Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Valtimo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Valtimo oli ammattioppilaitos Valtimon kirkonkylällä, Nurmeksella Pohjois-Karjalan maakunnassa. Opiston alana oli metsätalous. Oppilaitos koulutti metsäkoneenkuljettajia ja harvesterinkuljettajia. Aikaisemmin koulun nimi oli Valtimon metsäkonekoulu. Oppilaitos oli osa Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymää.

Vuoden 2018 alussa ammattiopisto Valtimo lakkasi itsenäisenä ammattioppilaitoksena, kun se liitettiin osaksi Riveria-oppilaitosta.

Opintolinjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Metsäkoneenkuljettajan tutkinnon suuntautumisvaihtoehdot:

  • Metsäkoneenkuljettaja
  • Puutavara-autonkuljettaja
  • Asentaja / metsäkoneasentaja

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelu on käytännönläheistä. Työssäoppimisjaksoilla saa jo opiskeluaikana tuntuman oikeaan työelämään. Oppilaitos tarjoaa opiskelijoiden käyttöön laajan ja ajanmukaisen metsäkone- ja simulaattori-valikoiman. Koululla on myös simulaattoreita puutavara-auton kuljetukseen. Koululle tuli uusi Valmet-simulaattori syksyllä 2006, ja vuonna 2016 koululle tuli uusi Komatsu-simulaattori. Simulaattorissa on muun muassa kolmen videoprojektorin muodostama kuva, joka visualisoi ympäröivän keinomaailman ajajalle kolmelta eri suunnalta eli edestä ja sivuilta.

Kaikki kolmevuotiset tutkinnot tuottavat opinnot päättävälle yleisen jatkokoulutuskelpoisuuden.

Ponsse-asentajakoulutuksessa erikoistutaan Ponsse-metsäkoneasentajaksi.

Metsäkoneenkuljettajan ammattitutkinnon ohessa voi opiskella kaksoistutkintona myös ylioppilastutkinnon Nurmeksen lukiossa. Kaksoistutkinnon voi suorittaa noin neljässä vuodessa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]