Sami Järvi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sami Järvi
Sami Järvi vuoden 2005 E3-messuilla
Sami Järvi vuoden 2005 E3-messuilla
Syntynyt 18. heinäkuuta 1970 (ikä 46)
Kansalaisuus Suomen lippu Suomi
Ammatti videopelikäsikirjoittaja

Sami Järvi (taiteilijanimeltään Sam Lake) (s. 18. heinäkuuta 1970) on suomalainen videopelikäsikirjoittaja. Hänen käsikirjoittamiinsa videopeleihin lukeutuvat muun muassa Max Payne ja Alan Wake.

Järven hyvä ystävä on Petri Järvilehto, eräs Remedy Entertainmentin perustajajäsenistä. Tarvitessaan apua Remedyn aikaisempiin peleihin kuuluvan Death Rallyn käsikirjoituksen valmisteluun Järvilehto kutsui ystävänsä Järven avukseen. Järvi oli kirjoittamassa ja suunnittelemassa Max Paynea. Max Payne 2: The Fall of Max Paynen tunnuskappale Late Goodbye perustuu hänen tekemäänsä runoon. Late Goodbye on suomalaisen Poets of the Fallin esittämä.

Sami Järvi vaikutti moneen asiaan Max Paynen kehityksessä. Hän ei pelkästään kirjoittanut pelin tarinaa ja käsikirjoitusta, vaan auttoi myös kenttien suunnittelussa ja oli mallina Max Paynen kasvoille. Hän esitti Max Paynea myös pelin graafisissa novelleissa. Pelin rajallisen budjetin vuoksi Remedy ei voinut palkata esiintymistehtäviin ammattinäyttelijöitä. Tästä syystä pelin eri rooleissa esiintyivät alkuvaiheessa Remedyn omat työntekijät. Jatko-osaa tehtäessä Järvi luopui roolistaan pelin päähahmona ja näyttelyn hoitivat alan ammattilaiset.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.