Jason Goes to Hell: The Final Friday

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jason Goes to Hell: The Final Friday
Ohjaaja Adam Marcus
Käsikirjoittaja Jay Huguely
Adam Marcus
Dean Lorey
Tuottaja Sean S. Cunningham
Debbie Hayn-Cass
Säveltäjä Harry Manfredini
Kuvaaja Bill Dill
Leikkaaja David Handman
Pääosat Kane Hodder
John D. LeMay
Kari Keegan
Allison Smith
Steven Culp
Steven Williams
Billy Green Bush
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Levittäjä New Line Cinema
Netflix
Ensi-ilta 13. elokuuta 1993
Kesto 88 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 3 miljoonaa $
Tuotto 15 935 068 $
Edeltäjä Friday the 13th. Part VIII – Jason Manhattanilla
Seuraaja Jason X
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jason Goes to Hell: The Final Friday on kauhuelokuva vuodelta 1993. Sen nimi ("viimeinen perjantai" ) on harhaanjohtava: vaikka elokuvaa markkinoitiin Perjantai 13. -sarjan viimeisenä, sille on tehty kaksi jatko-osaa. Elokuvassa nähdään muun muassa Jason Voorheesin sisko, jota ei ole mainittu missään aikaisemmissa Perjantai 13. -elokuvissa. Myös Freddy Krueger esiintyy elokuvassa, mutta vain vilauksella. Tämä on sarjan ainoa osa, jota ei ole julkaistu Suomessa DVD:lle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjamurhaaja Jason Voorhees palaa Camp Crystal Lakelle. FBI houkuttelee Jasonin ansaan ja erikoisjoukot räjäyttävät Jasonin palasiksi. Ruumiin palaset lähetetään ruumishuoneelle, jossa Jasonin sielu on yhä hänen sydämessään. Jasonin sielu ottaa oikeuslääkärin kehon valtaansa, murhaa oikeuslääkärin avustajan ja pakenee.

Crystal Lakelle on saapunut taas teinejä, jotka Jason surmaa kylmäverisesti. Sen jälkeen hän hyökkää kahden poliisin kimppuun, josta tappaa toisen ja ottaa toisen kehon haltuunsa. Samaan aikaan palkkionmetsästäjä Creighton Duke selvittää, että vain Jasonin sukulaiset voivat tappaa hänet lopullisesti, mutta hän palaa omaan muotoonsa, jos hänen sielunsa menee jonkun sukulaisen sisään. Ainoat elävät Jasonin omaiset ovat hänen sisarpuolensa Diana Kimble, siskotyttärensä Jessica ja siskonpoikansa Steven.

Jason saapuu Dianan taloon tarkoituksenaan siirtää sielunsa siskontyttäreensä. Dianan poika Steven saapuu paikalle ja hyökkää Jasonin kimppuun. Tappelun seurauksena Diana kuolee ja Jason pakenee paikalta. Steven pidätetään äitinsä murhasta. Vankilassa hän tapaa Duken, joka paljastaa Jasonista kaiken tietämänsä. Steven onnistuu pakenemaan vankilasta. Steven menee Voorheesin taloon tutkimaan, mutta putoaa mätien lattialevyjen läpi. Jessican Robert saapuu paikalle, mutta Jason hyökkäyksen kohteeksi, tullen Jasonin uudeksi kehoksi.

Jessica tapaa Duken Voorheesin talossa yöllä ja antaa Jessicalle mystisen tikarin, jolla hän voi tappaa Jasonin. Sillä aikaa Jason siirtää sielunsa poliisiin ja yllättää kaksikon. Duke tippuu taisteleun seurauksena kellariin. Sen jälkeen Jason hyökkää Jessican kimppuun ja on juuri tappamassa hänet. Silloin Steven saapuu paikalle ja katkaisee Jasonin kaulan. Jasonin sydän, joka on kasvanut demoniseen muotoon, ryömii ulos poliisista ja menee Dianan ruumiiseen kellarissa. Steven ja Jessica vetävät Duken pois kellarista. Silloin Jason hyppää lattialautojen läpi omassa muodossaan.

Steven ja Jessica hakevat tikarin. Duke tappelee Jasonia vastaan, mutta joutuu tapetuksi. Jason kääntyy Jessicaan päin, mutta Steven tarttuu Jasoniin, jotka taistelevat talon ulkopuolella. Jessica hyppää Jasonin selän takaa ja puukottaa häntä rintaan viime hetkellä. Demoniset kädet purskahtavat ulos maasta ja vetävät Jasonin helvetin syvyyksiin. Ainoastaan Jasonin maski jää maanpinnalle. Steven ja Jessica kävelevät pois helpottuneena auringon noustessa. Myöhemmin koira kaivaa likaa pois Jasonin maskista, mutta jokin pelästyttää sen. Freddy Kruegerin käsi tulee maasta ja vetää Jasonin maskin maan alle. Taustalla kuuluu Freddyn nauru.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 John D. LeMay  Steven Freeman  
 Kari Keegan  Jessica Kimble  
 Kane Hodder  Jason Voorhees  
 Steven Williams  Creighton Duke  
 Steven Culp  Robert Campbell  
 Erin Gray  Diana Kimble  
 Rusty Schwimmer  Joey  
 Richard Gant  kuolinsyytutkija  
 Leslie Jordan  Shelby  
 Billy Green Bush  sheriffi Landis  
 Kipp Marcus  Randy  
 Andrew Bloch  Josh  
 Adam Cranner  Ward  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.