Suomen Unicef

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Unicefin logo: teksti "unicef" ja lapsi-vanhempi -tunnus.
Unicefin logo järjestön sinisellä väritaustalla.

Suomen Unicef ry eli Suomen Unicef -yhdistys perustettiin vuonna 1967. Se on yksi Unicefin 34 kansallisesta komiteasta. Suomen Unicefin pääsihteeri on Marja-Riitta Ketola. Yhdistyksen hallituksessa on yhdeksän jäsentä ja puheenjohtajana toimii Teija Andersen. Suomen Unicefin tehtävä on edistää lapsen oikeuksien toteutumista keräämällä varoja Unicefin pitkäkestoisiin kehitysohjelmiin ja hätäapuun sekä tiedottamalla lapsen oikeuksista ja maailman lasten tilanteesta suomalaisille.

Suurin osa kerätyistä varoista kohdistuu Lastenrahastoon, josta ne suunnataan heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseen kaikkialla maailmassa. Hätäavun lisäksi Suomen Unicef kerää varoja omiin nimikko-ohjelmiinsa. Vuonna 2019 nimikko-ohjelmia on seuraavissa maissa: Vietnam, Kenia, Intia, Nepal ja Bolivia.[1] Lisäksi Suomen Unicef osallistuu kansainväliseen koulutuksen parantamiseen tähtäävään Schools for Asia ja Schools for Africa -kampanjaan, jonka toimii 11 Aasian ja Afrikan maassa.[2]

Unicef julkaisee säännöllisin väliajoin raportteja toiminnastaan ja edistymisestään kehitysapuohjelmissa. Suomen Unicef välittää raporttien informaatiota eteenpäin tiedotteissa ja tiedotustilaisuuksissa sekä ylläpitää nettisivuja, sosiaalisen median kanavia ja julkaisee lehteä omasta toiminnastaan.lähde?

Suomen Unicef tekee yhteistyötä eri ministeriöiden ja järjestöjen kanssa sekä seuraa Yhdistyneiden kansakuntien lapsen oikeuksien sopimuksen toteutumista Suomessa.lähde?

Lapsen oikeuksien sopimuksen määräaikaisraportit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Unicef osallistuu lapsen oikeuksien sopimuksen määräaikaisraportointiin. Suomen kolmas määräaikaisraportti sopimusta koskien käsiteltiin YK:n Lapsen oikeuksien komiteassa syyskuussa 2005.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Unicefin nimikko-ohjelmat Suomen Unicef. Arkistoitu 15.8.2016. Viitattu 24.11.2016.
  2. Koulutus: Schools for Asia ja Schools for Africa Suomen Unicef. Arkistoitu 15.8.2016. Viitattu 24.11.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.