Petteri Jussila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tero Petteri Jussila[1] (26. tammikuuta 197027. heinäkuuta 2004 Ylöjärvi) oli suomalainen liikemies. Hän tuli tunnetuksi suoramarkkinointivalmentajana ja ternimaitoyrittäjänä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussila tuli kansallisesti tunnetuksi työskentelemällä ternimaitokapseleiden verkostomarkkinoinnissa. Hän oli naimisissa entisen poliisin Jutta Jussilan (nyk. Larm) kanssa, joka oli tullut tunnetuksi Miss Galaxyna ja varsinkin Suuri seikkailu -tositelevisiosarjan kilpailijana. Pariskunta esiintyi säännöllisesti keltaisen lehdistön sivuilla ja oli tunnettu näyttävästä elämäntyylistään. Petteri Jussila harrasti kehonrakennusta. Jussila tuomittiin 25-vuotiaana törkeästä veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta ehdolliseen vankeuteen[2]. Petteri Jussilan entinen puoliso oli Sari Peltonen.[3]

Jussila aloitti GNLD:n jälleenmyyjänä, toimi muun muassa Matti Nykäsen managerina[4] ja työskenteli keskeisessä osassa ternimaitovalmisteiden verkostomarkkinoinnissa. Tuotteen myynninedistäjinä olivat urheilijat kuten Mika Myllylä. Jussila oli myös mukana yrityksessä kehittää ternimaitokapseleiden myyntiä Pietarissa[5], mutta yritys ei menestynyt.

Petteri Jussila esiintyi 17. toukokuuta 2004 Yle TV1:n Päivärinta-ohjelmassa "Ternimaitovalmisteet testissä" puolustamassa tuotteitaan. Susanne Päivärinta uteli Jussilalta selvitystä tämän veroveloista ja ternimaitokapseleita markkinoivan yrityksensä omistusjärjestelyistä, miksi Jussilalla ei ollut verotettavaa tuloa ja miksi Petteri Jussila ilmoitti asuvansa ulkomailla. Jussila ei vastannut kysymyksiin ja jätti 31. toukokuuta rikosilmoituksen ohjelmasta. Jussila puolisoineen katsoi Päivärinnan syyllistyneen kunnianloukkaukseen.[6] Petteri Jussilan hukkumisen jälkeen Jutta Jussila kuitenkin peruutti tekemänsä rikosilmoituksen.

Jussilan oli tarkoitus osallistua julkisuuden henkilöiden tositelevisiosarjaan V.I.P. Seikkailu MTV3:lla [7]. Jussila hukkui kotinsa edustalla Näsijärvellä yrittäessään pelastaa veden varaan joutuneen poikansa 27. heinäkuuta 2004. Petteri Jussila siunattiin hautaan Kalevan kirkossa Tampereella.

Yle TV2 esitti ensimmäisen kerran 7. marraskuuta 2006 Petteri Jussilasta kertovan dokumentin Kansalainen Jussila.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuolinilmoitus, Aamulehti 1.8.2004
  2. Petteri Jussila – puhetta ternimaidosta 17.5.2004. YLE. Viitattu 1.9.2010.
  3. Me Naiset: Jutta Gustafsberg rakastui varattuun mieheen – puoliso luki suhteesta lehdestä Ilta-Sanomat 9.7.2015
  4. Matti Nykänen julkisti oman tuotesarjansa: "Matti Nykänen aloitti tuotesarjansa markkinoinnin yhdessä managerinsa Petteri Jussilan kanssa."
  5. Dokumentti Kansalainen Jussila
  6. Iltalehti, 2.6.2004.
  7. Turun Sanomat 18.6.2004: "V.I.P. Seikkailussa ovat mukana stylisti-vaatesuunnittelija Teuvo Loman, tv-juontaja Jaajo Linnonmaa, valmentaja-liikemies Petteri Jussila,.. "

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]