Priscilla Presley

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Priscilla Presley
Priscilla Presley (2003).jpg
Syntymäaika 24. toukokuuta 1945 (ikä 71)
Syntymäpaikka Brooklyn, New York City, Yhdysvallat
Merkittävät roolit Jenna Wade, Dallas
Jane Spencer, Mies ja alaston ase
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Priscilla "Cilla" Beaulieu Presley (o.s. Wagner, s. 24. toukokuuta 1945 Brooklyn, New York City) on tunnettu Elvis Presleyn vaimona, yhdysvaltalaisena mallina, kirjailijana ja näyttelijänä.

Priscillan perhe oli muuttanut Saksaan, koska hänen isänsä työskenteli armeijan palveluksessa. Tämän ansiosta Priscilla pääsi tapaamaan tuolloin Saksassa asepalvelustaan 18 kuukautta suorittaneen Elvis Presleyn, jota hän tapaili useampaan kertaan, ennen kuin Presley palasi Yhdysvaltoihin vuonna 1960. Tämän jälkeen Priscilla vieraili useaan kertaan Presleyn Graceland-tilalla, jonne hän muutti vuonna 1962. Pari avioitui 1. toukokuuta 1967, ja päivälleen yhdeksän kuukautta myöhemmin syntyi pariskunnan ja Presleyn ainoa lapsi Lisa Marie Presley.

Pariskunta erosi lokakuussa vuonna 1973. Oikeudenkäynnin alussa Priscilla vaatii vielä kohtuullisia korvauksialähde?, mutta ymmärrettyään Presleyn varakkuudenlähde?, hän nosti vaatimukset miljooniinlähde?, mikä oli tuohon aikaan ennenkuulumatonta. Elvis Presley tuomittiin maksamaan korvauksia, ja Priscilla muutti yhteisen tyttären mukana pois Gracelandista uuden miesystävänsä Mike Stonen luokse. Priscilla kertoi ex-miehensä vierailleen jopa keskellä yötä heidän luonaan, ja kertoneen haluavansa heidät takaisin.

16. elokuuta 1977 Elvis Presley kuoli vain 42-vuotiaana, mikä oli raskas isku myös Priscillalle, joka saapui hautajaisiin yhdessä Lisa Marien kanssa. Presley testamenttasi lähes kaiken arvokkaan Lisa Marielle. Alun perin omaisuutta hoiti Presleyn isä Vernon, mutta tämän kuoltua 1979 Priscillasta tuli omaisuuden haltija. Lisa Mariesta tuli Presley-imperiumin omistaja 18-vuotiaana.

Myöhemmin Priscilla muutti Marco Garibaldin kanssa yhteen vuonna 1984. He saivat yhteisen lapsen, Navarone Garibaldin, vuonna 1988.

Työura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Priscilla kirjoitti vuonna 1985 kirjan Elvis ja minä, jossa hän kertoi elämästään Presleyn kanssa. Kirjasta tuli odotettu myyntimenestys.

Priscilla aloitti vuonna 1983 televisiosarjassa Dallas, jossa hän esitti Jenna Wadea vuoteen 1988 asti (elokuvassa Charro! Elvis Presley esitti Jess Wadea). Hänet nähtiin sittemmin naispääosassa elokuvissa Mies ja alaston ase (1988), Mies ja alaston ase 2½ (1991) ja Mies ja alaston ase 33 1/3 (1994). Priscilla Presley esiintyi myös Renny Harlinin toimintakomediassa Ford Fairlane (1990). Hän on ollut myös pienissä sivurooleissa joissakin sarjoissa, esimerkiksi Melrose Placessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Priscilla Presley.