Seututie 186

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seututie 186 on Salosta Kiskon, Karjalohjan ja Mustion kautta Inkoon satamaan kulkeva seututie. Tielle pääsee Salon eteläpuolelta kantatieltä 52, valtatieltä 25 sekä Inkoosta kantatieltä 51.

Tie on kaksikaistainen, päällystetty ja monin paikoin mutkainen ja mäkinen. Heikkokuntoisin osuus Mustiosta Inkooseen on päällystetty uudelleen kesällä 2016. Kiskon ja Karjalohjan välillä on myös pitkähkö hirvivaara-alue. Salon ja Karjalohjan välillä on kesäaikaan 100 km/t nopeusrajoitus. Tiellä on Mustion kohdalla ohituskaista, joka on suunniteltu poistettavaksi jossain vaiheessa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seututie 186 on rakennettu 1960-luvun lopun ja 1980-luvun alun välillä osin korvaamaan vanhoja maanteitä ja osin reitille, josta puuttui tieyhteys. Salon ja Mustion välinen osa valmistui 1970-luvulla. Mustion ja Inkoon välinen osa on alun perin 1960-luvulla rakennettua Inkoon satamaan johtanutta seututietä 112. Viimeinen osuus tiestä 186 valmistui 1980-luvulla korvaamaan reitillä kierrellyt yhdystie 1121. Tällöin seututie 112 muutettiin loppumaan tiehen 186 ja numerointia Inkoossa muutettiin. Tuolloin myös tien linjausta Mustiossa siirrettiin lännemmäksi, ja teiden 53 (nykyinen 25) ja 186 risteys rakennettiin eritasoliittymäksi. Aiemmin tie oli myös melko suosittu vaihtoehtoinen reitti Helsingin ja Salon välillä, mutta valtatien 1 valmistuminen moottoritieksi on hiljentänyt sitä merkittävästi.[1]

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiskon keskustaajama Toijassa on Neste-huoltoasema, kahvila-ravintola sekä ruokakauppa.

Nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tärkein tienvarren nähtävyys on Mustion linna- ja ruukkialue.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]