Sini-Maaria Simonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sini-Maaria Simonen (s. 22. tammikuuta 1986 Helsinki)[1] on suomalainen viulutaiteilija.

Sini Simonen aloitti viulunsoiton neljävuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Simonen opiskeli Sibelius-Akatemiassa, Hannoverin musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Lara Lev[2] ja Baselin musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Rainer Schmidt. Simonen soittaa italialaisen Giovanni Battista (Johannes Baptista) Guadagninin tekemää viulua vuodelta 1760[3].

Sini Simonen kuuluu sukupolvensa menestyneimpiin suomalaisiin viulisteihin. Hän on lontoolaisen Castalian String Quartet -jousikvartetin ensiviulisti [4], tanskalaisen Esbjerg Ensemble -kamariyhtyeen viulisti [5] sekä sveitsiläisen Calvino -pianotrion viulisti.

Simonen on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona maailmanlaajuisesti. Hän on esiintynyt useimpien suomalaisten ja lukuisien keskieurooppalaisten sinfoniaorkesterien solistina.

Vuonna 2005 Simonen eteni ainoana suomalaisena Jean Sibelius -viulukilpailun finaaliin[6]. Vuonna 2008 hän voitti toisen palkinnon Carl Flesch -viulukilpailussa Unkarissa[7] sekä ensimmäisen palkinnon Cremonan sooloviulukilpailussa Italiassa[8]. Vuonna 2009 Simonen voitti toisen palkinnon Rodolfo Lipizer -kilpailussa Italiassa[9]. Kamarimuusikkona hän on voittanut Lyonin kansainvälisen kvartettikilpailun, Johannes Brahms -kilpailun Puolassa ja Citta di Pinerolo -kilpailun Italiassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.