Qix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Qix
Gix peliautomaatissa.
Gix peliautomaatissa.
Kehittäjä Taito
Julkaisija Taito
Julkaistu 1981
Lajityyppi toimintapeli
Pelimuoto yksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
Alusta kolikkopeli, Amiga, Apple II, Atari Lynx, Commodore 64, Commodore 128, FM-7, Game Boy, NES
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Qix (lausutaan [kiks]) on japanilaisen Taito-yhtiön kehittämä vuonna 1981 julkaistu kolikkopeli. Peli on käännetty useille alustoille 1980-luvun aikana ja 1990-luvun alussa. Kotitietokoneille on pelistä saatavilla monia ilmaiseksi levitettäviä versioita.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja ohjaa viivoja pitkin kulkevaa kursoria ja ideana on piirtää viivoja ja yhdistää ne jo olemassa oleviin pintoihin luoden kiinteitä alueita. Ideana on täyttää tietty prosenttiluku ruudusta että pelaaja pääsee uuteen kenttään.

Qix on joukko sivuttain liikkuvia säteitä jotka liikkuvat päättömästi edestakaisin ja joiden osuessa kursoriin tai keskeneräiseen viivaan pelaaja menettää elämän. Tämän lisäksi pelaajaa kiusaavat säpinäotukset Sparxit jotka kulkevat reunoja pitkin ja osuessaan tuhoavat pelaajan. Sparxien lukumäärä kasvaa mitä kauemmin pelaajalla menee selvittää kenttä.

Pelaaja ei myöskään saa aikailla tai muuten keskeneräistä viivaa pitkin voi lähtä kulkemaan kipinä joka räjäyttää kursorin. Myös tietyn ajan päästä hitaat Sparxit muuttuvat hyökkääviksi Super Sparxeiksi.

Peliä vaikeutuessa tietyissä tasoissa kohtaa useamman Qixin. Pelaaja voi tehdä nopeaa työtä yhden tapaisella pinnalla jolloin hän ainsaitsee vähemmän pisteitä. Toisen tyyppistä pintaa luodessa pelaaja kerää helpommin enemmän pisteitä, mutta kursori liikkuu hitaammin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]