Arya Dröttningu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perillinen-hahmo
Arya Dröttningu
Hiusten väri musta
Rotu haltia
Sukupuoli nainen
Ikä yli 100
Ammatti haltiaprinsessa ( myöhemmin kuningatar), lohikäärmeenmunan suojelija, lohikäärmeratsastaja
Syntymäpaikka Ellesméra
Näyttelijä Sienna Guillory
Ensiesiintyminen Eragon

Arya Dröttningu on kuvitteellinen hahmo Christopher Paolinin Perillinen-kirjasarjassa. Arya on haltia.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eragon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arya valittiin vartioimaan vardenien varastamaa lohikäärmeenmunaa ja kuljettamaan sitä Du Weldenvardenin ja Farthen Dûrin välillä. Hän joutui kuitenkin munaa havittelevan varjon Durzan väijytykseen. Arya yritti epätoivoisena lähettää munan Bromille, Carvahallin pikkukylään, mutta muna päätyikin kylän lähelle Selkärankavuoristoon, josta Eragon sen löysi. Durza vangitsi Aryan ja sai Galbatorixilta tehtäväksi selvittää, minne hän oli lähettänyt munan ja mitä hän tiesi Ellesmérasta, haltioiden pääkaupungista. Hän yritti kiristää tietoja kuukausien ajan mitä hirveimmin menetelmin - mutta turhaan. Lopulta Galbatorix määräsi, että Arya pitäisi tuoda hänen luokseen, jotta hän itse voisi hankkia nämä tiedot.

Aryan onneksi Eragon oli joutunut urgalien hyökkäyksen kohteeksi ja päätynyt samaan vankilaan kuin Arya. Matkakumppaninsa Murtaghin ja lohikäärmeensä Saphiran avulla Eragon pakeni ja pelasti Aryan. Vankilassa Aryalle oli annettu harvinaista myrkkyä Skilna Braghia. Siksi hän vaipui itse aiheutettuun kooman, mikä hidastaa myrkyn vaikutusta. Vastamyrkkyä, Tùnivorin nektaria löytyy valtakunnan ulkopuolelta vain haltioiden ja vardenien luota. Koska haltioiden luo matkaaminen olisi kestänyt pitempään, kuin Aryalla oli elinaikaa, he päättivät matkata vardenien luo Farthen Dûriin. Aryan parannuttua hän koetteli Eragonia miekoilla sekä taisteli Farthen Dûrin taistelussa, jossa hän särki Tronjheimia koristavan, kahdenkymmenen metrin mittaisen tähtisafiirin, Isidar Mithrimin, niin että taistelu kääntyy vardenien voitoksi.

Esikoinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esikoisessa Arya johdattaa Eragonin Ellesmèraan päättämään lohikäärmeratsastajan koulutuksensa. Perillä selviää, että Arya on haltiakuningatar Islanzadín tytär ja kruununperillinen. Eragon on myös rakastunut Aryaan, mutta hän torjuu tämän, koska viimeisenä toivona kuningas Galbadorixin kukistamiseksi Eragonin on pistettävä kaikki tarmonsa opiskeluunsa, eikä mikään saa mennä sen edelle. Lisäksi Arya on haltia ja huomattavasti Eragonia vanhempi. Kirjan lopussa Arya taistelee myös Palavien tasankojen taistelussa.

Brisingr[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brisingr-kirjassa Aryan ystävystyy paremmin Eragonin kanssa. Vaikka hän puhui avoimemmin menneisyydestään ja tunteistaan nuorta ratsastajaa kohtaan, hän siltikin torjui Eragonin monet lähestymisyritykset. Hän paljasti, että hänellä oli joskus läheinen ystävä, Fäolin, joka kuoli väijytyksessä, jossa Arya samalla otettiin Durzan vangiksi. Eragonin takia Arya tunnetaan myös nimellä Arya Varjontappaja.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.