Recover Laboratory

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Recover Laboratory on erilaisia taiteenaloja yhdistelevä immersiivinen performanssi. Ihmisenä olemisen kokemukseen syvästi pohjautuva teos on tilaan rakennettu uusi todellisuus, johon katsoja voi uppoutua tärkeiden kysymysten äärelle. Suomessa alkunsa saanut taidekokonaisuus on esitetty ensimmäisen kerran Turussa 2014, sen jälkeen uudelleen Turussa 2015 ja Helsingissä 2016. Recover Laboratoryn luonteeseen kuuluu, että teos on mahdollista rakentaa mitä erilaisimpiin tiloihin; se on koostettu niin jätevedenpuhdistamoihin, kuin ikivanhoihin kivitunneleihinkin.

Performanssikokonaisuus on nykysirkusta ja nykytaidetta, sekä ääni-, valo- ja teatteritaiteita yhdistävä teos, joka on vahvasti osallistava ja kokemuksellinen, usein labyrintin muotoa hakeva, neljättä seinää rikkova reitti, jonka läpi katsoja kulkee yksin. Teos pohtii katsojan, esiintyjän, taideteoksen ja välineen suhdetta.

Recover Laboratoryn tekijät ovat aloittaneet myös pienempien, pop up -tyylisten Recover Laboratory Edition -teoksien tekemisen vuonna 2016. Teoksen luoja on sirkustaiteilija ja -ohjaaja Miradonna Sirkka, joka kutsui kuvataiteilija Sofi Häkkisen taiteelliseksi johtajaksi vuonna 2015. Vuonna 2016 ydintyöryhmään liittyi tuottajaksi Inna Huttunen. Recover Laboratoryn toteuttamiselle elintärkeitä ovat eri alojen osaajat, esiintyjistä ja taiteilijoista tekniseen työryhmään.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]