Kulttuuritoimitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ville Pirisen suunnittelema Kulttuuritoimituksen logo

Kulttuuritoimitus on Tampereella toimiva yhteisö, joka toimittaa kulttuurijournalismiin erikoistunutta verkkojulkaisua Kulttuuritoimitus. Kulttuurijournalistien ja taiteilijoiden lisäksi yhteisössä työskentelee verkko-osaajia sekä talouden, myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia. Sivustolla julkaistaan muun muassa kritiikkejä, haastatteluja ja muita artikkeleja, esseitä ja kolumneja sekä podcasteja kulttuurin eri osa-alueilta.

Kulttuuritoimitus seuraa kulttuurielämää Tampereen ja Pirkanmaan näkökulmasta. Lisäksi Kulttuuritoimituksen tavoitteena on laajentaa toimintaansa kulttuuripalveluksi.[1]

Kulttuuritoimituksen verkkosivut avattiin 10.5.2019. Sivuston vt. päätoimittajana toimii Marita Salonen[2]. Kulttuuritoimituksen toimintaa tukee Kulttuurin perikunta ry.[3] Yhdistys perustettiin 27.5.2019 ja rekisteröitiin 28.6.2019. Yhdistyksen puheenjohtaja on toimittaja Aila-Liisa Laurila.

Kulttuuritoimituksen logon on suunnitellut sarjakuvataiteilija Ville Pirinen.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kulttuuritoimituksen ideoivat toimittaja Minna Lymi ja viestintäalan yrittäjä Marita Salonen. Alkuvaiheen kehitystyöhön osallistuivat heidän lisäkseen muun muassa toimittajat Marja Aaltio ja Antti Lähde sekä graafinen suunnittelija Eetu Haverinen.[4]

Mukaan Kulttuuritoimitukseen ilmoittautui heti alkuvaiheessa kymmeniä toimittajia, kuvaajia, taiteilijoita ja muita kulttuurista kiinnostuneita.[5] Ravintola Telakalla Tampereella pidetyssä tiedotustilaisuudessa 25.4.2019 oli läsnä lähes sata ihmistä, toimittajien lisäksi kulttuuritalojen ja -toimijoiden edustajia[6][7].

Kulttuuritoimituksen ensimmäinen päätoimittaja oli toimittaja Seppo Roth. [8] Hän siirtyi tehtävästä Tampereen Kulttuuripääkaupunkihankkeen viestintäsuunnittelijaksi 29.7.2019.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]