Skatan tila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Skatan tilan päärakennus
Skatan tilan piharakennus
Skatan tilan talli

Skatan tila sijaitsee Helsingin Vuosaaren Uutelassa. Skatan tilaa vuokraa nykyään Sininauhaliitto.[1] Skatan tilalla järjestetään luontoavusteista Green Care -toimintaa sosiaali- ja terveysjärjestöille. Sininauhaliiton Vihreä Veräjä auttaa sote-järjestöjä luontotoiminnan kehittämisessä, ja Skatan tila toimii tukikohtana tälle toiminnalle. [2] Tilalla on käynyt muun muassa mielenterveyskuntoutujia, maahanmuuttajataustaisia ja kehitysvammaisia[3].

Tilalla työskenteli ja asui Miina Äkkijyrkkä, joka piti tilaa kotinaan ja kuvanveistopaikkanaan. Hän piti tilalla myös karjaa. Äkkijyrkkä asui Skatassa vuosina 1996–2010 kunnes hänet häädettiin tilalta.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sininauhaliitto vuokraa Skatan tilan Vuosaari.fi. 4.7.2017. Viitattu 4.7.2017.
  2. Sininauhaliiton Green Care -toiminta sininauhaliitto.fi. Arkistoitu 28.3.2019.
  3. Jussi Vehkasalo: Miina Äkkijyrkän kuuluisaksi tekemä tila on nyt uudessa käytössä – "Kolme ponia ja eläimiä tulee lisääkin" (Tilalla on nyt käynyt esimerkiksi mielenterveyskuntoutujia.) Helsingin Uutiset. 28. lokakuuta 2017. Viitattu 28.3.2019.
  4. Kolehmainen, Tommi: Miina Äkkijyrkän kotina ja ateljeena toimineelle Skatan tilalle uusi vuokralainen Yle Uutiset. 4.7.2017. Viitattu 21.2.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.