Steve Marriott

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Marriott

Stephen Peter "Steve" Marriott (30. tammikuuta 194720. huhtikuuta 1991) oli englantilainen rocklaulaja, -lauluntekijä ja -kitaristi.

Marriott syntyi Lontoossa ja oli nuorena ukulelen katusoittaja. Hän aloitteli myös näyttelijän uraa.

Marriott oli 1960-luvulla Small Facesin keulahahmoja. Hänen kirjoittamiaan yhtyeen lauluista olivat muun muassa "All or Nothing", "Itchycoo Park", "Lazy Sunday" ja "Tin Soldier". Marriottin ura The Small Facesissa loppui 1969, ja hän perusti Humble Pien.

Humble Pien levytykset nousivat listoille, mutta se hajosi vuonna 1975. Marriott keskittyi soolouraan ja muihin projekteihinsa. Hän teki yhteistyötä muun muassa Johnny Hallydayn ja Johnny Thundersin kanssa. Hän sai vaikutteita niin yhdysvaltalaisesta soulmusiikista kuin The Beatlesiltakin.

Humble Pie perustettiin uudelleen 1980, mutta se hajosi jälleen kahden albumin jälkeen. Marriott oli yhdessä Peter Framptonin kanssa suunnittelemassa Humble Pielle uutta materiaalia, mutta Marriott kuoli tulipalossa 44-vuotiaana ennen kuin projekti ehti edetä. Kaksi Marriottin ja Framptonin uutta laulua on kuitenkin kuultavilla Framptonin levyllä Shine On.

Kuriositeettina mainittakoon, että Marriottin koira Seamus haukkuu The Small Facesin kappaleessa "The Universal" ja Pink Floydin kappaleessa "Seamus" (albumilla Meddle, 1971).

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.