Jason Goes to Hell: The Final Friday

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jason Goes to Hell: The Final Friday
JasonGoesToHell.jpg
Ohjaaja Adam Marcus
Käsikirjoittaja Jay Huguely
Adam Marcus
Dean Lorey
Tuottaja Sean S. Cunningham
Debbie Hayn-Cass
Säveltäjä Harry Manfredini
Kuvaaja Bill Dill
Leikkaaja David Handman
Pääosat Kane Hodder
John D. LeMay
Kari Keegan
Allison Smith
Steven Culp
Steven Williams
Billy Green Bush
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Ensi-ilta 13. elokuuta 1993
Kesto 88 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 3 miljoonaa $
Tuotto 15 935 068 $
Edeltäjä Friday the 13th. Part VIII – Jason Manhattanilla
Seuraaja Jason X
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jason Goes to Hell: The Final Friday on kauhuelokuva vuodelta 1993. Sen nimi ("viimeinen perjantai" ) on harhaanjohtava: vaikka elokuvaa markkinoitiin Perjantai 13. -sarjan viimeisenä, sille on tehty kaksi jatko-osaa. Siinä nähdään Jasonin sisko, jota ei ole mainittu missään aikaisemmissa Perjantai 13. -elokuvissa. Myös Freddy Krueger esiintyy elokuvassa, mutta vain vilauksella. Tämä on sarjan ainoa osa, jota ei ole julkaistu Suomessa DVD:lle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjamurhaaja Jason Voorhees palaa Camp Crystal Lakelle. Salainen hallitus houkuttelee Jasonin ansaan ja useat aseistetut FBI miehet räjäyttävät Jasonin palasiksi, tuhoten hänen kehonsa. Hänen lähetetään ruumishuoneelle, jossa Jasonin sielu on yhä hänen sydämessään. Mutta Jasonin sielu ottaa valtaansa oikeuslääkärin ja tappaja on jälleen mukana pelissä.

Crystal Lakella on taas teinejä, jotka Jason tappaa. Jason hyökkää kahden poliisin kimppuun, josta tappaa toisen ja ottaa toisen kehon haltuunsa. Samaan aikaan, palkkionmetsästäjä Creighton Duke huomaa, että vain Jasonin sukulaiset voivat todella tappaa hänet lopullisesti, mutta hän palaa omaan muotoonsa, jos hänen sielu menee jonkun sukulaisen sisään. Ainoa elävät Jasonin omaiset ovat hänen sisarpuoli Diana Kimble, siskotyttärensä Jessica ja siskonpoikansa Steven.

Jason menee Dianan taloon tarkoituksenaan siirtää sielunsa Dianaan. Dianan poika Steven saapuu paikalle ja hyökkää Jasonin kimppuun. Diana kuolee ja Jason pakenee. Steven on syytetty ja pidätetty Dianan murhasta, ja tapaa Duken, joka paljastaa Jasonista kaiken tietämänsä. Steven onnistuu pakenemaan vankilasta. Jessica seurustelee toimittaja nimeltä Robertin kanssa. Steven menee Voorheesin taloon tutkimaan, mutta putoaa mätien lattia levyjen läpi. Robert saapuu paikalle, mutta yhtäkkiä Jason hyökkää hänen kimppunsa ja siirtää sielunsa Robertiin.

Jessica tapaa Duken Voorheesin talossa yöllä ja Jessicalle annetaan mystinen tikari, jolla hän voi pysyvästi tappaa Jasonin. Sillä aikaa Jason siirtää sielunsa poliisiin ja yllättää kaksikon. Duke tippuu taistelussa kellariin ja Jason on tappamassa Jessican. Onneksi Steven saapuu paikalle ja katkaisee Jasonin kaulan, mutta Jasonin sydän, joka on kasvanut demoniseen muotoon, ryömii ulos poliisista ja menee Dianan ruumiiseen kellarissa. Steven ja Jessica vetää Duken pois kellarista. Jason hyppää lattia lautojen läpi uudelleensyntyneenä omassa muodossaan jääkiekkomaskeineen kaikkineen.

Steven ja Jessica yrittävät hakea tikarin ja Duke häiritsee Jasonia, mutta joutuu tapetuksi. Jason kääntyy Jessicaan päin, ja Steven tarttuu Jasoniin, jotka taistelevat talon ulkopuolella, kun Jessica hakee tikarin. Jessica puukottaa Jasonia rintaan viime hetkellä, vapauttaen Jasonin "kehojen" sielut. Demoniset kädet purskahtavat ulos maasta ja vetävät Jasonin helvetin syvyyksiin. Ainoastaan Jasonin maski jää maanpinnalle. Steven ja Jessica kävelevät pois helpottuneena auringon noustessa. Myöhemmin koira kaivaa likaa pois Jasonin maskista, mutta jokin pelästyttää sen. Freddy Kruegerin käsi tulee maasta ja vetää Jasonin maskin syvyyksiin. Taustalla kuuluu Freddyn nauru.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.