Ray Toro

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ray Toro
Ray Toro 2011.png
Henkilötiedot
Syntynyt 15. heinäkuuta 1977 (ikä 43)
Kerrany, New Jersey, Yhdysvallat
Muusikko
Aktiivisena 2001–
Tyylilajit vaihtoehtorock, pop-punk, punk, post-hardcore
Soittimet soolokitara, taustalaulu
Yhtyeet My Chemical Romance
Levy-yhtiöt Reprise RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.raytoro.com

Raymond "Ray" Toro (s. 15. heinäkuuta 1977 Kerrany, New Jersey) on yhdysvaltalaisen My Chemical Romance -rockyhtyeen soolokitaristi, säveltäjä ja taustavokalisti. Vuonna 2004 julkaistun "Life On The Murder Scene" -dokumentin mukaan hän on yhtyeestä ainut joka on käynyt collegen.

Soittotyyli ja soittimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ray on soittanut kitaraa pienestä pitäen ja on kertonut aloittaneensa kitaransoiton teinivuosiensa alkuaikoina isoveljensä innoittamana. Hän on kertonut ottaneensa vaikutteita soittotyyliinsä niin blues-, jazz- kuin rock- ja heavy metal -musiikistakin. Esikuvikseen Toro on maininnut muun muassa Jimmy Pagen sekä Jimi Hendrixin.

Toro on käyttänyt uransa aikana pääasiassa sekä Gibsonin että Epiphonen valmistamia Les Paul -mallisia kitaroita, mutta on esiintynyt myös esimerkiksi SG- sekä ES-335-tyyppisten kitaroiden kanssa. Vahvistiminaan Toro käyttää useita erilaisia Marshall-vahvistimia sekä niistä tehtyjä jäljennöksiä.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rayn afrotukka on säilynyt samanlaisena vuodesta toiseen, toisin kuin bändin (My Chemical Romance) muiden jäsenten hiukset, mikä on faneista huvittavaa. Ray päivittää twitteriään ahkerimmin bändin jäsenistä ja ilmoittaa myös SINGItForJapan -projektin (hyväntekeväisyyttä tsunamin uhreille) edistymisestä blogissaan bändin sivuilla.

Torolla on portugalilais-puertoricolaiset sukujuuret.