Pez

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pez-annosteijoita.
Pezejä.

Pez on itävaltalainen karamellimerkki. Sen annostelija tai yleensä 4-5 samaa sarjaa edustavaa annostelijaa vaihtuu kuukausittain. Annostelijalla on yleensä värikäs varsi ja jalka, jolla on piirrossarjan tai animaatioelokuvahahmon pää. Päätä taittamalla taaksepäin saa annostelijasta pienen hedelmäpastillin. Pez kehitettiin Wienissä karamellivalmistaja Eduard Haas III:n aloitteesta. Suomeen se saapui vuonna 1961.lähde?

Pezin keräilyn harrastajille järjestetään tapaamisia Suomessa, Ruotsissa, Israelissa, Indonesiassa, USAssa, Portugalissa ja Itävallassa sekä Espanjassa, Japanissa ja Ranskassa. Sana "Pez" tulee saksan piparminttua tarkoittavasta vastineesta Pfefferminz,jossa on otettu sanan ensimmäinen, keskimmäinen ja viimeinen kirjain. Pezeistä on tehty useita keräilijöiden paketteja (2-8 annostelijaa), kuten Hobitti, Taru sormusten herrasta, The Wizard of Oz, USA:n presidentit, Elvis ja monia muita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.