VIP

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli määrittelee lyhenteen VIP. Muista käsitteen merkityksistä katso VIP (täsmennyssivu).

VIP (engl. Very Important Person, suom. hyvin tärkeä henkilö) on termi, jolla tarkoitetaan henkilöä, jota kohdellaan paremmin kuin muita.

VIP-henkilöitä ovat muun muassa poliitikot, valtionpäämiehet tai filmitähdet. VIP-henkilöille on rakennettu omat tilat, joissa he voivat nauttia erikoispalveluista. Esimerkiksi sohva, johon voi lepuuttaa jalkansa on VIP-palvelu.

VIP-tiloja on rakennettu muun muassa lentoasemille. Esimerkiksi Heathrow’n lentoasemalle, Isossa-Britanniassa on rakennettu VIP-tila kuningatar Elisabet II:lle. Punainen matto on VIP-henkilöiden eräänlainen ”symboli” Yhdysvalloissa filmitähdillä.

Myös keikoilla on VIP-vieraita. VIP-vieraat pääsevät paikkoihin joihin muu yleisö ei pääse, esimerkiksi artistien luokse. Yleensä tätä kutsutaan backstage-passiksi. VIP-tiloja on esimerkiksi myös autonäyttelyissä joihin sisältyy esimerkiksi VIP-WC, joka on yleensä muita käymälöitä siistimpi ja sinne tarvitaan VIP-passi. VIP-sviittejä on taas hotelleissa. Niihin sisältyy oma sisäänkäynti.

Tämä yhteiskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.