Samuli Sirviö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Janne Samuli Sirviö[1] (s. 12. maaliskuuta 1985[2]) on vantaalainen laulaja-kitaristi-lauluntekijä, joka tunnetaan erityisesti Calf-yhtyeestä. Hän on opiskellut Vaskivuoren lukiossa[3].

Fullsteam Recordsin toimitusjohtaja Rauha Kyyrö on todennut Samuli Sirviön olevan "yksi lupaavimpia nuoria biisinkirjoittajia Suomessa". Keväällä 2008 Samulin mainittiin aktivoituneen myös DJ:nä[4].

Samuli Sirviö on arvostellut levyjä Noise- ja Hengis-sivustoille[5]. Mediassa hänet on nähty ainakin Tartu mikkiin![6], YleX:n X-ryhmä ja MTV3:n Kids Top 20 -ohjelmissa sekä Soundi-, Rumba- ja Suosikki-lehdissä[7].

Sirviö on yksi Elements Musicin listoilla olevista kirjoittajista.[8]

Samuli Sirviö on myös vieraillut Vend-yhtyeen kappaleella The Pier sekä Mikael "MC" Gabrielin kappaleella Mökille jonka säveltämisessä hän oli myös mukana.[9] Lisäksi Samuli Sirviö on toiminut lauluntekijänä mm. Stina Girsille, Antti Railiolle, Veljenpojat-yhtyeelle, Antti Tuiskulle, Eliselle ja Pate Mustajärvelle. [10]

Nykyään Samuli vaikuttaa Ellinooran taustalla tuottajana, keikkakitaristina ja toisena säveltäjänä.[11] Lisäksi tuottajana Samuli on toiminut myös joidenkin muiden artistien kuten Antti Ketosen julkaisuille.[12]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.