Revenge of the Mutant Camels

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Revenge of the Mutant Camels on Jeff Minterin kehittämä ja Llamasoftin vuonna 1984 julkaisema videopeli Commodore 64 -tietokoneelle. Vuonna 1992 siitä julkaistiin paranneltuja versioita Atari ST, Amiga ja IBM PC -tietokoneille sharewarena.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on eräänlainen jatko-osa Minterin aiemmalle pelille Attack of the Mutant Camels (tunnettu myös nimellä Advance of the Mega-Camels). Tällä kertaa pelaaja ohjaakin kamelia. Kamelilla on oletusaseenaan pieniä sinisiä ammuksia, mutta pelaaja voi pelin aikana saada muita aseita lisäbonuksina. Kaikissa versioissa paitsi alkuperäisessä Commodore 64 -versiossa, kamelilla on apunaan kaksijalkainen vuohi, jota voi ohjata tietokone tai toinen pelaaja. Jos kameli kyykistyy, vuohi nousee sen selkään, antaen niiden kohdistaa tulivoimansa paremmin.

Pelissä on suuri määrä eriskummallisia vihollisia, kuten brittiläisiä puhelinkioskeja, Polo-minttupastilleja, räjähtäviä lampaita, hiihtäviä kenguruita, lentävillä vessanpytyillä istuvia ihmisiä, ja jopa Attack of the Mutant Camels -pelistä tuttuja lentokoneita ja Jeff Minter -hahmoja. Kaikissa versioissa paitsi alkuperäisessä Commodore 64 -versiossa, pelaaja voi kerätä erilaisia bonusesineitä, kuten ekstaasitabletteja (lisää nopeutta), kannabissätkiä (lentämään elämän huolten yli) ja omenoita (koska ne ovat terveellisiä).

Toisin kuin aiemmassa pelissä Attack of the Mutant Camels, tässä pelissä on mahdollista pelata peli läpi. 42 tason jälkeen[1] pelaaja voittaa pelin, ja Commodore 64 -versiossa näyttöön ilmestyy lyhyeksi aikaa teksti "WELL DONE! YOU HAVE SAVED CAMELKIND!" ("Hyvin tehty! Olet pelastanut kamelilajin!"), minkä jälkeen peli alkaa uudelleen alusta.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä ilmoitettiin alun perin Commodore Horizons -lehden numerossa joulukuu 1983 / tammikuu 1984, ilmoittaen julkaisuajankohdaksi joulukuun puoliväli 1984.[2] Minter kehitti pelin kahdessa kuukaudessa.[3]

Minter sai ideoita pelin eri tasoihin ollessaan lomalla Kreetalla ja kirjoitti ne ylös muistivihkoon. Aikansa innovaatio oli että peli oli ensimmäinen brittiläinen julkaisu joka käytti turbolataajaa - saksalaista TURBO-järjestelmää.[4] Minter sai vaikutteita Manic Miner -pelin 20 tasosta, ja paransi tätä luoden Revenge-peliin 42 tasoa.[1]

Commodore 64 -version teemamusiikin sävelsi James Lisney Alexandre Luiginin klassisen Ballet égyptien -melodian pohjalta.lähde?

Perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Llamasoft julkaisi pelille jatko-osan Revenge of the Mutant Camels II PC-tietokoneelle. Sen julkaisi Kool Dog Entertainment, joka oli osa sittemmin lopettanutta Guildhall Leisure -yhtiötä. Huonosta myynnistä ja vastaanotosta johtuen peli vedettiin pois myynnistä vain parin viikon jälkeen.lähde? Pelin juoni jatkuu suoraan Revenge-pelin tarinasta.

Mastertronic-yhtiön vuonna 1988 julkaisema Amiga-tietokoneen versio Revenge of the Mutant Camels II -pelistä sai huonon vastaanoton.[5] Tämän version kehitykseen Minter ei itse osallistunut, mutta vuonna 1992 hän julkaisi oman Amiga-versionsa nimeltään Revenge of the Mutant Camels sharewarena (samanlaisen version kuin Atari ST:lle).

Melkein 40 vuotta pelin alkuperäisen julkaisun jälkeen, Minter korjasi bugin pelin Commodore 64 -version törmäystarkastelussa vuonna 2021.[6]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Revenge of the Mutant Camels. Viitattu 19. joulukuuta 2014.
  2. "And now ... Revenge of the Mutant Camels". Commodore Horizons. Sunshine Books, Scot Press: 9. joulukuuta 1983 - tammikuu 1984.
  3. Your Computer Magazine, maaliskuu 1984.
  4. http://www.devili.iki.fi/pub/Commodore/docs/Project64/games/yak10.txt
  5. Zzap!: 38%, The Games Machine: 48%
  6. @llamasoft_ox: Revenge of the Mutant Camels Commodore 64 bugfix, Twitter 16. toukokuuta 2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]