Skate (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skate
Skate.png
Kehittäjä EA Black Box
Julkaisija Electronic Arts
Suunnittelija Scott Blackwood (tuottaja)
Säveltäjä DJ Z-Trip
Pelisarja Skate
Julkaistu Xbox 360
NA 14. syyskuuta 2007
EU 28. syyskuuta 2007
PlayStation 3
NA 24. syyskuuta 2007
EU 5. lokakuuta 2007
Lajityyppi urheilupeli (rullalautailu)
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Skate (tyyliteltynä skate.) on EA Black Boxin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema rullalautailuun perustuva urheilupeli. Pelille on julkaistu jatko-osat Skate It, Skate 2 ja Skate 3.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa siitä, kun pelaaja on rullalautailemassa. Hän on lähdössä paikalta, mutta jää bussin alle. Giovanni Reda käskee soittamaan ambulanssin. Kun ambulanssi saapuu, ambulanssihoitaja Danny Way herättää hänet. Hän kertoo, että kaikki järjestyy. Paul Rodriquez on ambulanssin kuljettaja. Matkalla sairaalaan esitellään pelissä olevia rullalautailijoita. Kun ambulanssi pääsee sairaalalle, Mike Carroll on päivystävä lääkäri. Eräs hoitaja käskee sairaalassa laittamaan pelaajan tiedot matkapuhelimeen. Kun harjoitukset on hoidettu, voi peli alkaa.

Skate on hyvin vapaamuotoinen peli. San Vanelona on valtava kaupunki, joka on jokaisen rullalautailijan unelmapaikka. Lopulta pääsee X-Games- areenalle pelaamaan muiden ammattilaisten, kuten Chris Haslamin kanssa. Viimeinen kisa on Danny Wayn skeittipaikan kisat.

Pelin juoni on hyvin tavanomainen, eli aloitteleva rullalautailija nousee huipulle. Pelihahmoa saa muokattua oman mielensä mukaan vaatteilla ja muilla tavaroilla, jotka ostetaan tehtävistä hankitulla rahalla.

Ohjaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skate on muihin rullalautailupeleihin verrattuna mahdollisesti tavallista vaikeampi. Erityisesti ohjaus hankaloittaa peliä huomattavasti. Peli eroaa muista skeittipeleistä uudella flick it -kontrolleillaan, joissa ohjaimen tateilla kontrolloidaan toisella hahmoa, toisella lautaa. ”Lautatattia” liikuttelemalla voi hyppiä ja tehdä temppuja, ja ”hahmotatti” ohjaa pelaajan hahmoa.

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin soundtrack koostuu hieman raskaammasta musiikista, mukana on mm. Slayer, Motörhead sek Children of Bodom, mutta soundtrackista löytyy myös N.W.A, sekä punk-musiikkia.

Pelissä esiintyvät rullalautailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.