Perjantai 13. päivä, osa 6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perjantai 13. päivä, osa 6 - Jason Elää
Friday the 13th Part VI: Jason Lives
Ohjaaja Tom McLoughlin
Käsikirjoittaja Tom McLoughlin
Tuottaja Don Behrns
Säveltäjä Harry Manfredini
Kuvaaja Jon Kranhouse
Leikkaaja Bruce Green
Pääosat Thom Mathews
Jennifer Cooke
David Kagen
Renée Jones
Kerry Noonan
Darcy DeMoss
Tom Fridley
C.J. Graham
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount Pictures
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 1. elokuuta 1986
Kesto 84 min
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 3 000 000 $
Tuotto 19 472 057 $
Edeltäjä Perjantai 13. päivä, osa 5 – uusi alku
Seuraaja Friday the 13th: The New Blood
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Perjantai 13. päivä, osa 6 on vuonna 1986 tehty kauhuelokuva, joka on kuudes osa sarjasta Perjantai 13. Elokuva palauttaa tutun sarjamurhaajan Jason Voorhesin henkiin, sillä fanit olivat katkeria viime osan tappajan olleen joku muu kuin Jason. Elokuvan on ohjannut Tom McLoughlin. Elokuvan soundtrackille on säveltänyt kappaleita myös Alice Cooper, muun muassa kappaleen He's Back (the man behind the mask), joka on julkaistu myös vuoden 1986 albumilla Constrictor.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunut vuosi edellisen elokuvan tapahtumista, ja Crystal Lake on nimetty Forest Greeniksi. Tommy Jarvis kärsii edelleen hallusinaatioista Jason Voorheesista. Hän menee ystävänsä Allen Hawesin kanssa hautausmaalle, aikomuksenaan polttaa Jasonin ruumis, jotta hallusinaatiot loppuisivat. He kaivavat Jasonin ruumiin, mutta Tommy saa raivokohtauksen nähdessään Jasonin. Hän hakkaa Jasonin rintaa metallisella tangolla, mutta salama iskee tankoon ja herättää Jasonin henkiin. Jason on hyökkäämässä Tommyn kimppuun, mutta Allen puolustaa häntä iskemällä Jasonia lapiolla päähän jolloin Jason tappaa Allenin. Tommyn paetessa Jason ottaa maasta maskinsa ja tangon ja lähtee kohti Forest Greenia tai kuten Jason tuntee, Crystal Lakea.

Tommy juoksee sheriffin toimistoon ja kertoo Jasonista, mutta häntä ei oteta tosissaan vaan sheriffi Mike Garris luulee, että hänellä on mielenterveysongelma. Tommy yrittää tarttua aseisiin, mutta hänet heitetään selliin. Sillä aikaa Jason tappaa kaksi autoilijaa, jotka ovat uuden leirin ohjaajia: Darren ja Lizbeth. Seuraavana aamuna, Garrisin tytär Megan ja hänen ystävänsä Sissy, Cort, ja Paula pyytää häntä etsimään Darren ja Lizbethin. Tommy varoittaa heitä Jasonista, mutta Jasonia kuulemma pidetään legendana ja Tommya ei oteta tosissaan. Kuitenkin sheriffin tytär Megan kiinnostuu hänestä. Metsässä Jason tappaa paintball pelaajat ja ottaa heiltä varusteet ja yhdeltä macheten. Jason huomaa, että hän on paljon vahvempi kuin ennen kuin hän repii miehen käsivarren irti.

Lapset saapuvat Camp Forest Greenille, ja teinit tekevät parhaansa ajaa leiriin ilman Darrena ja Lizbethiä. Tommy yrittää näyttää poliiseille, että Jason on hengissä, mutta hänet saadaan kiinni. Sinä yönä, Jason tappaa talonmiehen ja kaksi retkeilijää. Samaan aikaan, Cort harrastaa seksiä tytön nimeltä Nikin kanssa, mutta Jason tappaa molemmat. Sheriffin miehet löytävät uhrien ruumiit ja Garris syyttää Tommyä tästä.

Tommy soittaa Meganille ja vakuuttaa hänet Jasonin paluusta. Samaan aikaan, Jason saapuu leirille ja tappaa Sissyn ja Paulan. Tommy ja Megan kehittävät juonen ja pakenevat. Jason tappaa Garriksen ja kaksi muuta poliisia heidän saapuessaan leiriin.

Jason melkein tappaa Meganin kun Tommy kutsuu häntä järvelle. Jason lähestyy Tommyn venettä ja katoaa näkyvistä. Jason hyökkää Tommyn kimppuun, mutta Tommy onnistuu laittamaan kettingin hänen kaulan ympärille, joka on kiinnitetty suureen kiveen. Veneen runko kuitenkin murtuu ja molemmat vajoavat järven syvyyksiin. Jason jää järven pohjaan, mutta pitää Tommysta kiinni ja melkein hukuttaa tämän. Megan kuitenkin pelastaa tämän ja tappaa Jasonin veneen moottorilla. Megan ja Tommy uivat rantaan ja toteavat kaiken olevan ohi. Kuitenkin viimeisessa kohtauksessa järven pohjassa oleva Jason avaa silmänsä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Thom Mathews  Tommy Jarvis  
 Jennifer Cooke  Megan Garris  
 C.J. Graham  Jason Voorhees  
 David Kagen  Sheriffi Mike Garris  
 Kerry Noonan  Paula Mott  
 Renée Jones  Elizabeth "Sissy" Baker  
 Tom Fridley  Carter "Cort" Andrews  
 Darcy DeMoss  Nicola "Nikki" Parsley  
 Nancy McLoughlin  Lizbeth Mott  
 Tony Goldwyn  Darren Robinson  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.