Red Steel

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Red Steel
Kehittäjä Ubisoft Paris
Julkaisija Ubisoft
Julkaisupäivä Yhdysvallat 19. marraskuuta 2006
Japani 2. joulukuuta 2006
Eurooppa 8. joulukuuta 2006
Lajityyppi FPS
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Alusta Wii
Jakelualusta Optinen 12cm levy (Wii)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Red Steel on Ubisoftin kehittämä ja vuonna 2006 julkaisema FPS-peli Nintendon konsolille Wiille. Peli paljastettiin ensi kerran toukokuun 2006 Game Informer -pelilehden numerossa, ollen ensimmäinen Wii-peli, josta nähtiin kuvakaappauksia ja samalla myös ensimmäinen peli, joka antoi yleisölle tietoa Wiin kyvyistä. Peli julkaistiin Wiin julkaisun myötä. Pelille on julkaistu jatko-osa, Red Steel 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli hyödyntää Wiin innovatiivisen liikkeentunnistavan ohjaimen lisäksi sen lisäosaa "nunchuckia". Muun muassa aseita sekä katanaa kontrolloidaan ohjaimella, lataus hoidetaan nunchuckia ravistamalla ja kranaattien heitto onnistuu tekemällä heittoliike nunchukilla. Pelin vihollisten tekoäly on kehittynyttä, sillä pelaaja voi pakottaa ne antautumaan sen sijaan että tappaisi ne. Esimerkiksi katanan voi pysäyttää ennen kuolettavaa iskua ja vihollisilta ampua aseet käsistä pois. Väkivaltaisempi lähestymistapa on mahdollinen, mutta siitä on vähemmän hyötyä; antautunut vihollinen voi antaa uusia aseita tai neuvoa uusia reittejä. Pelin ominaisuuksiin kuuluu myös ajan hidastaminen, jolloin pelaaja voi valita aseellaan vihollisista parhaat ampumiskohdat. Peliin on myös varmistettu moninpeli, mutta nettimoninpelin mahdollisuudesta ei ole vielä kerrottu.

Graafinen ilme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Game Informer-lehti julkaisi ensimmäiset kuvankaappaukset Red Steelistä. Kuvat levisivät salamannopeudella blogien ja fanisivustojen kautta. Ubisoft Paris väitti, että kyseiset kuvankaappaukset olisivat suoraan pelatessa napattuja. E3-messuilla 2006 kyseinen väite sai vahvistusta ylimäärin, sillä graafista ilmettä oltiin ehditty parantaa.

Ubisoft paljasti australialaisen Hyper-lehden haastattelussa, että peli pyörii muokatulla Unreal Engine 2.5-pelimoottorilla. Ubisoftin tiimi oli työskennellyt aiemmin kyseisen pelimoottorin parissa, joten he tiesivät sen heikkoudet ja vahvuudet. Pelin graafisella ilmeellä haetaan ennemmin taiteellista, kuin fotorealistista tyyliä. Myöhemmin Nintendon virallinen Europe-lehti kertoi, että pelaajat voisivat odottaa vielä hienompaa grafiikkaa, kuin GameCuben Resident Evil 4:ssä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska Red Steel oli ensimmäinen kolmannen osapuolen Wii-peli, josta julkistettiin kuvankaappauksia, sai se aikaan suuren jännityksen Nintendo-pelaajien keskuudessa. Suuresta julkisuudesta huolimatta Red Steel sai aikaan varsin negatiivisen vastaanoton. Monet kriitikot valittivat, että ohjaustuntuma oli liian epätarkka, eivätkä miekkailukohtauksissa käytetyt liikkeet vastanneet television ruudulla niitä, mitä pelaaja oli toteuttanut huitoessaan Wii Remotea. Ubisoft kertoi myöhemmin, että he olivat saaneet Wii Remoten kehitystyökalut liian myöhään, eivätkä siitä syystä saaneet pelin ohjausta sellaiseksi, millaiseksi he olivat sen alun perin kaavailleet.

Kriittinen vastaanotto oli loppujen lopuksi varsin ristiriitainen. Game Rankingsin laskema keskiarvo pelille on 66%.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]