Storfallan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Storfallan
Maantiede
Saariryhmä Turunmaan saaristo
Merialue Saaristomeri
Valtio
Valtio Suomi
Maakunta Varsinais-Suomi
Kunta Kemiönsaari

Storfallan on saari Kemiönsaaren kunnan Dragsfjärdissä. Saari sijaitsee Dragsfjärdin pohjoispuolella useiden saarien keskellä.

Storfallanin saareen on kasvanut kiinni kaksi pienempää saarta Jeppan ja Linjen. Saarten yhdistäminen on luonut merenlahden saaren edustalle. Storfallanin naapurisaaria ovat Storön, Granholmen ja Gunholmen.[1]

Storfallan muodostaa yhdessä muutamien Dragsfjärdin pohjoispuolisten saarten kanssa maarekisterikylän. Kylän alue on kolmessa osassa. Keskimmäinen osa on Storfallanin ympäristö. Idässä kylään kuuluu Lillfallanin ympäristö ja lännessä Höglandin ympäristö. Kylän länsiosa kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon.[1][2] Ainoastaan Hälholmenin saarella on nykyään vakituista asutusta.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Kansalaisen karttapaikka Maanmittauslaitos. Viitattu 21.2.2019.
  2. Kartta ja Storfallan yksinäistilasta 1880. (A6:19/3-5) Maanmittaushallituksen uudistusarkisto. Kansallisarkiston digitaaliarkisto (viitattu 21.2.2019)
  3. Elina Auri: Ilman kiinteää tieyhteyttä olevat pysyvästi asutut saaret (pdf) (s. 106) Työ- ja elinkeinoministeriö. Viitattu 21.2.2019.