Rotherham United FC

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Millmoor pääsiäisenä 2002, ottelu Rotherham - Millwall.

Rotherham United Football Club on englantilainen, vuonna 1925 perustettu jalkapalloseura, jonka kotipaikka on South Yorkshiressa sijaitseva Rotherham.[1] Se pelaa kaudella 2015–2016 Mestaruussarjassa, Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jonne se nousi keväällä 2014 voitettuaan nousukarsintojen loppuottelussa Leyton Orientin[2]. Seuran peliasun päävärit ovat perinteisesti olleet punainen ja valkoinen. Joukkue pelaa kotiottelunsa vuonna 2012 valmistuneella New York Stadiumilla[1]. Aiempi pitkäaikainen kotistadion oli Millmoor[1].

Rotherham Unitedin juuret ulottuvat vuoteen 1870. Se on pelannut suurimman osan historiastaan Englannin liigan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Se pelasi 2000-luvun alussa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla mutta putosi vuosiksi kolmannelle ja neljännelle sarjatasolle[1]. Kaudella 2012–2013 se sijoittui Kakkosliigassa toiseksi ja nousi kolmannelle sarjatasolle Ykkösliigaan[3]. Seuraavalla kaudella se pääsi Ykkösliigan nousukarsintaan, jonka loppuottelussa se voitti Leyton Orientin ja nousi Mestaruussarjaan[2]. Vuonna 1961 Rotherham United pelasi Liigacupin loppuottelussa, jossa se hävisi Aston Villalle[1].

Rotherham Unitedin managerina ovat toimineet muun muassa Englannin maajoukkueen kapteenina pelannut Emlyn Hughes[4][5] sekä 2000-luvulla Ronnie Moore[6] ja Steve Evans[7]. Helmikuussa 2016 manageriksi nimitettiin Neil Warnock,[8] jonka johdolla joukkue nousi putoamisviivan alapuolelta ja säilytti sarjapaikkansa Mestaruussarjassa yhdeksän pisteen turvin.[9] Kesäkuussa 2016 uudeksi manageriksi tuli Alan Stubbs.[10]

Seuran lempinimiä ovat The Millers[11] ja The Merry Millers[12].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.