Securitas Direct

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Securitas Direct
Verisure logo.jpg
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 1988
Toimitusjohtaja Dick Seger
Kotipaikka Ruotsi Malmö, Ruotsi
Toimiala Turvallisuuspalvelut
Tuotteet Hälytysjärjestelmät koteihin ja pk-yrityksiin
Liikevaihto Vuonna 2008 SEK 4 580 miljoonaa
Liikevoitto Vuonna 2008 SEK 339 miljoonaa
Henkilöstö noin 6 000 ja 650 partneria
Omistaja Bain Capital ja Hellman& Friedman
Kotisivu www.securitas-direct.com

Securitas Direct on ruotsalainen hälytys- ja vartiointilaitteita ja -palveluja tuottava yritys, joka toimii 16 maassa Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa. Yhtiö on osa Hellman & Friedmania.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Securitas Direct irtautui kansainvälisestä Securitas-ryhmästä ja listattiin Tukholman pörssiin itsenäisenä yrityksenä. Vuonna 2008 EQT:stä tuli uusi pääomistaja. Vuonna 2011 EQT myi Securitas Directin Bain Capital ja Hellman & Friedmanin hallinnoimien pääomarahastojen muodostamalle konsortiolle.

Securitas Direct Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Securitas Direct on toiminut Suomessa 1. joulukuuta 2012 lähtien nimellä Verisure.

Securitas Direct aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1994 osana Securitas-ryhmää.[2] Alkuaikoina Securitas Direct oli tuotemerkki, joka palveli pienyritysasiakkaita. Vuonna 2002 Securitas Direct merkittiin kaupparekisteriin, ja kotitalouksille suunniteltu langaton Aroundio kodin turvapalvelu lanseerattiin Suomessa. Aroundio-palvelu tuotettiin yhteistyössä Aroundio-yrittäjien kanssa. Aroundio-yrittäjät huolehtivat omalla alueellaan kodinturvajärjestelmien myynnistä, markkinoinnista, asennuksista ja huolloista. Ketjun ensimmäiset franchisingsopimukset allekirjoitettiin vuonna 2006. Franchisingyrittäjien määrä on laskenut alun noin 60:stä, ja vuonna 2015 franchisingyrittäjiä Suomessa oli alle 15. Vuonna 2010 Securitas Direct lanseerasi täysin uuden kotitalouksille suunnatun Verisure-tuoteperheen.

Verisure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Verisure-tuotteet ovat ensimmäisiä tuotteita, joiden alustat ja ohjelmistot yritys on itse kehittänyt. Verisure-palveluun kuuluvat esimerkiksi palovaroitin- ja murtohälytinjärjestelmä, joita voidaan ohjata älypuhelinsovelluksella.

Securitas Direct Oy vaihtoi nimensä joulukuussa 2012 Verisure Oy:ksi.[3] Yritys on laajentanut tuote- ja palveluvalikoimaansa kodin turvapalveluista laajempiin älykkään kodin ratkaisuihin ja kodin ohjaukseen. Verisure-tuotteet tarjoavat tulevaisuudessa teknisen alustan monille erilaisille uusille tuotteille ja palveluille. Yritys on lanseerannut tuotteita ja palveluita uusille kohderyhmille, esimerkiksi vanhuksille suunnattuja turvapalveluita ja ratkaisuja rakennusten kosteusarvojen valvontaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Who are we? Verisure. Viitattu 11.9.2020. (englanniksi)
  2. Tietoa meistä verisure.fi. Viitattu 11.9.2020.
  3. Salo, Irmeli: Securitas Directistä tulee Verisure - "nimi herättää mielikuvia" Markkinointi & Mainonta. Viitattu 11.9.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]