Rambo: Last Blood

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rambo: Last Blood
Ohjaaja Adrian Grunberg
Käsikirjoittaja Sylvester Stallone
Matt Cirulnick
Tuottaja Avi Lerner
Kevin King Templeton
Yariv Lerner
Les Weldon
Säveltäjä Brian Tyler
Kuvaaja Vern Nobles Jr.
Pääosat Sylvester Stallone
Paz Vega
Sergio Peris-Mencheta
Adriana Barraza
Yvette Monreal
Joaquín Cosío
Oscar Jaenada
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Millennium Media
Balboa Productions
Templeton Media
Campbell Grobman Films
Levittäjä Lionsgate
Ensi-ilta
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 50 miljoonaa dollaria[1]
Tuotto 86,9 miljoonaa dollaria[1]
Edeltäjä Rambo
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Rambo: Last Blood (tunnetaan myös nimellä Rambo V ja Rambo V: Last Blood) on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen toimintaelokuva. Elokuvan on ohjannut Adrian Grunberg ja elokuvan pääroolin esittäjänä ja toisena käsikirjoittajana toimii Sylvester Stallone. Elokuva on Rambo-elokuvasarjan viides osa. Elokuvassa Stallonen näyttelemä John Rambo taistelee Meksikon huumekartellia vastaan.[2]

Last Blood on elokuvasarjan toinen elokuva, jonka ikärajaksi määrättiin 18 vuotta. Ikäraja oli alun perin 16 vuotta, kunnes se nostettiin 18 vuoteen katsojapalautteen takia.[3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kulunut 11 vuotta edellisen elokuvan tapahtumista. Vietnamin sodan veteraani John Rambo on asettunut asumaan isänsä maatilalle, jossa häntä tukevat hänen ystävänsä Maria Beltran ja sukulainen Gabrielle.

Gabrielle saa kuulla biologisesta isästään ja matkustaa salaa Meksikoon etsimään tätä ystävänsä kanssa. Löydettyään asuntonsa hänelle selviää, että hänen isänsä ei välittänyt koskaan hänestä tai äidistään. Murtunut Gabrielle ja hänen ystävänsä ovat baarissa sinä iltana, kunnes tuntematon mies huumaa ja kidnappaa Gabriellen ja joutuu ison huumekartellin panttivangiksi, joita johtavat veljekset Hugo ja Victor Martinez.

Rambo matkustaa Meksikoon etsimään Gabriellea. Hän saa pieniä vihiä hänestä ja löytää pian huumekartellin parkkipaikalta. Rambo joutuu ison joukon pahoinpideltyksi ja varastavat Rambon ajokortin ja valokuvan Gabriellesta, jonka Hugo tunnistaa.

Ramboa salaa seurannut journalisti Carmen Delgado (Paz Vega) ottaa Rambon hänen asuntoonsa ja kertoo hänelle, että hän on seurannut Martinezin veljeksiä, jotka tappoivat hänen siskonsa. Virottuaan Rambo löytää Gabriellen huonossa kunnossa ja tappaa kaikki miehet. Ennen Gabriellan kuolemaa Rambo kiittää häntä, että hän antoi hänelle toivoa 10 vuoden ajan.

Vihaa kantava Rambo päättää aloittaa taistelun huumekartellia vastaan. Hän häätää Marian pois maatilalta ja alkaa rakentamaan erilaisia ansoja ympäri maatilaa. Saatuaan ansat valmiiksi hän matkaa takaisin Meksikoon etsimään veljekset, ja pyytää Carmenilta apua löytämään Victor. Carmen kieltäytyy, koska hänen mielestä kosto ei ratkaisisi mitään.

Rambo löytää myöhemmin Victorin ja tappaa tämän raa'asti. Hugon kuullessa tästä hän lähettää joukon palkkatappajia Rambon maatilalle, jolloin tappajat astuvat Rambon tekemmin ansoihin. Tunnelissa Rambo hoitaa yksitellen tappajat, säästäen Hugon viimeiseksi. Rambo ampuu hänen jousipyssyllä Hugoa nuolillaan navetan seinään kiinni, jolloin Rambo lähestyy häntä hitaasti ja iskee hänen puukolla tämän sydämeen repien sen pois. Heikossa kunnossa oleva Rambo asettuu keinutuoliin istumaan ja sanoo jatkavansa taistelua loppuun saakka.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sylvester Stallone  … John Rambo  
 Paz Vega  … Carmen Delgado  
 Sergio Peris-Mencheta  … Hugo Martinez  
 Adriana Barraza  … Maria Beltran  
 Yvette Monreal  … Gabrielle  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]