Riihimäen Kiekko-Nikkarit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Riihimäen Kiekko-Nikkarit
Perustettu 1982
Kaupunki Suomi Riihimäki, Suomi
Kotiareena Riihimäen Jäähalli
– kapasiteetti 600
Sarjataso II-divisioona
Värit               
Puheenjohtaja Suomi Juha Leppänen
Päävalmentaja Suomi Marko Myllymäki
Omistaja Kiekko-Nikkarit ry

Riihimäen Kiekko-Nikkarit on vuonna 1982 perustettu jääkiekkoseura. Seurassa toimii noin 15 juniorijoukkuetta, joissa pelaa yhteensä noin 300 junioripelaajaa. Keväästä 2017 lähtien, Kiekko-Nikkarit ovat olleet yhteistyössä Hyvinkääläisseura Hoki Klupi Hyvinkään ja liigaseura HPK:n kanssa. Yhteistyösopimus mahdollistaa Riihimäellä pelaavien junioreiden mahdollisuudet päästä pelaaman korkeammilla sarjatasoilla pelaaviin joukkueisiin. Kiekko-Nikkareiden kummiseura on Lopen Lätkä.

Edustuskiekkotoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miehet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiekko-Nikkareissa pelasi miesten edustusjoukkue vuoteen 1999 asti, jolloin edustuskiekkotoiminta irtautui omaksi seurakseen, jonka johdosta nimeksi vaihtui Peltosaaren Nikkarit.

Peltosaaren Nikkareiden pudottua II-divisioonasta III-divisioonaan kauden 2016–17 päätteeksi, edustusjoukkue palasi takaisin Kiekko-Nikkareiden alaisuuteen.

Samalla ilmoitettiin uudesta päävalmentajasta, uutena valmentajana edustusjoukkueessa aloitti Mika Auranen, joka toimi kaudella 2016-17 Hyvinkään ja Riihimäen yhdistelmäjoukkue HYRIn A-nuorten päävalmentajana.

Kiekko-Nikkareiden edustusjoukkue ei ole Auraselle uusi joukkue sillä hän valmensi edustusjoukkuetta viimeksi vuonna 2010, jolloin joukkue pelasi vielä Peltosaaren Nikkareiden nimellä. Aurasen johdolla Nikkareiden edustusjoukkue pelasi yhden kauden III-divisioonassa jonka jälkeen edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi nimitettiin Marko Myllymäki

Naiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiekko-Nikkareissa pelaa naisten edustusjoukkue, joka aloitti kaudella 2010-2011 Suomi-sarjassa ja onnistui saavuttamaan sarjapaikan I-Divisioonassa seuraavalle kaudelle.

Kaudesta 2011-12 Kiekko-Nikkareiden naiset ovat pelanneet I-divisioonassa ja pääsivät ensimmäisen divisioonakautensa päätteeksi Naisten SM-karsintoihin, joissa joukkue sijoittui neljänneksi kuuden joukkueen karsintasarjassa.

Kiekko-Nikkareiden naiset jatkoivat kaudella 2012-13 pelejään I-divisioonassa.

Viimekaudet naisten joukkue on osallistunut eteläisen alueen naisten harrastesarjoihin.

Juniorikiekkotoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiekko-Nikkareiden junioreissa on pelannut useita nykyisiä ja entisiä liigakiekkoilijoita, joista merkittävimpiin kuuluu vuoden 2011 maailmanmestari Janne Lahti sekä Hämeenlinnan Pallokerhossa SM-liigaa pelanneet veljekset Kasper ja Max Kenig.

Kiekko-Nikkareiden C-Tyttöjen joukkue voitti C-tyttöjen SM-kultaa kaudella 2011-12.

Kiekko-Nikkarit on jääkiekkoliiton Nuori-Suomi sinettiseura Numero 3.

Vuodesta 2015 lähtien, Kiekko-Nikkareissa ei ole pelannut poikien A-, B-, tai C-juniorijoukkueita. Näiden ikäluokkien joukkueista vastaa Kiekko-Nikkareiden ja Hyvinkään Jää-Ahmojen yhteistyöjoukkue HYRI.

Kasvatit pääsarjatasolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janne Lahti oli voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2011. Suomen mestarijoukkueen päävalmentajana toimi riihimäkeläinen Jukka Jalonen, joka pelasi myös omalla pelaajaurallaan kaksi SM-liigaottelua.

[1]

Liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten SM-liiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elite Prospects (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]