Remember Me

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhdysvaltalaista elokuvaa. Ranskalaisesta videopelistä kertovasta artikkelista katso Remember Me. Muita artikkeleita täsmennyssivulla.
Remember Me
Ohjaaja Allen Coulter
Käsikirjoittaja Will Fetters
Tuottaja Nicholas Osborne
Trevor Engelson
Erik Feig
Säveltäjä Marcelo Zarvos
Kuvaaja Jonathan Freeman
Leikkaaja Andrew Mondshein
Tuotantosuunnittelija Scott P. Murphy
Pääosat Robert Pattinson
Emilie de Ravin
Chris Cooper
Lena Olin
Pierce Brosnan
Tate Ellington
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Summit Entertainment
Nordisk Film
Levittäjä Summit Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 12. maaliskuuta 2010
Suomi 2. huhtikuuta 2010
Kesto 128 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 16 000 000 Yhdysvaltain dollaria[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Remember Me on Allen Coulterin ohjaama, keväällä 2010 ensi-iltansa saanut romanttinen draamaelokuva, joka perustuu Will Fettersin käsikirjoitukseen. Elokuvan pääosissa esiintyvät Robert Pattinson, Emilie de Ravin ja Pierce Brosnan.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuonna 1991 nuori Ally todistaa äitinsä murhan New Yorkin metrossa.

Vuonna 2001 Ally (Emilie de Ravin) on 21-vuotias, opiskelee New Yorkin yliopistossa ja asuu isänsä, NYPD-etsivä Neil Craigin (Chris Cooper) kanssa. Neil on hyvin suojelevainen tytärtään kohtaan vieden ja tuoden Allyn koulusta ja vaatien tätä käyttämään takseja metron sijaan.

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) on suuntaansa etsivä 21-vuotias mies, joka työskentelee New Yorkin yliopiston kirjakaupassa. Tylerin suhde bisnesmiesisäänsä, Charlesiin (Pierce Brosnan) on etäinen Tylerin veljen Michaelin itsemurhan vuoksi.

Eräänä iltana Tyler ja tämän huonetoveri Aidan (Tate Ellington) joutuvat pulaan poliisietsivä Neil Craigin kanssa. Myöhemmin Aidan huomaa, että Neililla on tytär, kun Neil on tuomassa Allya kouluun. Aidan juonii etsivää vastaan yrittämällä saada Tylerin rakastumaan ja sen jälkeen jättämään Allyn. Tyler suostuu vastentahtoisesti tapaamaan tämän, mutta kieltäytyy osallistumasta Aidanin suunnitelmaan. Vietettyään aikaa Allyn kanssa, parin välille syntyy side molempien menetettyä läheisensä menneisyydessään ja pari alkaakin rakastua toisiinsa. Eräänä iltana Ally ei palaa kotiinsa koko yönä, eikä myöskään ilmoita olinpaikastaan. Hänen isänsä on suunniltaan pelosta ja huolesta. Allyn saapuessa kotiin he riitelevät ja Neil lyö Allya. Ally muuttaa asumaan Tylerin ja Aidanin luo. Lopulta Neil tunnistaa Tylerin, jolloin tämä yllyttää Neiliä tunnustamalla Aidanin juonen ja syynsä tavata Allya. Tämä käänne pakottaa Tylerin tunnustamaan kaiken Allylle, jolloin tämä jättää Tylerin vihoissaan. Pari pysyy riidoissa kunnes Aidan vierailee Allyn luona ja selittää olevansa itse syyllinen ja että Tylerin tunteet olivat aitoja.

Tyler ja hänen pikkusiskonsa Caroline ovat hyvin läheisiä. Carolinen luokkatoverit pitävät tätä outona ja pilkkaavatkin tätä usein. Eräänä päivänä Caroline osallistuu yhden luokkalaisensa pyjamabileisiin ja nukahdettuaan osa luokkatovereista leikkaa tämän hiukset pois. Carolinen trauma saa perheen takaisin yhteen. Tyler ja Ally sopivat riitansa. Tyler vie Carolinen kouluun ensimmäisenä koulupäivänä juhlien jälkeen. Kun yksi ilkeistä tytöistä pilkkaa Carolinea, Tyler raivostuu ja heittää tämän pulpetin ympäri ja palosammuttimen ikkunan läpi.

Seuraavina päivinä ja viikkoina Tyler ja Charles lähenevät. Tyler näkee Charlesissa rakkauden, huolen ja välityksen Carolinea kohtaan. Charles auttaa Tyleria tämän Carolinen koulussa sattuneesta välikohtauksesta syntyneiden lakiasioiden kanssa ja pari muodostaakin hiljaisen välirauhan. Charles pyytää Tyleria tapaamaan asianajajan toimistollaan, joten Tyler menee isänsä työpaikalle. Odottaessaan isäänsä, Tyler löytää valokuvia itsestään, Carolinesta ja Michaelista ja tajuaa Charlesin rakastavan perhettään. Tyler katsoo ulos isänsä toimiston ikkunasta Manhattanille ja kameran kuvan suurentuessa selviää, että Tyler on toimistossa, joka on lähes World Trade Centerin huipulla. Samaan aikaan Charles on myöhässä tapaamisestaan Tylerin kanssa vietyään Carolinen ensin kouluun. Caroline saapuu luokkahuoneeseensa, istuu paikalleen ja opettaja kirjoittaa taululle päivämäärän; tiistai 11. syyskuuta 2001. Selviää, että Tyler kuoli syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa ollessaan isänsä toimistossa World Trade Centerissä.

Hetkeä terrori-iskujen jälkeen jokaista Tylerin ystävää ja rakastettua näytetään kun he tajuavat tapahtuneen.

Elokuvan lopussa, Tylerin ollessa kertojana, Caroline löytää uudelleen yhteyden Charlesin kanssa, Aidan nähdään opiskelemassa ahkerasti ja Ally sopii isänsä kanssa ja saa luvan käyttää metroa. Tylerin hautakivessä lukee: "Rakastettu poika ja veli".

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
 Robert Pattinson  Tyler Hawkins  
 Emilie de Ravin  Ally Craig  
 Pierce Brosnan  Charles Hawkins, Tylerin isä  
 Chris Cooper  Neil Craig, Allyn isä  
 Lena Olin  Diane Hirsch, Tylerin äiti  
 Ruby Jerins  Caroline Hawkins, Tylerin pikkusisko  
 Gregory Jbara  Les Hirsch  
 Tate Ellington  Aidan Hall  
 Martha Plimpton  Helen Craig, Allyn äiti  
 Kate Burton  Janine  
 Peyton Roi List  Samantha  
 Chris McKinney  Leo  
 Wilmer Calderon  Carlos  
 Meghan Markle  Megan  
 Amy Rosoff  Allyn ystävä  
 Justin Grace  Matthews  
 Morgan Turner  Jessica  
 Christopher Clawson  Michael  
 Suzanne Hayes  Taideopettaja  
 Caitlyn Rund  Nuori Ally  

Tuotanto ja julkaisu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kuvattiin New Yorkissa ja Manhattanilla kesällä 2009.[2][3] Robert Pattinson toimi myös elokuvan vastaavana tuottajana ja tuotannosta vastasi Summit Entertainment ja Underground Films.[4]

Elokuvan ensi-ilta Yhdysvalloissa oli 1. maaliskuuta 2010 Paris Theatressa, New Yorkissa ja elokuvateattereissa elokuvaa alettiin esittää 12. maaliskuuta 2010.[5]

Remember Me oli ensi-ilta viikollaan viidennellä sijalla, edellään vain Liisa Ihmemaassa, Green Zone, Aivan liian hotti ja Suljettu saari.[6] Ensimmäisellä viikonlopullaan Remember Me keräsi 8 089 139 dollarin tulot ja maaliskuun 25. päivään mennessä elokuva oli kerännyt yhteensä 17 521 707 dollaria.[7]

Elokuvan soundtrack julkaistiin 9. maaliskuuta 2010.[8]

Numero Kappale Esittäjä
1. Alien Lover Luscious Jackson
2. Play On Kottonmouth Kings
3. Kandles National Skyline
4. Soft Shoulder Ani Difranco
5. Have Mercy Two Ton Boa
6. Hanging With The Wrong Crowd Ed Harcourt
7. Why Did We Ever Meet The Promise Ring
8. You Can See Me Supergrass
9. Sea Of Teeth Sparklehorse
10. Andvari Sigur Rós
11. Parasol The Sea And Cake
12. Soul Brother Us3
13 Open Wide Long Hind Legs
14. The Sun Keeps Shining On Me Fonda

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]