Robbie Rist

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robbie Rist
Rist 1970-luvun alkupuolella
Rist 1970-luvun alkupuolella
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Anthony Rist
Syntynyt 4. huhtikuuta 1964 (ikä 55)
Yhdysvallat La Mirada, Kalifornia
Kuollut Los Angelesin piirikunta
Näyttelijä
Taiteilijanimet Robbie Reist
Rob Rist
Robbie Ryst
Aktiivisena 1972–
Merkittävät roolit Michelangelo
(Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat)
Ehdokkuudet
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Robert Anthony Rist (s. 4. huhtikuuta 1964 La Mirada, Kalifornia) on yhdysvaltalainen entinen lapsinäyttelijä, joka työskentelee nykyisin enimmäkseen ääninäyttelijänä ja muusikkona.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rist aloitti uransa 1970-luvulla näytellessään Oliver Martinia televisiosarjassa The Brady Bunch. Sarjan jälkeen hän jatkoi esiintymistään useimmiten televisiosarjoissa, kuten The Bionic Woman, Mary Tyler Moore, Galactica 1980, Simon & Simon, Tietokonejengi ja Ritari Ässä. Vuonna 1990 Rist sai ensimmäisen merkittävän elokuvaroolinsa ääninäyteltyään Michelangeloa Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnissa, sekä myöhemmin ilmestyineissä jatko-osissa. Rooliin hän päätyi koe-esiintymisen kautta, jossa he etsivät surffislangin tapaista ääntä. Lisäksi Rist tunsi hahmon tutustuttuaan Turtles-sarjakuviin neljävuotta aikaisemmin muusikkoystävänsä kautta.[1] Michelangelo oli samalla hänen ensimmäisiä äänirooleja, jonka jälkeen Rist keskittyi urallaan enemmän ääninäyttelemiseen animaatioissa, kuten Batman, Tosi viilee haamujengi, Spies-tytöt, Naruto ja Evil Con Carne.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rist on myös luonut uraa musiikin parissa laulajana ja tuottajana. Hän on esiintynyt laulajana ja kitaristina losangelesilaisissa rock-yhtyeissä, kuten Wonderboy, The Andersons, Cockeyed Ghost ja Nice Guy Eddie. Musiikin tuottajana Rist on tehnyt yhteistyötä muun muassa Backlinen, Ginger Britt and the Mightyn, Jeff Caudillin, Steve Barton and the Oblivion Clickin ja Nice Guy Eddien kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Teenage Mutant Ninja Turtle’s Robbie Rist Talks to Tracy Pattin (Part 1) Voicebank 13.10.2009 Viitattu 31.10.2009 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.