Steve Turner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Turner
Steve Turner.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 28. maaliskuuta 1965 (ikä 54)
Houston
Muusikko
Tyylilajit grunge
alternative rock
rock
punk
Soittimet kitara
basso
Yhtyeet Green River
Mudhoney
Mr. Epp & the Calculations
Steve Turner
The Monkeywrench
The Fall Outs
Spluii Numa
Levy-yhtiöt Sub Pop Records
Homestead Records
Tasque Force Records
Reprise Records
Funhouse Recordings
Roslyn Recordings

Steve Turner on yhdysvaltalainen kitaristi, joka tunnetaan parhaiten työstään grunge-yhtyeessä Mudhoneyssa. Hänellä on ollut vuosien varrella muitakin sivuprojekteja, ja lisäksi hän on julkaissut joitakin soololevyjä.[1]

Uran alkuajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turnerin ensimmäinen yhtye oli autotallibändi The Ducky Boys. Yhtyeen kokoonpanoon kuului myös tuleva Pearl Jamin jäsen, Stone Gossard. Yhtye erosi vuoden 1983 paikkeilla.

Turner tapasi Mark Armin liittyessään seuraavaan yhtyeeseensä, Mr. Epp & the Calculationsiin. Yhtyettä kuvattiin useaan otteeseen "maailman huonoimmaksi bändiksi". Yhtye julkaisi kasetin Live as All Get Out vuonna 1983. Mr. Epp soitti viimeisen keikkansa helmikuussa 1984.

Vuonna 1981 Arm ja Turner, joista oli nopeasti tullut läheiset ystävät, perustivat vitsi-punk-bändin Limp Richerds, joka myös hajosi vuonna 1984.

Edellä mainittujen yhtyeiden lisäksi Turner on soittanut myös muun muassa yhtyeissä Spluii Numa, The Fall Outs ja Doggs With Dreddloxx. Hän on myös julkaissut neljä sooloalbumia.

Green River[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Green River perustettiin alkuvuonna 1984. Se nimettiin samannimisen sarjamurhaajan ja Creedence Clearwater Revivalin samannimisen albumin mukaan. Yhtyeen alkuperäisjäsenet olivat Mark Arm (laulu), Turner (kitara), Jeff Ament (basso) ja Alex Vincent (rummut). Myöhemmin mukaan otettiin toinen kitaristi, Stone Gossard, Mark Armin halutessa keskittyä pelkästään laulamiseen (hän siis soitti myös kitaraa yhtyeen alkuaikoina).

Turner lähti yhtyeestä vuoden 1985 alussa, koska ei pitänyt Amentin ja Gossardin "progressiivisista" vaikutteista. Turnerin tilalle otettiin Green Riveriin Bruce Fairweather. Green River hajosi vuonna 1987.

Mudhoney[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välittömästi Green Riverin hajottua, Mark Arm otti yhteyttä Turneriin. He yhdessä värväsivät basisti Matt Lukinin (soitti aiemmin The Melvinsissä) ja rumpali Dan Petersin (Bundle of Hiss and Feastista) perustaakseen Mudhoneyn vuonna 1988.

Mudhoneyta alettiin pian pitää yhtenä Seattle-kuvion lupaavimpana yhtyeenä singlellään "Touch Me I'm Sick" sekä debyytti-EP:llään Superfuzz Bigmuff saaden maasta taivaaseen ylistäviä arvosteluja musiikkilehdistössä. Kahden muun Sub Popilla julkaistulla julkaistun hyvin vastaanotetun levyn jälkeen Mudhoney ja Turner allekirjoittivat sopimuksen suuren levy-yhtiön Reprise Recordsin kanssa 1992, julkaisten Piece of Caken myöhemmin samana vuonna. Arm ja Turner ovat myös myöhemmin soittaneet yhdessä sivuprojektissa The Monkeywrenchissä.

Ainutkertainen Green River -yhdistyminen tapahtui marraskuun 30, 1993 Pearl Jamin kiertueen aikana Aladdin Theatressa Las Vegasissa. Yhdistymiseen osallistuivat Mark Arm, Steve Turner, Stone Gossard, Jeff Ament ja Underdogin Chuck Treece, joka paikkasi Alex Vincentiä rummuissa. Vincent asui tuolloin Japanissa, eikä ollut paikalla. Bändi soitti vain kaksi kappaletta, "Swallow My Pride" ja "Ain't Nothing to Do", ennen kuin lähti lavalta.

Mudhoney jatkaa edelleen keikkailua ja albumien tekoa. Heidän uusin albuminsa, Under a Billion Suns, ilmestyi vuonna 2006.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mark Deming: Biography All Music Guide. Viitattu 10.10.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]