Jason Goes to Hell: The Final Friday

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jason Goes to Hell: The Final Friday
JasonGoesToHell.jpg
Ohjaaja Adam Marcus
Käsikirjoittaja Jay Huguely
Adam Marcus
Dean Lorey
Tuottaja Sean S. Cunningham
Debbie Hayn-Cass
Säveltäjä Harry Manfredini
Kuvaaja Bill Dill
Leikkaaja David Handman
Pääosat Kane Hodder
John D. LeMay
Kari Keegan
Allison Smith
Steven Culp
Steven Williams
Billy Green Bush
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Ensi-ilta 13. elokuuta 1993
Kesto 88 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 3 miljoonaa $
Tuotto 15 935 068 $
Edeltäjä Friday the 13th. Part VIII – Jason Manhattanilla
Seuraaja Jason X
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Allmovie

Jason Goes to Hell: The Final Friday on kauhuelokuva vuodelta 1993. Sen nimi ("viimeinen perjantai" ) on harhaanjohtava: vaikka elokuvaa markkinoitiin Perjantai 13. -sarjan viimeisenä, sille on tehty kaksi jatko-osaa. Siinä nähdään Jasonin sisko, jota ei ole mainittu missään aikaisemmissa Perjantai 13. -elokuvissa. Myös Freddy Krueger esiintyy elokuvassa, mutta vain vilauksella. Tämä on sarjan ainoa osa, jota ei ole julkaistu Suomessa DVD:lle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjamurhaaja Jason Voorhees palaa Camp Crystal Lakelle. Salainen hallitus houkuttelee Jasonin ansaan ja useat aseistetut FBI miehet räjäyttävät Jasonin palasiksi, tuhoten hänen kehonsa. Hänen lähetetään ruumishuoneelle, jossa Jasonin henki on yhä hänen sydämmessään. Mutta Jasonin henki ottaa valtaansa oikeuslääkärin ja tappaja on jälleen mukana pelissä.

Crystal Lakella on taas teinejä, jotka Jason tappaa. Jason hyökkää kahden poliisin kimppuun, josta tappaa toisen ja ottaa toisen kehon haltuunsa. Samaan aikaan, palkkionmetsästäjä Creighton Duke huomaa, että vain Jasonin verilinja voi todella tappaa hänet, ja hän palaa omaan kehoonsa, jos paikalla hänen perheenjäsenensä. Ainoa elävät Jasonin omaiset ovat hänen sisarpuoli Diana Kimble, siskotyttärensä Jessica ja siskonpoikansa Steven.

Jason menee Dianan taloon. Dianan poikja Steven murtuu ja hyökkää Jasonin kimppuun. Diana kuolee ja Jason pakenee. Steven on syytetty ja pidätetty Dianan murhasta, ja tapaa Duken, joka paljastaa Jessican nähneen Jasonin. Jessica on päättänyt löytää Jasonin ja Steven onnistuu pakenemaan vankilasta. Jessica seurustelee tabloid TV:en reportterin Robertin kanssa. Steven menee Voorheesin taloon ja löytää todisteita, joilla vakuuttaa Jessica, mutta putoaa mätien lattia levyjen läpi. Jason saapuu paikalle ja siirtää hänen sydämensä osaksi Robertiin.

Jessica tapaa Duken Voorheesin talossa yöllä ja Jessicalle annetaan mystinen tikari, jolla hän voi pysyvästi tappaa Jasonin. Robert siirtää Jasonin hengen poliisiin. Duke tippuu taistelussa kellariin ja Jason on tappamassa Jessican. Onneksi Steven saapuu paikalle ja katkaisee Jasonin kaulan, mutta Jasonin sydän, joka on kasvanut demoniseen muotoon, ryömii ulos poliisista ja menee Dianan ruumiiseen kellarissa. Steven ja Jessica vetää Duken pois kellarista ja he sulkevat luukun. Luukku kuitenkin aukeaa ja Jason tulee sieltä uudelleensyntyneenä omassa muodossaan jääkiekkomaskeineen kaikkineen.

Steven ja Jessica yrittävät hakea tikarin ja Duke häiritsee Jasonia, jonka Jason tappaa. Jason kääntyy Jessicaan päin, ja Steven tarttuu Jasoniin, jotka taistelevat talon ulkopuolella, kun Jessica hakee tikarin. Jessica puukottaa Jasonia rintaan viime hetkellä, vapauttaen Jasonin "kehojen" sielut. Demoniset kädet purskahtavat ulos maasta ja vetävät Jasonin helvetin syvyyksiin. Ainoastaan Jasonin maski jää maanpinnalle. Steven ja Jessica kävelevät pois helpottuneena auringon noustessa. Myöhemmin koira kaivaa likaa pois Jasonin maskista, mutta jokin pelästyttää sen. Freddy Kruegerin käsi tulee maasta ja vetää Jasonin maskin helvettiin. Taustalla kuuluu Freddyn nauru

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.