Sanna Aalto-Setälä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sanna Aalto-Setälä
Henkilötiedot
Kansalaisuus Suomi
Ammatti Lakimies, teologi
Titteli TT, OTM
Vanhemmat Katri Rinne, emeritus tuomiorovasti Heimo Rinne
Puoliso AA Ilkka Aalto-Setälä
Lapset Miika Lehtinen

Sanna Katriina Aalto-Setälä (os. Rinne ent. Lehtinen) on suomalainen teologi[1] ja juristi[2].

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on kirjoittanut ylioppilaaksi Loimaan lukiosta. Teologian tohtoriksi hän väitteli pääaineenaan kirkkososiologia teoksellaan Julkisen sektorin apulaiset - kansalaisyhteiskunnan talkoolaiset.[3] Helsingin yliopistosta vuonna 2013.[4].[5][6][7] Aalto-Setälä valmistui Itä-Suomen yliopistosta oikeustieteen maisteriksi vuonna 2019 työllään Climate Criteria in Municipal Public Procurement Law Framework in Finland[8].

Hän on koulutukseltaan tutkija ja julkaissut artikkeleita teologian ja juridiikan alalta niin kotimaassa kuin ulkomailla.lähde?

Työ[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on työskennellyt pappina Turun Martinseurakunnassa, Helsingin Munkkivuoren ja Munkkiniemen seurakunnissa. Tutkijana hän on työskennellyt useissa Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa Helsingin yliopistossa. Hän on myös avustanut keskustalaisia poliitikkoja Liisa Hyssälää ja Mari Kiviniemeä sekä ollut mukana politiikassa.[9]

Hän on työskennellyt helsinkiläisessä asianajotoimistossa ja vuodesta 2022 lähtien Suomen Kuntaliiton omistamassa konsulttiyhtiössä FCG:ssä johtamis- ja talousosastolla [10].

Luottamustehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luottamustehtävissä hän on ollut Helsingin seurakuntayhtymässä yhteisessä kirkkovaltuustossa että Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnassa.[11] Hän on Lakimiesliiton Naisjuristien hallituksen jäsen sekä Suomen Keskustan lakimiesten puheenjohtaja.[12].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]