Popmundo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Popmundo
Kehittäjä ExtraLives AB
Julkaistu
Lajityyppi MMORPG
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta WWW-selaimet
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Kuvakaappaus pelistä.

Popmundo (aikaisemmin Popomundo ja Poplove) on internetissä pelattava reaaliaikainen roolipeli, jonka pohjana on musiikkiteollisuus. Popmundo on käynnissä koko ajan eikä pysähdy edes silloin, kun et ole kirjautuneena sisään. Pelin nimi vaihdettiin Poploveksi, joka tosin muutettiin takaisin Popomundoon, kun uusi nimi leimasi pelin pornografiseksi[1]. Nimi vaihtui takaisin Popomundoksi, tosin väliaikaisesti, kunnes se 23. huhtikuuta 2008 muuttui nykyiseen muotoonsa Popmundoksi.

Popmundon tavoite ei ole yhtä helposti määriteltävästi kuin useimmilla muilla peleillä, vaan se voi vaihdella henkilökohtaisesti. Tietenkin musiikilla rahan tekeminen on yksi pelin päätavoitteista, mutta myös kuuluisuus, politiikka tai teollisuus voivat olla joidenkin tavoitteita. Osa pelaajista keskittyy pelkästään ihmissuhteisiin ja perheen perustamiseen.

Popmundon maailma on erittäin laaja, ja se kattaa jo 49 kaupunkia 33 maasta, mm. New York, Moskova, Lontoo ja Helsinki[2] (tilanne 3.7.2013). Vaikka paikat ovatkin aitoja, pelaajat luovat kaiken niiden sisälle (klubit, harjoittelupaikat, kaupat, levy-yhtiöt jne.) Kaupunkeja uusiin maihin tulee sitä mukaa kun peli käännetään kyseiselle kielelle. Popmundoa pelaa yhteensä maailmanlaajuisesti yli 89000 pelaajaa [2].

Popmundon pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popmundon pelaaminen on erittäin helppoa. Kun olet kirjautunut sisään, voit luoda oman artistin ja alkaa kirjoittaa sille kappaleita. Esiintymisen järjestäminen ei maksa mitään, jos esiintyminen ei ole kilpailu. Jos peliä halutaan pelata tosissaan, pitää opiskella erilaisia taitoja ennen kappaleiden kirjoittamista ja esiintymistä. Se vie aikaa, mutta hahmosi opiskelee silloinkin, kun et ole paikalla. Myös kappaleiden harjoittelu on hyväksi, sillä jos et tiedä miten soittaa kappaleitasi, esiintymisesi ei ole vakuuttava.

Popmundon pelaaminen on täysin ilmaista, mutta on olemassa myös VIP vaihtoehto. VIP-jäsenyys maksaa yhdeksän dollaria kolmen kuukauden ajanjaksolta ja vuodelta 25 dollaria. VIP-jäsenillä on peliin liittyviä etuja, mutta yrityksen perustaminen poistettiin VIP-paketista. Nykyään yrityksen voi perustaa ostamalla yhtiölisenssin. Yhtiölisenssin ostaminen maksaa 25 dollaria vuodessa. Peruspelin pelaaminen tulee kuitenkin aina olemaan ilmaista.

Jos pelin haluaa lopettaa, Popmundo-hahmo kuolee automaattisesti kahden kuukauden kuluessa, jos et ole kirjautunut sisään sinä aikana. On myös mahdollista tappaa hahmo myrkyllä. Jos olet unohtanut salasanasi ja kirjoitat sen viisi kertaa väärin, tilisi lukkiutuu 24 tunniksi.

Kokoonpanot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popmundon tärkein osa on soittaminen.[3] Jokainen pelaaja voi joko luoda oman kokoonpanon eli bändin, tai liittyä muiden pelaajien yhtyeisiin. Jokainen bändi valitsee itselleen oman musiikkigenren (Mm. Hip hop, rock, ja punk). Tämän jälkeen bändi voi alkaa harjoittelemaan yhdessä tai hankkia itselleen konsertin. Kokoonpano saa konsertin lipunmyynnistä tietyn summan rahaa, jonka yhtyeen johtaja (Ensisijaisesti sen perustaja) voi jakaa jäsenille, tai rahat voi käyttää myös ostamalla kiertuebussin, tai esimerkiksi lavavarusteita, joidenka ansioista konserteista tulee laadukkaampia ja parempia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [1][vanhentunut linkki]
  2. a b [2] (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. [3] (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]