Rodney Saulsberry

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rodney Saulsberry
Rodney Saulsberry on Los Angeles.jpg
Syntymäaika 11. heinäkuuta 1956 (ikä 62)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Detroit, Michigan
Aktiivisena 1980–
Oikea nimi Rodney Jerome Saulsberry
Muut nimet Robert Saulsberry
Rodney Sulsberry
Merkittävät roolit Robbie Robertson
(Hämähäkkimies)
James Rhodes
(The Invincible Iron Man)
Heavy Duty
(G.I. Joe: The Rise of Cobra)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Rodney Jerome Saulsberry (s. 11. heinäkuuta 1956 Detroit, Michigan, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja ääninäyttelijä, joka on julkaissut muun muassa kaksi kirjaa "You Can Bank on Your Voice" ja "Step Up to the Mic!", jotka käsittelevät ääninäyttelemistä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saulsberry syntyi Detroitissa, jossa hän myös opiskeli yliopistossa. Muutettuaan Kaliforniaan hän teki pitkään cameorooleja televisiosarjoihin 1980-luvulta aina 1990-luvulle asti, jonka aikana Saulsberry kiinnostui äänityöstä. Enimmäkseen hän on toiminut mainosäänenä useille televisio- ja radiokanaville, sekä äänittänyt satoja trailereita. Näiden ohella Saulsberry on lainannut ääntään animaatioihin 1990-luvulta lähtien, joista hänet muistetaan parhaiten Robbie Robertsonin ääniroolista Hämähäkkimiehessä, joka lukeutui 1990-luvun suosituimpiin animaatioihin. Lisäksi Saulsberry on ollut mukana muun muassa eri animaatioelokuvien, kuten Leijonakuninkaan laulukuorossa.

Erityisesti hän nousi julkisuuteen julkaistuaan ensimmäisen kirjansa Yhdysvalloissa "You Can Bank on Your Voice" vuonna 2004 ja toisen "Step Up to the Mic!" maaliskuussa 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.