Ring 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ring 2
The Ring Two
Ohjaaja Hideo Nakata
Käsikirjoittaja Ehren Kruger
Tuottaja
Säveltäjä Martin Tillman
Henning Lohner
Kuvaaja Gabriel Beristáin
Pääosat Naomi Watts
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks SKG
Levittäjä UIP-Dunafilm
Netflix
DreamWorks
Ensi-ilta 2005
Kesto 128 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 60 milj. $
Edeltäjä Ring
Seuraaja Ring 3D
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ring 2 on vuonna 2005 valmistunut yhdysvaltalainen kauhuelokuva, joka on jatko-osa elokuvaan Ring, joka perustuu japanilaiseen Ringu-elokuvaan. Ring 2:ssa käytettiin alkuperäistarinaa, eikä se perustu Ringun Japanissa tehtyyn jatko-osaan. Ring 2:n ohjasi Hideo Nakata, joka oli ensimmäisen Ringun ohjaaja.

Elokuvan ensi-ilta oli 18. maaliskuuta 2005.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Puoli vuotta on kulunut. Rachel Keller ja hänen poikansa Aidan ovat muuttaneet Seattleen karkuun Samaralta. Rachel aloittaa uuden työnsä Daily Astroniassa, paikallisessa uutislehdessä.

Rachel ei ehdi tuntea oloansa turvalliseksi kauan, kun Samara on jo hänen takanaan valmiina työntöön. Rachel näkee Samaran uhrin, Jaken, kasvoilta ne merkit, jotka näkyvät Samaran tappamisen jälkeen. Ennen kuin Rachel lähtee autosta, jossa Jaken ruumis on, Samara ilmestyy ruumispussista huutaen: "Minä löysin teidät".

Rachel löytää videonauhan ja yrittää polttaa sen, mutta samaan aikaan Rachelin kodin televisioon ilmestyy kuva kaivosta, jonne Samara on hukutettu. (Viimeinen kuva kirotulla videolla) Samara nappaa Aidanin televisioon ja siitä alkavat oudot tapahtumat, joihin kuuluvat muun muassa Samaran ilmestyminen valokuviin ja peurojen hyökkäys.

Rachel käy myös Samaran oikean äidin luona, joka salaperäisesti kehottaa Rachelia tappamaan oman poikansa siinä toivossa, että kirotut henget jättäisivät heidät rauhaan.

Rachel päättää muuttaa jälleen pois ja lähtee evakkoon vähäksi aikaa työkaverinsa luo. Aidan kärsii oudosta kuumeesta ja on kylmissään, joten Rachel vie hänet lämpimään kylpyyn. Aivan kuin Samarakin, Aidan tuntuu pelkäävän kylpyammeen vettä. Rachelin tullessa takaisin hakemasta tavaroita kotoa, kylpyhuone tulvii vettä, ja kaikki vedet "valuvat" ylöspäin. Vähän aikaa Rachel luulee hukuttavansa Samara Morgania, mutta juuri työkaverin tullessa kylpyhuoneeseen poika muuttuu takaisin ennalleen. Työkaveri luulee Rachelia hulluksi ja vie Rachelin ja Aidanin sairaalaan.

Erinäisten tapahtumien jälkeen Aidan pääsee sairaalasta kotiin, tapatuttaen samalla hoitajansa. Kotona Rachel järkyttyy huomatessaan Samaran tappaneen myös hänen työkaverinsa ja ymmärtäessään Samaran menneen poikansa sisälle ja koettaa laitatuttaa poikaansa nukkumaan. Mutta Aidan, eli Samara sanoo: "Kuolleet eivät koskaan nuku", joten Rachel nukuttaa Aidanin unilääkkeellä.

Aidanin nukahtamisen jälkeen Rachel koettaa hukuttaa Samaran Aidanin sisällä kylpyammeeseen. Silloin Aidan herää ja sanoo: "Rachel, mitä sinä teet? Se olen minä.". Mutta Rachel hukuttaa ja pian Samaran haamu menee pois Aidanin ruumiista ja Aidan herää. Mutta Samara tulee takaisin ja viekin Rachelin television läpi kaivoon, josta Rachel kiipeää ylös itse Samara perässään. Lopulta nainen onnistuu kipuamaan ylös ja sulkee kaivon kannen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

 

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.