Slender: The Arrival

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Slender: The Arrival
Kehittäjä Gerald Bolick
Julkaisija Blue Isle Studios (PC)
Midnight City (PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One)
Käsikirjoittaja Gerald Bolick
Pelimoottori Unity-pelimoottori
Julkaistu Windows
26. maaliskuuta 2013
28. lokakuuta 2013 (Steam)
PlayStation 3',
23. syyskuuta 2014 (Pohjois-Amerikka)
24. syyskuuta 2014 (Eurooppa)
Xbox 360
24. syyskuuta 2014 (Pohjois-Amerikka, Eurooppa)
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus K-12 kauhu (PEGI)[1]
Alusta Microsoft Windows, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen lataus ja Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Slender: The Arrival
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 70,56 %[2]
Metacritic 68/100[3]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 8,5/10[4]
IGN 6,5/10[5]

Slender: The Arrival on Gerald Bolickin kehittämä ja Blue Isle Studiosin julkaisema selviytymiskauhupeli. Pelin beetaversio julkaistiin Microsoft Windowsille ja OS X:lle helmikuussa 2013, ja koko peli julkaistiin maaliskuussa.

Päivitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slender: The Arrival on saanut päivityksiä, jotka ovat vähentäneet pelin ohjelmointivirheitä. Peliin tuli suuri päivitys, kun se syksyllä 2013 julkaistiin Steamissa. Samalla muun muassa pelin ensimmäinen luku ja viimeinen luku kehitettiin pidemmiksi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuten edeltäjässään Slender: The Eight Pagesissa, pelissä on tarkoitus kerätä lappuja ennen kuin Slenderman saa pelaajan kiinni. Pelissä suoritetaan myös muita tehtäviä. Pelissä on viisi lukua. Pelihahmo on Lauren, Katen hyvä ystävä. Kate on pyytänyt Laurenia tulemaan tämän luokseen auttamaan talonsa myymisessä. Pelaaja on pelissä varustettu vain taskulampulla, jolla voi näyttää laajempaa tai kohdennettavaa valoa. Pelissä on eri vaikeusasteita: helppo, normaali ja hardcore. Helpossa pelaajalla on suuri kestävyys, loputon taskulampun patteri ja viholliset ovat vähemmän aggressiivisia. Hardcoressa pelaajan kunto on suhteellisen heikko, taskulampun pariston varaus voi loppua ja viholliset ovat erittäin aggressiivisia.

Kun Slenderman katsoo pelaajaa, kamera alkaa päästää omituisia ääniä, toimintahäiriöitä ilmenee, kuva vääristyy ja nykii sekä värit esineiden reunoilla vaihtelee vihreän ja violetin kanssa. Jos Slendermania katsoo liian kauan, ruutu pimenee, Slendermanin kasvot tulee mustana ja nykien näytön eteen mikä merkitsee sitä, että pelaaja on hävinnyt. Kate juoksee pelaajan perässä kaivoksessa luvussa kolme ”Into The Abyss”. Katella on mustat hiukset, valkoinen huppari ja pelottava maski. Päästessään liian lähelle pelaajaa Kate hyppää Laurenin päälle ja Katen naama näkyy ruudussa lähietäisyydellä. Sen jälkeen Kate hyppää pois pelaajan päältä, ja pelaaja voi jatkaa aluksi linkuttaen jalkaansa mutta sen jälkeen kävellen normaalilla nopeudella. Jos tämä kuitenkin toistuu 2–3 kertaa pelaaja häviää ja joutuu aloittamaan tason alusta.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Prologue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähenkilö Laurenin auto on pysäköity kaatuneen puun viereen. Lauren etenee metsäpolkua pitkin kohti ystävänsä Katen kotia, mutta huomaa ettei kukaan ole kotona ja että kaikki ikkunat ja ovet on avattu. Talossa hän löytää kirjeitä CR-nimiseltä henkilöltä, joka on Katen ystävä. Lauren tajuaa, että CR on huomannut Slendermanin läsnäolon ja yrittänyt tehdä asialle jotain. Lauren löytää avaimet ja taskulampun ja menee Katen huoneeseen. Hän huomaa, että hänen pitää mennä Radiotornin luo. Lauren kuulee huutoa metsästä. Lauren menee metsätietä pitkin ja löytää matkan varrelta generaattoreita, jotka käynnistyttyään luovat valoa tielle. Matkalla löytyy myös palaneen talon rauniot, joiden sisältä löytyy nääntynyt ja itkevä poika. (Poika saattaa olla Charlie Jr. ennen kuin muuttui Slendermanin Proxyksi). Jos Lauren menee liian lähelle poikaa, kamera häiriintyy, ruudulla näkyy nopeasti kasvot ja kuuluu inhottavan kova ääni. Sen jälkeen poika on kadonnut ja Lauren jatkaa matkaa Oakside-puiston portille.

2. The Eight Pages[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren kävelee Oakside-puistoon, josta hän kuuli huutoa. Kun hän menee ilmoitustaulua kohti, hänen näkönsä menee vaihtelevasti mustavalkoiseksi ja hänen liikkuminensa hidastuu. Tämä kestää kuitenkin vain hetken ja hän jatkaa eteenpäin. Matkan varrella Lauren löytää lapun ja huomaa, että Slenderman seuraa häntä. Kun Lauren on kerännyt kaikki kahdeksan lappua, Slenderman pyörryttää hänet.

3. Into The Abyss[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Lauren herää Oakside-puistossa, hän etenee läheiseen Kullman Mining -kaivokseen. Hän huomaa hissin mutta tajuaa että hänen täytyy käynnistää kuusi generaattoria ja käynnistää ensimmäisen mikä oli hissin vieressä. Generaattorin ollessa päällä ja Laurenin etsieessä muita hän kuulee outoa ääntä, ja tunnelista hyökkää oudon näköinen olio (Kate eli Proxy, Slendermanin ”avustaja”). Lauren juoksee karkuun ja saa peräänsä myös Slendermanin. Laurenin käynnistettyä kaikki kuusi generaattoria hän pääsee pois tehtaasta hissillä.

4. Flashback[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren on paennut kaivoksesta ja saapuu kauniille metsäalueelle. Hän löytää metsästä muutaman lapun lisää CR:ltä. Lauren löytää luolan, jonka edessä palaa valosoihtu tuoden hieman valoa luolaan. Luolassa hän löytää lisää lappuja CR:ltä. Hän löytää tiensä konttiin missä on lappu CR:ltä. Hän löytää myös television, ja pelaaja pääsee pelaamaan Katellä. Kate on piirtelemässä lappuja mutta kuulee omituista ääntä talosta ja päättää sulkea kaikki ovet ja ikkunat. Slenderman kuitenkin pääsee sisään ja Kate piiloutuu huoneeseensa ja hyppää ulos ikkunasta päättäen videon.

5. The Arrival[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videon loputtua Lauren lähtee kontista ja jatkaa luolaa takaisin, mutta ulos tullessaan hän huomaa, että valosoihtu on sytyttänyt koko metsän tuleen ja että Slenderman jahtaa häntä. Lauren pääsee tulimeren läpi ja ehtii radiotorniin ennen kun Slenderman saa hänet kiinni. Laurenin taskulamppu sammuu, mutta hän jatkaa syvemmälle rakennukseen. Sokkeloisen käytävän päässä on ovi, ja kun Lauren astuu ovesta sisään, se paukahtaa kiinni hänen takanaan. Lauren näkee erilaisia seinään raaputettuja tekstejä. Käytävän päästä löytyy palava nuotio, videonauhuri ja CR:än palanut ruumis, jonka päälle on kaiverrettu suurella ”I FAILED YOU”.

Lopetukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slender: The Arrivalin loppuja on yhteensä kolme. Osa on vanhoista versioista ja yksi on uudesta. Hardcore-loppu on hieman erilainen, ja Steam-loppu on pidempi ja sisältää muutaman erikoiskohtauksen.

Normaali lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän. Molemmat alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video päättyy ja käytävän alussa oleva tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Ruutu pimenee.

Hardcore-lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän. Molemmat alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video päättyy ja käytävän alussa oleva tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Ruutu pimenee ja Lauren tippuu tornin päältä maahan. Kamera jää kallellaan maahan, jättäen pelaajan siihen uskoon että Lauren joko kuoli pudotuksessa tai henkiin jäädessään muuttui Slendermanin Proxyksi. Ruutu pimenee.

Steam-lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lauren laittaa videonauhurin päälle ja kuulee Katen ja CR:än juttelevan ja Katen itkevän. Molemmat alkavat kiljua paniikin vallassa. Yhtäkkiä video päättyy ja käytävän alussa olevat tuli sammuu. Ovi avautuu ja pelaajan ruudulle tulee kasvojen kuvia ja ikävää ääntä. Kuvien vaihtuessa Laurenia kohti juoksee luurankomainen olio (mahdollisesti Charlie Jr. Proxyna), joka tainnuttaa Laurenin. Lauren herää kellarissa ja huomaa, että olio on portaiden alapäässä ja estää Laurenin pakoyritykset. Ruudussa vilahtaa uudelleen naama ja ääntä. Kun pelaaja on löytänyt muutaman lapun kellarista, olio katoaa ja Lauren voi edetä yläkertaan. Lauren huomaa olevansa saman talon rauniossa, jotka näkyivät pelin ensimmäisessä luvussa. Hän kuulee naisen nyyhkytystä. Hetken etsimisen jälkeen Lauren löytää naisen, joka onkin Kate Proxy-muodossa, ja joka käy Laurenin päälle. Kamera sammuu ja palaa vielä rikkinäisenä, näyttäen, kuinka Laurenia raahataan pois. Kamera sammuu ja ruutu pimenee.

Ekstra-luvut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. Genesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelaaja on läpäissyt alkuperäisen pelin, avautuu luku nimeltä Genesis. Luku on remake alkuperäisestä Slender: The Eight Pages -pelistä ja sisältää paremman näköisen ja vähemmän ohjelmointivirheitä sisältävän alkuperäisen Slender-tason. Kun pelaaja on kerännyt kaikki kahdeksan lappua, Slender tulee pelaajan eteen, ottaa tämän kiinni ja sanoo että ”I have plans for you Kate.” Tämä viittaa siihen että, Kate muuttui Slendermanin avustajaksi eli Proxyksi.

Salainen taso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin toiseksi viimeisessä versioissa on salainen taso, jonne pääsee ensimmäisestä luvusta. Laurenin täytyy mennä talon edustalla olevan pylvään luokse ja painaa Charlie Jr:a koskevaa katoamisilmoitusta (MISSING-juliste) 2–3 kertaa. Ruutu alkaa nykiä ja väreillä ja lopulta pimenee, jolloin aukeaa päävalikko. Vaihtoehto ”Start new game” aloittaa salaisen tason. Ruudussa lukee ”I’m lost. Can you find me?” Pelaaja on (mahdollisesti CR) Katen talon edustalla, missä on koko ajan päivä ja taso on hyvin viallinen: esimerkiksi maata tai puita ei näy ja kartta lataa muureja vain lähietäisyydelle pelaajasta. Kamera nykii koko ajan. Pelaajan täytyy etsiä Slenderman. Aina kun pelaaja menee oven läpi, hän teleporttaa jonkin toisen oven luo. Pelaaja tekee tätä niin kauan kunnes hän pääsee lukitun huoneen luo. Kun hän yrittää avata, oven ruutu pimenee ja pelaaja palaa päävalikkoon. Kun pelaaja valitsee minkä tahansa kuvan, ruutuun tulee teksti ”I will find you now.” Pelaaja aloittaa talosta ja menee samaan tyyliin ympäri taloa, teleporttaillen ympärinsä. Lopulta ruutu pimenee ja pelaaja löytää itsensä tulesta talon pihalla. Slenderman tulee koko ajan hieman lähemmäs pelaajaa kunnes ruutu pimenee ja Slendermanin ”kuolinruutu” yhdistettynä katoamisilmoituksen kanssa, ja sen jälkeen näytöllä lukee: ”You are dead.” Pelaaja palaa päävalikkoon, jossa ainoat vaihtoehdot ovat ”Start Game” ja ”Exit Game”. Painamalla Start Game pelaaja katsoo vain taivaalle eikä voi liikkua tai katsoa minnekään muualle. Sen jälkeen tulee taas Slenderman ja Charlie Jr. ”kuolinruutu” ja pelaaja palaa päävalikkoon. Tämä on ainoa asia, mitä pelaaja voi siinä tilanteessa tehdä. Sammuttamalla pelin ja avaamalla uudelleen peli palaa normaaliksi. Tämä ei välttämättä toimi uusimman version kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Slender: The Arrival store.sonyentertainmentnetwork.com. undefined. Viitattu 11.12.2014.
  2. Slender: The Arrival Gamerankings.com. Viitattu 6.6.2013. (englanniksi)
  3. Slender: The Arrival Metacritic.com. Viitattu 6.6.2013. (englanniksi)
  4. Slender: The Arrival Review Gamespot.com. 10.4.2013. Viitattu 5.5.2013. (englanniksi)
  5. SLENDER: THE ARRIVAL REVIEW IGN.com. 3.4.2013. Viitattu 5.5.2013. (englanniksi)