Sargassomeri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sargassomeren sijainti.

Sargassomeri on Pohjois-Atlantin osa Länsi-Intian, Bermudan ja Azorien saaristojen välissä. Sen pinta-ala on noin 8,5 miljoonaa neliökilometriä. Sargassomeri on saanut nimensä sitä kiertävien merivirtojen rannikoilta tuomista Sargassum-suvun levistä. Sargassomeren länsiosa on ankeriaiden kutupaikka.

Sargassomeren ympärillä on usein sumua ja sateita, koska levää on paljon ja suurella alueella se haihduttaa itsestään vettä, joka muodostuu sumuksi ja nousee taivaalle muodostaen sadepilviä. Lisäksi Golfvirta aiheuttaa Sargassomereen pyörrettä, jolloin levä tiivistyy ja pysyy jatkuvassa liikkeessä.

Sargassomeren keskelle kasaantuu biohajoamatonta muovijätettä merivirtojen aiheuttaman pyörteisyyden vuoksi, muistuttaen Tyynenmeren jätepyörrettä. Sargassomeressä on arvion mukaan yli 1 100 tonnia muovia.lähde? Vuonna 2011 tutkijat ovat kuitenkin löytäneet muovia syövän bakteerin.selvennä[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.