Feinsterin taistelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Feinsterin taistelu
Päivämäärä:

n. 100 vuotta jälkeen lohikäärmeratsastajien kukistumisen.

Paikka:

Feinster

Lopputulos:

Feinster vapautui Valtakunnasta

Osapuolet

Vardenit
Surda
Kääpiöt
urgalit

Galbatorixin valtakunta

Komentajat

Nasuada
Orrin

Lady Lorana

Vahvuudet
  • Tuntematon määrä valtakunnan sotilaita, joista suurin osa Feinsterin asukkaita (kuitenkin alivoimaisia Vardeneihin nähden)
  • Valtakunnan maageja
Tappiot

ei tiedossa

ei tiedossa

Feinsterin taistelu käytiin Christopher Paolinin Perillinen-kirjasarjan kolmannessa osasan Brisingrin loppuvaiheessa Feinsterin kaupungissa Valtakunnan etelärannikolla lähellä Selkärankavuoristoa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Palavilla tasangoilla saadun voiton jälkeen Vardenien johtaja Nasuada päätti edetä etelästä kaupunki kerrallaan kohti kuningas Galbatorixin pääkaupunkia Uru'baenia. Ensimmäisenä heidän reitillään oli kaupunki nimeltään Feinster.

Vardenien, surdalaisten, urgalien ja kääpiöiden yhdistetty armeija piirritti Feinsterin, jossa oli tiukka puolustus, joka koostui käytännössä pelkästään kaupungin omista miehistä. Nämä palvelivat vannoutuneesti kaupungin johtaja Lady Loranaa, joka oli vannonut muinaisella kielellä palvelevansa Galbatorixia. Kaupungin portti oli teljetty magialla, eikä siitä päästy läpi millään taioin tai muurinmurtajalla, joten haltiat Arya ja Blödhgarm kiipesivät muurin yli avatakseen portin sisältäpäin; he kuitenkin jäivät umpikujaan. Hyökkääjät muurin ulkopulella olivat pahassa pinteessä, sillä kaupungista heitä surmattiin valtaisin määrin heittokonein ja nuolin. Heidän pelastajakseen saapuivat Eragon ja Saphira, jotka päästivät Aryan ja Blödhgarmin umpikujasta. Portti avattiin ja vardenit tukijoinen pääsivät kaupunkiin vallaten sen katu kadulta, kunnes saavuttiin sen keskustana olevalle linnalle.

Arya, Eragon ja Saphira lensivät linnaan eräästä ikkunasta ja kohtasivat siellä Lady Loranan ja kolme Galbatorixin maagia, jotka aikoivat luoda varjon aiheuttamaan sekasortoa vardeneiden keskuuteen. He eivät pysty pysäyttämään maageja tarpeeksi nopeasti estääkseen varjoa syntymästä. Eragon joutuu jo toisen kerran elämässään vastatusten varjon kanssa, ja tämä varjo, Varaug, oli tehdä hänestä selvän jollei hänellä olisi ollut apunaan Aryaa ja Saphiraa. Lopulta Aryan onnistuu pistämään miekka varjon sydämeen. Varjon kuoltua vardenit, surdalaiset, urgalit ja kääpiöt voittavat taistelun, ja Lady Lorana jää vardenien vangiksi.