Steve Guolla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Guolla
Henkilötiedot
Syntynyt 15. maaliskuuta 1973
Scarborough, Ontario
Kansalaisuus Kanada Kanada
Jääkiekkoilija
Pelipaikka keskushyökkääjä
Maila vasen
Pituus 185 cm
Paino 90 kg
Seura
Seura ei seuraa tällä hetkellä
Sarja SM-liiga
Pelaajaura
Pääsarjaura 1996–
Aik. seurat Prince Edward Island Senators (AHL)
San Jose Sharks (NHL)
Kentucky Thoroughblades (AHL)
Tampa Bay Lightning (NHL)
Atlanta Thrashers (NHL)
Albany River Rats (AHL)
New Jersey Devils (NHL)
EHC Kloten (NLA)
Hannover Scorpions (DEL)
HIFK (SML)
HC Innsbruck (EBEL)

Stephen "Steve" Guolla (s. 15. maaliskuuta 1973 Scarborough, Ontario, Kanada) on kanadalainen jääkiekkoilija.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juniorivuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guolla pelasi juniorivuotensa Michigan State Universityn joukkueessa NCAA:ssa, jossa hän teki neljässä kaudessa 156 ottelussa tehot 62 + 125 = 187. Hyvistä suorituksista huolimatta Guollaa ei koskaan varattu NHL:n varaustilaisuudessa, jonka takia hän jäi pitkäksi aikaa yliopiston joukkueeseen. Uusi mahdollisuus ammattilaisuuteen hänelle tarjoutui, kun Ottawa Senators varasi hänet kolmantena viimeisessä NHL:n täydennysvarauksessa 1994. Saman tien Guolla pakkasi varusteensa, ja matkusti AHL-liigan Prince Edward Island Senatorsin riveihin, joka oli Ottawan farmiseura. Hän teki kaudella 1995–1996 runkosarjassa 72 ottelussa tehot 32 + 48 = 80. Pudotuspeleissä hän pelasi 3 ottelua, mutta ei saavuttanut yhtään tehopistettä.

NHL-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1996–1997 San Jose Sharks hankki Guollan pelioikeudet ja hän pääsi pelaamaan ensimmäiset pelinsä NHL:ssä. Osan kaudesta hän pelasi kuitenkin San Josen farmissa AHL-liigan Kentucky Thoroughbladesissa. Seuraavalla kaudella hän sai pelasi San Josessa vain seitsemän ottelua. Pääosa kaudesta kului Kentuckyn riveissä, eikä peliaika NHL:n puolella parantunut 1998–1999-kaudellakaan.

Guollan ura kääntyi nousuun, kun San Jose myi hänet Tampa Bay Lightningiin. Hän pelasi koko kauden NHL:ssä, joskin kesken kauden siirtyi Tampa Baystä Atlanta Thrashersiin. Kausi 2000–2001 oli Guollan uran paras NHL:ssä. Hän pelasi 63 ottelua, joissa teki tehot 12 + 16 = 28. Kauden jälkeen Guolla siirtyi vapaana agenttina New Jersey Devilsiin, jossa hän sai farmikomennon. Hän pelasi kauden New Jerseyn farmijoukkueessa Albany River Ratsissa lupaavasti, ja kesken seuraavan kauden hänet nostettiin New Jerseyn kokoonpanoon. Pelit loppuivat kuitenkin pahoihin selkävammoihin. Hän yritti vielä seuraavan kauden pelata Albanyssä, mutta jatkuvat selkävammat pakottivat lopettamaan.

Ura Euroopassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaudeksi 2004–2005 Guolla yritti paluuta pelaamalla Sveitsin Nationalliga A:n Kloten Flyersissa. Hän pelasi vain kaksitoista ottelua selkävammansa vuoksi, joka ei osoittanut vieläkään parantumisen merkkejä. Seuraavan kauden hän pelasi DEL-liigassa Hannover Scorpionsissa Saksassa. Kausi oli hieman ehjempi, ja selkä oli jo parempi. Vaatimattomien tehojensa vuoksi hän ei kuitenkaan jatkanut Scorpionsissa.

Kaudeksi 2006–2007 Guolla teki sopimuksen SM-liigan HIFK:n kanssa, ja hänen uransa lähti uudelleen nousuun. Hän oli HIFK:n avainpelaajia koko kauden, ja oli liigan pistepörssin viides. Toinen kausi oli kuitenkin huomattavasti vaikeampi, eikä pisteitä kertynyt enää niin paljoa. Ensimmäisellä HIFK-kaudellaan liigan syöttöpörssin voittanut 45 syöttöpisteellään voittanut Guolla sai toisella kaudellaan pisteitä 15+25. Kaudeksi 2008–2009 Guolla siirtyy yhdessä toisen HIFK:n pohjoisamerikkalaisen Rem Murray kanssa Itävallan-liigan HC TWK Innsbruckin joukkueeseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]