Perillinen (kirja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perillinen
Inheritance
Christopher Paolini - Perillinen.jpg
Alkuperäisteos
Kirjailija Christopher Paolini
Kieli englanti
Genre fantasia
Suomennos
Suomentaja Sirkka Aulanko
Kustantaja Tammi
Sarja: Perillinen
Edeltävä Brisingr
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Perillinen on Christopher Paolinin kirjoittaman Perillinen-kirjasarjan neljäs osa. Se ilmestyi vuonna 2011. Aikaisemmat teokset kirjasarjassa ovat Eragon, Esikoinen ja Brisingr. Suomeksi kirja julkaistiin lokakuussa 2012. Sen käänsi Sirkka Aulanko.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjan alussa vardenit valloittavat Belatonan. Ihmiskissat liittyvät vardeneihin kuninkaansa Grimrr Puolitassun johdolla. Nasuada lähettää Roranin Aroughsiin kukistamaan kaupungin. Matkan aikana magiankäyttäjä Carn kuolee. Samaan aikaan vardenit matkaavat kohti Dras Leonaa. Käy ilmi, että Murtagh ja hänen lohikäärmeensä Thorn vartioivat kaupunkia, joten kaupungin valloitus osoittautuu pulmalliseksi. Jeod kertoo Eragonille, että kaupungin alle on kaivettu lukuisia tunneleita. Eragon, Arya, Angela, Solembum, ja Wyrden-niminen haltia lähtevät tunneleiden kautta kaupungin alle aikeinaan avata portit vardeneille sisältä päin. Samaan aikaan Saphira ja Blödhgarm houkuttelevat Thornin ja Murtaghin pois tieltä. Tunneleissa Wyrden kuolee. Dras Leonan valloitus onnistuu, mutta yön aikana Murtagh ja Thorn palaavat. Eragon ja Arya reagoivat hitaasti, koska ovat juoneet faelnirviä, haltioiden alkoholijuomaa unohtaakseen surunsa Wyrdenin kuoleman johdosta. He eivät ehdi pelastaa Nasuadaa, koska Murtaghilla on mukanaan satoja valtakunnan sotilaita. Murtagh sieppaa Nasuadan ja vie tämän Uru'baeniin. Eragonista tulee vardenien johtaja. Hänestä ja Saphirasta kuitenkin tuntuu, että mahdollisuus voittaa Galbatorix on menetetty. He lähtevät Sielujen Holvin luo Doru Araeban saarelle siinä toivossa, että löytäisivät apua.

Samaan aikaan Uru'baenissa Galbatorix yrittää murtaa Nasuadaa. Käy ilmi, että Murtagh oli tuonut Nasuadan Uru'baeniin aikeissaan pelastaa tämän. Murtagh lupaa auttaa Nasuadaa Galbatorixia vastaan, ja saa tosinimensä vaihdettua. Doru Araeban saarella Eragon ja Saphira saavat tietää tosinimensä. Nimiensä avulla he avaavat Sielujen Holvin ja löytävät sisältä eldunareita ja satoja säilyneitä lohikäärmeen munia. He palaavat vardenien luo ja aloittavat hyökkäyksen Uru'baeniin. Eragon, Saphira, Arya ja noitalapsi Elva rynnivät Galbatorixin huoneeseen. Murtagh ja Eragon taistelevat, vain koska Galbatorix tahtoo tietää, kumpi on oikeasti parempi. Murtagh on vähällä tappaa velipuolensa, mutta Galbatorix ehtii estää häntä. Taistelun loputtua, kun Murtagh makaa maassa vatsa auki ja molemmat veljeksistä ovat haavoittuneita, Murtagh sytyttää Galbatorixin palamaan magian avulla. Thorn ja Saphira hyökkäävät yhdessä Shruikanin kimppuun. Arya surmaa Shruikanin ja Eragon puolestaan Galbatorixin. Murtagh vapauttaa Nasuadan ja he kaikki lähtevät pois linnasta. Arya hakee vihreän lohikäärmeen munan. Munasta kuoriutuu uroslohikäärme Fírnen Aryalle. Nasuadasta tulee kuningatar. Roranin ja Katrinan vauva on tyttö, jonka nimeksi tulee Ismira, Katrinan äidin mukaan. Elain synnytti tytön nimeltä Hope (suomennettuna Toivo), jolla on huulihalkio. Eragon onnistuu magian avulla muokkaamaan Hopen suun tavalliseksi. Lopuksi Eragon lähtee Alagaësiasta lopullisesti kouluttaakseen uutta lohikäärmeratsastajien sukupolvea Hadaracin autiomaan itäiselle puolelle mukanaan Blödhgarm ja muutama muu haltia sekä kaikki Eldunarit.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.