Sarah Geronimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Geronimo Dubaissa 2011

Sarah Asher Tua Geronimo (s. 25. heinäkuuta 1988) on filippiiniläissyntyinen laulaja ja näyttelijä. Hän on voittanut SM Cinemas -ketjun Box-Office Queen -palkinnon vuonna 2008.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarah Geronimo syntyi kolmantena lapsena Delfin Geronimolle. Sarahilla on kolme sisarusta: häntä vanhemmat Johna Rizzie ja Sunshine Grace ja nuorempi Ezekiel Gabriel.

Geronimon ensimmäinen lavaesiintyminen tapahtui erään kauppakeskuksen show’ssa hänen ollessaan kaksivuotias. Hän lauloi laulun "Pasko Na Naman" Pinky Marquezin ja Richard Reynoson kanssa. Hänestä tuli osa lapsishow'ta, Pen-pen de Sarapen.

1. maaliskuuta 2003 hän osallistui Regine Velasquezin juontamaan laulukilpailuun Star For A Night. Geronimo voitti kilpailun pääpalkinnon kappaleellaan "To Love You More". Hän voitti levytyssopimuksen Viva Artist Agencyn kanssa ja rahapalkinnon.

Televisioura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004 Sarah Geronimo allekirjoitti näyttelijänsopimuksen ohjelmaan Sarah, The Teen Princess. Hänestä tuli myös musiikkiesiintyjä ohjelmaan ASAP. Vuonna 2005 Star Cinema -elokuvan tunnuskappaleen "Can This Be Love". Hänestä tuli myös osa teineille suunnattua ohjelmaa Kiling Ako. Kesällä 2005 Geronimo osallistui US Tour of Pinoy Idols: Return Of The Champions, jota pidettiin valituissa kaupungeissa kahden kuukauden ajan.

Vuonna 2008 Sarah näytteli ABS-CBN:n saippuasarjassa, Bituing Walang Ninging, aloittelevaa laulajaa nimeltä Dorina Pineda. Hän julkaisi myös sarjan soundtrackin.

Elokuvaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Geronimon debyyttielokuva A Very Special Love julkaistiin 30. heinäkuuta 2008. Se tuotti yli 180 miljoonaa pesoa. Hän levytti myös oman version kappaleesta "A Very Special Love" elokuvaa varten. Helmikuussa 2009 Sarah näyttelee kyseisen elokuvan jatko-osassa You Changed My Life. Kuvaukset aloitettiin marraskuussa 2008 ja elokuva ilmestyi teattereihin ystävänpäivänä 2009.

Musiikkiura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star For A Night -kilpailun jälkeen Sarah Geronimo esiintyi GMA Networkin ohjelmissa, kunnes sai sopimuksen ABS-CBN:ltä.

Vuoden 2003 syyskuussa Geronimo julkaisi debyyttialbuminsa Popstar: A Dream Come True. Albumi ansaitsi seitsenkertaista platinaa myyden yli 350 000 kopiota. Samana vuonna hän esitti ensimmäiset soolokeikkansa Music Museumissa. Albumilta julkaistiin kolme singleä: "Forever's Not Enough", "To Love You More" ja "Sa Iyo". Marraskuussa 2004 hän julkaisi toisen albuminsa nimeltään Sweet Sixteen. Albumi tavoitti kolmen platinalevyn rajan myyden 150 000 kopiota. Albumin ensimmäinen single oli "How Could You Say You Love Me". Ensimmäisen suuren soolokonsertin hän esitti Arenta Colosseumilla. Viva Records nauhoitti live-DVD-albumin kiertueesta ja julkaisi sen nimellä The Other Side: Live Album. Levy myi platinaa.

Geronimon kolmas studioalbumi Becoming julkaistiin elokuussa 2006, ja hän jatkoi esiintymistä maailmanlaajuisesti konserteilla Alaskassa, Taiwanissa, Kanadassa ja Dubaissa. Hän piti myös "The Other Side Us Tour" -kiertueen San Diegossa, Hanfordissa, Los Angelesissa, San Franciscossa, Chicagossa, Honolulussa, Mauilla, Washington DC:ssä ja Atlantic Cityssä.

Ennen viidettä albumiaan Geronimo julkaisi neljäntenä singlenään kappaleen "I'll Be Here". Albumilleen "Just Me" hän nauhoitti yhdessä Backstreet Boys -yhtyeen Howie Doroughin kanssa kappaleen "I'll Be There".

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Popstar: A Dream Come True (2004) – 7x platinaa
  • Sweet Sixteen (2005) – triplaplatinaa
  • Becoming (2006) – platinaa
  • Taking Flight (2007) – tuplaplatinaa
  • Just Me(2008) – platinaa
  • OPM (2008) – platinaa

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2008 A Very Special Love Laida Magtalas
2009 You Changed My Life Ladia Magtalas
2010 Hating Kapatid Cecilia
2011 Catch Me, I'm in Love Roanne Sanchez
2011 Won't Last a Day Without You George Apostol/DJ Heidee
2013 It Takes a Man and a Woman Laida Magtalas
2014 Maybe This Time Stephanie Asuncion
2015 The Breakup Playlist Trixie David
2017 Finally Found Someone Aprilyn Esguerra

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]