä Uriel haluavat Annan kuolleena, kun he joutuvat ottamaan jalat alleen, ei ainoastaan enkeleiden vuoksi, vaan koska Alastair ja tämän demoniystävät haluavat myös Annan kuolleena.
71. 11. "Perhe on pahin" (Family Remains) Phil Sgriccia Jeremy Carver 15. tammikuuta 2009
Sam ja Dean tutkivat kummitustaloa, jonka sisällä asuu murhanhimoinen henki. Tutkimuksia vaikeuttaa se, että taloon on muuttamassa perhe ja pian perheen poika katoaa. Veljekset saavat selville, että talossa lymyävät insestistä syntyneet sisarukset, jotka puolustavat verenhimoisesti reviiriään.
72. 12. "Criss Angel on ääliö" (Criss Angel Is a Douchebag) Robert Singer Julie Siege 22. tammikuuta 2009
Sam ja Dean osallistuvat taikureiden kokoukseen, jossa näyttää olevan oikeatakin taikuutta mukana. Ruby ilmestyy Samille mukanaan ehdotus.
73. 13. "Koulumuistoja" (After School Special) Adam Kane Andrew Dabb & Daniel Loflin 29. tammikuuta 2009
Veljekset palaavat vanhaan lukioonsa, jossa vihainen henki piinaa koululaisia. Jaksossa näytetään myös takaumia Samin ja Deanin elosta lukiossa vuosia sitten. He saavat selville, että henki on Samin vanha luokkatoveri, joka janoaa kostoa kaikkia niitä kohtaan, jotka kiusaavat nörttejä.
74. 14. "Seksiä ja väkivaltaa" (Sex and Violence) Charles Beeson Cathryn Humphris 5. helmikuuta 2009
Veljekset tutkivat murhia, joita tekevät miehet seireenien vallassa, ja tapaavat lääkärin, joka kiinnostuu Samista. He tapaavat myös agentin joka haluaa auttaa poikia selvittämään rikokset. Ei aikaakaan kun veljekset alistuvat itse seireenien loitsun valtaan.
75. 15. "Kuolema lomailee" (Death Takes a Holiday) Steve Boyum Jeremy Carver 12. maaliskuuta 2009
Veljet saavat selville, että Alastair aikoo rikkoa jälleen yhden 66:sta sinetistä ja hakevat meedio Pamelan apua. Mutta kaikki menee pieleen kun Pamela loukkaantuu.
76. 16. "Kuolleet enkelit" (On the Head of a Pin) Mike Rohl Ben Edlund 19. maaliskuuta 2009
Castiel ja Uriel ovat kaapanneet Alastairin ja pyytävät Deania kiduttamaan tätä saadakseen selville kuka tappaa enkeleitä. Sam ei usko Deanin selviytyvän tehtävästä, mutta tämä ottaa sen vastaan. Sam koittaa myös saada selville tämän tiedon, ja käyttää kykyjään Alastairiin. Enkeleistä kerrotaan lisää.
77. 17. "Hirveä on elämä" (It's a Terrible Life) James L. Conway Sera Gamble 26. maaliskuuta 2009
Dean ja Sam elävät normaalia elämää Wall Streetillä eivätkä tunne toisiaan, kunnes heidän työtoverinsa alkavat tehdä itsemurhia.
78. 18. "Hirviö kirjan lopussa" (The Monster at the End of This Book) Mike Rohl Julie Siege & Nancy Weiner 2. huhtikuuta 2009
Sam ja Dean saavat selville, että on olemassa kirjasarja nimeltään Supernatural, joka kertoo Deanistä ja Sam Winchesteristä, jotka tappavat erilaisia hirviöitä työkseen. He tapaavat kirjojen kirjoittajan, joka osoittautuu profeetaksi.
79. 19. "Eksynyt lammas" (Jump the Shark) Phil Sgriccia Andrew Dabb & Daniel Loflin 23. huhtikuuta 2009
19-vuotias Adam-niminen poika soittaa veljesten isän puhelimeen ja väittää olevansa John Winchesterin poika. He tapaavat Adamin, jonka luulevat olevan demoni, joka yrittää saada heitä ansaan, mutta osoittautuu oikeasti Johnin pojaksi. Hän elää normaalia elämää, eikä tiedä demoneista mitään.
80. 20. "Hurmio" (The Rapture) Charles Beeson Jeremy Carver 30. huhtikuuta 2009
Castiel ilmestyy Deanille unessa ja kertoo, että hänellä on tärkeää kerrottavaa. Dean ja Sam lähtevät etsimään häntä, mutta löytävät sen sijaan Castielin välikappaleen Jimmyn, joka haluaa elää normaalia elämää. Winchesterit ovat huolissaan tämän turvallisuudesta.
81. 21. "Kuiva kausi" (When the Levee Breaks) Robert Singer Sera Gamble 7. toukokuuta 2009
Dean ja Bobby lukitsevat Samin Bobbyn paniikkihuoneeseen, jotta hän voisi irroittautua demonin verestään. Kuitenkin Bobby kertoo, että sinettejä rikkoutuu kaiken aikaa, ja on sitä mieltä, että Sam pitäisi vapauttaa jotta tämä voi auttaa heitä estämästä maailmaa loppumasta. Dean ei suostu tähän ja etsii Castielin käsiinsä hakien apua. Lopuksi Sam ja Dean tappelevat rajusti.
82. 22. "Luciferin nousu" (Lucifer Rising) Eric Kripke Eric Kripke 14. toukokuuta 2009
Sam ja Ruby lähtevät tappaamaan Lilithiä estääkseen tätä rikkomasta viimeistä sinettiä ja päästämästä Luciferia vapaaksi. Enkelit kidnappaavat Deanin ja tuovat hänet huoneeseen, missä ei ole uloskäyntejä. Zachariah selittää, että enkelit eivät halua estää maailmanloppua. Itseasiassa he haluavat, että se tapahtuu, sillä heidän mielestään niin maailma puhdistuu ja Paratiisi laskeutuu maan päälle. Deanin tehtävänä ei ole estää maailmanloppua alkamasta, vaan estää se sitten, kun se on alkanut. Dean on vihainen Castielille tämän petettyä hänet. Castiel kertoo vastahakoisesti, että Lilithin kuolema rikkoo viimeisen sinetin ja lähettää Deanin estämään Samia tappamasta tätä. Ruby näkee Deanin lähestyvän ja sulkee oven takanaan, jottei hän pääse estämään Samia. Kun Sam on tappanut Lilithin, tämän verestä muodostuu jonkinlainen portti ja hän tajuaa, että Ruby on ollut koko ajan Luciferin puolella ja raivostuu tälle. Dean rikkoo oven ja veljekset yhdessä tappavat Rubyn tämän omalla veitsellä, samalla kun Luciferin häkki avautuu.