Rebecca Romijn

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rebecca Romijn
Rebecca Romijn maaliskuussa 2007
Rebecca Romijn maaliskuussa 2007
Syntymäaika 6. marraskuuta 1972
Syntymäpaikka Berkeley, Kalifornia
Merkittävät roolit X-Menin Mystikko, Ruman Bettyn Alexis Meade
Aiheesta muualla
IMDb

Rebecca Alie Romijn (ent. Romijn-Stamos, s. 6. marraskuuta 1972 Berkeley) on yhdysvaltalainen malli ja näyttelijä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romijn syntyi Berkeleyn kaupungissa, Kaliforniassa, syntyperältään alankomaalaisten Jaap Romijnin ja Elizabeth Kuizengan lapsena. Opiskellessaan musiikkia Kalifornian yliopiston Santa Cruzin kampuksella hän joutui tekemisiin mallintöiden kanssa, ja lopulta hän muutti töiden vuoksi Pariisiin, Ranskaan. Hän on poseerannut muun muassa arvostetun urheilulehden Sports Illustratedin uimapukuosiossa sekä GQ:n ja Ellen kannessa ja toiminut myös Victoria's Secretin sekä Christian Diorin mallina.

Ura näyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romijnin ensimmäinen suuri elokuvarooli oli elokuvassa X-Men, jossa hän näytteli Mystikkoa. Ensimmäisen pääroolinsa valkokankaalla hän näytteli vuoden 2002 elokuvassa Femme Fatale, jonka ohjasi Brian De Palma.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romijn oli vuosina 1998–2005 naimisissa näyttelijä John Stamosin kanssa ja käytti tuolloin sukunimenään Romijn-Stamosia. Parin erottua hän palautti nimensä Romijniksi.

Syyskuussa 2005 Romijn ilmoitti kihlauksestaan näyttelijä Jerry O’Connellin kanssa.[1] He avioituivat 14. heinäkuuta 2007 Los Angelesissa.[2] Parilla on 28. joulukuuta 2008 syntyneet kaksostytöt Dolly Rebecca Rose ja Charlie Tamara Tulip. [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]