San Francisco Art Institute

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

San Francisco Art Institute (SFAI) on perustettu 1871, ja se on siten Yhdysvaltojen vanhimpia ja arvostetuimpia nykytaiteen korkeakouluja. Koulu sijaitsee San Franciscon Russian Hillin kaupunginosassa Kaliforniassa. SFAI on yksityinen voittoa tuottamaton oppilaitos.

Näkymä San Francisco Art Instituten kattoterassilta Telegraph Hillin suuntaan.

Tutkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SFAI:ssa voi suorittaa Bachelor of Arts, Master of Arts, Bachelor of Fine Arts ja Master of Fine Arts tutkinnot ja suorittaa jatko-opintoja.

School of Studio Practice[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The School of Studio Practicessa on perinteiset osastot: maalaus, kuvanveisto, elokuva, valokuvaus, muotoilu ja tekniikka, grafiikka ja uudet alat.

School of Interdisciplinary Studies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 perustetussa SFAI:n School of Interdisciplinary Studies voi suorittaa BA- ja MA-tutkinnot Nykytaiteen historia ja teoria, kaupunkitutkimus sekä näyttely- ja museotutkimus (vain MA). Siinä on neljä tutkimus- ja opetuskeskusta.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

San Francisco Art Association (SFAA) perustettiin 1871, ja se avasi San Francisco School of Designin helmikuussa 1874 johtajanaan maisemamaalari Virgil Macey Williams. Vuonna 1893 se sai uuden nimen California School of Design ja yhdistys liittyi Kalifornian yliopistoon ja sai perinnöksi Mark Hopkinsn kartanon Nob Hillissä. Sen museotoiminta jatkui nimellä Mark Hopkins Institute of Art.

San Franciscon maanjäristys 1906 tuhosi sekä kartanon että koulun. Uusi koulu valmistui vuodenkuluttua kartanon entiselle paikalle ja sai uuden nimen San Francisco Institute of Art. Vuonna 1916 SFAA sulautui yhteen San Francisco Society of Artistsin kanssa, ja sen johtoon tuli San Francisco Museum of Modern Art, joka silloin sijaitsi Panama-Pacific International Exposition jääneessä Palace of Fine Artsissa. Koulu sai jälleen uuden nimen California School of Fine Arts (CSFA). Vuonna 1926 koulu siirtyi San Franciscossa nykyiseen paikkaansa osoitteeseen 800 Chestnut Street. Vuonna 1961 se sai vihdoin nykyisen nimensä San Francisco Art Institute.

Merkittäviä nykyisiä opettajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Merkittäviä entisiä opettajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta San Francisco Art Institute.