Securitas Direct

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Securitas Direct Oy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Securitas Direct
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1988
Toimitusjohtaja Dick Seger
Kotipaikka Ruotsin lippu Malmö, Ruotsi
Toimiala Turvallisuuspalvelut
Tuotteet Hälytysjärjestelmät koteihin ja pk-yrityksiin
Liikevaihto Vuonna 2008 SEK 4 580 miljoonaa
Liikevoitto Vuonna 2008 SEK 339 miljoonaa
Henkilökuntaa noin 6 000 ja 650 partneria
Omistaja Bain Capital ja Hellman& Friedman
Kotisivu [ http://www.securitas-direct.com/en/]

Securitas Direct on ruotsalainen hälytys- ja vartiointilaitteita ja -palveluja tuottava yritys, joka toimii yhdeksässä Euroopan maassa sekä Etelä-Amerikassa.lähde?

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Securitas Direct irtautui kansainvälisestä Securitas-ryhmästä ja listattiin Tukholman pörssiin itsenäisenä yrityksenä. Vuonna 2008 EQT:stä tuli uusi pääomistaja. Vuonna 2011 EQT myi Securitas Directin Bain Capital ja Hellman & Friedmanin hallinnoimien pääomarahastojen muodostamalle konsortiolle.

Talousluvut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Securitas Direct -konsernin tärkeimmät talousluvut vuonna 2008:

  • Asiakasmäärä Euroopassa: 1 128 441
  • Asiakasportfolion nettokasvu: 18,9 %
  • Myynnin nettokasvu 14 %
  • Liikevaihto: 4 580 miljoonaa Ruotsin kruunua
  • Henkilöstö: 5 500 (5 000 ja lisäksi 1 500 työntekijää kumppanuusyrityksissä)selvennä

Securitas Direct Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Securitas Direct Suomessa on toiminut 1.12.2012 lähtien nimellä Verisure Oy.

Securitas Direct aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1994 osana Securitas-ryhmää. Alkuaikoina Securitas Direct oli tuotemerkki, joka palveli pienyritysasiakkaita. Vuonna 2002 Securitas Direct merkittiin kaupparekisteriin, ja kotitalouksille suunniteltu langaton Aroundio kodin turvapalvelu lanseerattiin Suomessa. Aroundio-palvelu tuotettiin yhteistyössä Aroundio-yrittäjien kanssa. Aroundio-yrittäjät huolehtivat omalla alueellaan kodinturvajärjestelmien myynnistä, markkinoinnista, asennuksista ja huolloista. Ketjun ensimmäiset franchisingsopimukset allekirjoitettiin vuonna 2006. Franchisingyrittäjien määrä on laskenut alun noin 60:stä, ja vuonna 2015 franchisingyrittäjiä Suomessa oli alle 15. Vuonna 2010 Securitas Direct lanseerasi täysin uuden kotitalouksille suunnatun Verisure-tuoteperheen.

  • Liikevaihto vuonna 2008: 11,1 miljoonaa euroa
  • Henkilöstö vuonna 2010: 79

Verisure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verisure-tuotteet ovat ensimmäisiä tuotteita, joiden alustat ja ohjelmistot yritys on itse kehittänyt. Verisure-palveluun kuuluvat esimerkiksi palovaroitin- ja murtohälytinjärjestelmä, joita voidaan ohjata älypuhelinsovelluksella.

Securitas Direct Oy vaihtoi nimensä 1.12.2012 alkaen Verisure Oy:ksi. Yritys on laajentanut tuote- ja palveluvalikoimaansa kodin turvapalveluista laajempiin älykkään kodin ratkaisuihin ja kodin ohjaukseen. Verisure-tuotteet tarjoavat tulevaisuudessa teknisen alustan monille erilaisille uusille tuotteille ja palveluille. Yritys on lanseerannut tuotteita ja palveluita uusille kohderyhmille, esimerkiksi vanhuksille suunnattuja turvapalveluita ja ratkaisuja rakennusten kosteusarvojen valvontaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]