Luettelo Perillinen-kirjasarjan hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Galbatorix)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Perillinen-kirjasarjan hahmoista. Perillisen on kirjoittanut yhdysvaltalainen kirjailija Christopher Paolini. Sarjaan kuuluu yhteensä neljä kirjaa: Eragon (2003), Esikoinen (2005), Brisingr (2008) ja Perillinen (2011). Perillinen on saavuttanut suuren suosion monissa maissa, myös Suomessa. Esimerkiksi sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa ovat myyneet yhteensä yli 15,5 miljoonaa kappaletta, ja sen kirjoja on käännetty yli 50 kielelle[1].

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Eragon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Eragon

Kirjojen päähenkilö. Lohikäärmeratsastaja, joka on Vardenien palveluksessa vannottuaan uskollisuutta lady Nasuadalle. Eragon kuuluu myös kääpiöheimo Ingietumiin, jota johtaa Hrothgar ja hänen kuolemansa jälkeen Orik. Hänen lohikäärmeensä nimi on Saphira. Lohikäärmeet muuttivat Eragonia haltioiden verivalan juhlan aikana siten, että hänellä on haltioiden voima ja nopeus. Eragonin kasvot muuttuivat myös haltiamaisemmiksi. Hänestä ei silti tullut kokonaan haltiaa. He myös poistivat varjo Durzan Farthen Durin taistelussa tekemän arven hänen selästään. Myöhemmin haltia Rhunön takoo Eragonille Brisingr miekan. Aina kun Eragon sanoo miekkansa nimen sen terän ympärille syttyy sinisiä liekkejä.

Saphira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Saphira

Saphira on sininen lohikäärme, jonka munan Eragon löysi Selkärankavuoristosta, ja se kuoriutui hänelle. (Myös Bromin lohikäärme oli sininen ja nimeltään Saphira.) Vroengardissa olleet edulnarít ohjasivat Ayran lähettämän munan (Saphiran) Eragonin löydettäväksi, vaikka Arya oli yrittänyt lähettää sen Bromin luokse turvaan.

Arya[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Arya Dröttningu

Kuningatar Islanzadín tytär, johon Eragon ensimmäisessä kirjassa rakastuu. Perillinen-trilogian ensimmäisessä osassa Arya toimittaa Saphiran munaa, kun Durza yllätti hänet haltiatovereineen metsästä ja surmasi muut mukana olleet haltiat. Arya lähettää munan maagisilla kyvyillään mahdollisimman lähelle vanhan lohikäärmeratsastajan Bromin asuinpaikkaa, Carvahallia. Arya vangitaan ja viedään Gil'eadiin, jossa Durza kiduttaa häntä. Eragon näkee todentuntuisia unia kuvankauniista haltianeidosta Aryasta murehtimassa kohtaloaan ja haluaa pelastaa tämän. He pakenevat yhdessä Murtaghin ja Aryan kanssa.

Brom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brom on entinen lohikäärmeratsastaja, jonka lohikäärme surmattiin Doru Areaban taistelussa Morzanin kavallettua hänet. Sarjan ensimmäisessä osassa Brom lähtee Eragonin kanssa matkaamaan pitkin Alagaësiaa ra'zacien perässä. Brom opettaa Eragonille miekkailua, magiaa ja muita lohikäärmeratsastajalle tarpeellisia tietoja ja taitoja. Bromin urotekoihin kuuluvat mm. kolmen valapaton tapot, sekä viiden kuoleman aiheuttaminen. Kun Brom tappoi Morzanin, hän otti tämän miekan Zar'rocin, jonka antaa myöhemmin Eragonille. Hänen opettajana on ollut mahtava haltia Oromis. Brom on kotoisin Kuastasta. Hän menehtyy ensimmäisessä kirjassa heittäydyttyään Eragonille tarkoitetun Ra'zacin tikarin eteen. Juuri ennen kuolemaansa hän paljastaa olevansa entinen lohikäärmeratsastaja. Kolmannessa osassa selviää myös, että Brom oli myös Eragonin oikea isä.

Galbatorix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galbatorix on Alagaësian hirmuvaltainen kuningas, jolla on hallussaan loput lohikäärmeen munat. Hän koettaa saada niiden ratsastajat puolelleen, mukaan lukien Eragonin. Monet Alagaësian asukkaat ovat Galbatorixia vastaan ja haluavat syöstä tämän vallasta hänen tekemiensä hirmuisten tuhojen ansiosta. Galbatorixilla on myös mittava armeija, johon kuuluvat muun muassa Ra'zacit, Urgalit, Kaksoset, Murtagh ja varjo Durza, sekä suuri joukko tavallisia, kuolevaisia sotilaita.

Nasuada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajihadin tytär, josta tulee vardenien johtaja isänsä kuoleman jälkeen. Hän päättää ensi töikseen, että vardenien on siirryttävä Surdaan. Nasuada myös päättää liittoutua Urgalien kanssa huolimatta kansan vastustuksesta, ja saa Urgaleilta lempinimen "Yövaanija" tumman ihonvärinsä takia. Nasuda myös keksii, miten Vardenit voivat ansaita rahaa (myymällä magian avulla valmistettua pitsiä), kun Surdan kuningas Orrin kieltäytyy lainaamasta Vardeneille enempää rahaa. Vahva johtaja, joka nauttii suuresta kansansuosiosta. Nasuadasta tulee viimeisessä kirjassa Galbatorixin kuoltua Valtakunnan kuningatar.

Roran[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roran "Väkivasara" Garrow'n poika on Eragonin serkku sekä Eragonin luotettava ystävä. Molemmat asuvat Carvahall-nimisessä kylässä tarinan alussa. Myöhemmin Roranista tulee epävirallisesti Carvahallin johtaja. Roran on rakastunut Katrinaan, joka on kylän teurastajan Sloanin tytär. Tällä suhteella on suurempi rooli trilogian toisessa kirjassa, Esikoisessa. Aiemmin Eragon-kirjassa hän lähtee mylläriksi Therinsfordin pikkukylään, jonka aikana hänen isänsä Garrow kuolee ra'zacien etsiessä Saphiran munaa Eragonin ja Roranin kodista.

Murtagh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murtagh on lohikäärmeratsastaja ja valapatto Morzanin poika, josta Galbatorix tekee uuden valapattonsa. Murtagh on vardenien ja useiden muiden tahojen epäsuosiossa isänsä hirmutekojen johdosta. Murtaghin ja Kaksosten luullaan kuolleen urgalien käsiin Farthen Dûrin taistelun jälkeen, kunnes he ilmaantuvat vastakkaiselle puolelle Vardenien ottaessa yhteen Valtakunnan kanssa Palavilla tasangoilla. Murtagh on kaksintaistelussa Eragonia voimakkaampi niin mieleltään kuin magialtaankin, minkä Eragon huomaa varsin pian. Murtagh on Eragonia voimakkaampi, koska Galbatorix antoi Murthagille eldunareíta, lohikäärmeiden sydänten sydämiä. Taistelun jälkeen Murtagh sanoo olevansa Eragonin veli ja hän kehottaa Eragonia pysymään poissa hänen tieltään. Lopuksi Murtagh ottaa Zar'rocin, joka kuuluu esikoiselle, eikä jälkimmäiselle lapselle. Murtaghin lohikäärme on punainen ja nimeltänsä Thorn. Viimeisessä (eli neljännessä) kirjassa saamme myös tietää, että Murtagh on rakastunut Nasuadaan.

Perillisen lopussa Murtaugh lähtee Thornin kanssa pois, koska Galbatorix oli jättänyt häneen niin suuren vihan, että sen oli annettava sammua. Ennen lähtöään, hän lupasi jonakin päivänä palata Eragonin luo.

Thorn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Murtaghin punainen uroslohikäärme, joka on lähes yhtä suuri kuin Saphira, koska hänet on kasvatettu magian avulla. Hän ei kuitenkaan hallitse kaikkia tekniikoita yhtä hyvin kuin Saphira, koska Saphira on harjoitellut häntä ahkerammin ja suhteessa kauemmin.

Vardenit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajihad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajihad oli vardenien johtaja. Hän taisteli eniten valtakuntaa vastaan verrattuna muihin kuninkaisiin, ja kääpiötkin (ne jotka asuivat Farthen Dûrissa) luottivat häneen. Hän melkein tappoi Durzan, ja tästä syystä Durzan miekassa oli pitkä naarmu. Ajihad oli taitava sotapäällikkö. Hän kuoli kaksosten pettäessä hänet parin urgalin avulla.

Trianna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Du Vrangr Gataan kuuluva maagi, joka ottaa johtajan paikan Kaksosten "kuoltua" Farthen Dûrin taistelussa.

Jörmundur[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajihadin "oikea käsi" ja sotapäällikkö, joka kuuluu myös vardenien Vanhinten neuvostoon.

Jeod[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teirmiläinen kauppias ja Bromin vanha ystävä, joka auttaa vardeneita vastustamaan Valtakuntaa. Jeod oli mukana Bromin kanssa kähveltämässä Saphiran munaa. Jeod kuljetti tavaroita vardeneille, mutta Valtakunta sai hänen toimistaan vihiä ja hänen kaikki laivansa hävisivät matkallaan vardenien luokse. Trilogian toisessa osassa Jeod pakenee Teirmistä vaimonsa Helenin ja carvahallilaisten kanssa upouudella kolmimastoisella Lohikäärme-aluksella.

Galbatorixin kannattajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Durza[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Durza on varjo ja yksi Eragonin vaarallisimmista vihollisista.

Carsaib (Durzan alkuperäinen nimi) syntyi ja eli lapsuusaikansa paimentolaisena vanhempiensa kanssa autiolla tasangolla. Heimo kuitenkin hylkäsi heidät ja syytti Carsaibin isää valanrikkomisesta. Myöhemmin Carsaibin vanhemmat tapettiin ja hän lähti vaeltelemaan aavikolle, jossa joutui todennäköisesti veden puutteesta hengenhätään. Vanha velho Haeg löysi kuitenkin sattumalta hänet ja hoiti kuntoon. Haeg alkoi opettaa Carsaibille magiaa ja henkien hallintaa. Myöhemmin heidän leiriinsä hyökkäsi roistoja, jotka tappoivat Haegin. Carsaib pyysi hengiltä apua kostaakseen Haegin kuoleman, mutta henget olivat kuitenkin paljon vahvempia kuin hän oli olettanut ja ottivat Carsaibin valtaansa, ja Carsaibista tuli varjo Durza. Durza liittyi Valtakunnan palvelukseen ja tuhosi kokonaisia kyliä urgali-joukkoineen. Durza yritti saada Saphiran munan, mutta Arya lähetti sen magian avulla Durzan ulottumattomiin tavoitteenaan saada se Bromin luo, mutta munan löysikin Eragon Selkärankavuoriston metsästä. Arya jäi itse vangiksi. Arya vietiin Gil'eadiin, jossa Durza kidutti häntä saadakseen tietoja munan olinpaikasta. Eragon kuitenkin pelasti Aryan ja Murtagh ampui jousella Durzania silmien väliin ja tämä hävisi hengiksi. Durza ei kuitenkaan kuollut, sillä varjon voi tappaa vain lävistämällä sen sydämen. Durza ilmestyi myöhemmin vahvempana ja vihaisempana Farthen Dûrissa. Durza johti urgali-armeijan Farthen Dûrin taisteluun vardeneja vastaan. Eragon kuitenkin lävisti Durzanin sydämen ja Durza tuhoutui.

Durza kuvataan kirjassa pitkäksi ihmisen muotoiseksi hahmoksi, jolla on karmiininpunaiset hiukset ja punaruskeat silmät. Durzan vartalo on laiha ja jäntevä, mutta täynnä voimaa. Hän käyttää aina mustia vaatteita, ja hänen miekassaan on pitkä naarmu, jonka Ajihad oli tehnyt.

Morzan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morzan oli ensimmäinen ja viimeinen sekä ylivoimaisesti kaikkein uskollisin valapatoista. Murtagh on hänen poikansa. Hänen vaimonsa nimi oli Selena (Murtaghin ja Eragonin äiti). Selena oli myös Morzanin paras ja luotetuin vakooja,tunnettiin mustana kätenä. Brom tappoi Morzanin lohikäärmeenmunajahdin aikana. Morzan auttoi Galbatorixia varastamaan uuden lohikäärmeen vanhan kuoltua. Morzan oli myös oppiaikana Ilireassa (Uru'baen) Bromin ystävä, ja käytti tätä hyväkseen monin eri tavoin. Morzan kantoi punaista Zar'roc-nimistä miekkaa, jonka Brom otti häneltä ja antoi myöhemmin Eragonille

Valapatot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valapatot olivat Galbatorixin lohikäärmeratsastajia, jotka palvelivat ja tukivat häntä. Heitä oli yhteensä kolmetoista. Heistä ensimmäinen, kuuluisin ja viimeinen oli pahamaineinen Morzan. Muita valapattoja olivat mm. Kialandi, Glaerun ja Formora.

Shruikan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galbatorixin musta lohikäärme, jonka hän on varastanut murhaamaltaan lohikäärmeratsastajalta. Hänestä tuli Galbatorixin lohikäärme, koska tämän oma lohikäärme kuoli. Joten Galbatorix mursi Shruikanin mielen ja loi kehnon jäljitelmän lohikäärmeen ja ratsastajan siteestä. Shruikanin koosta ei anneta tarkkaa tietoa, muuta kuin hänen päänsä yksinään on Saphiran kokoinen.

Carvahallin asukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albriech[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horstin ja Elainin poika.

Baldor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horstin ja Elainin toinen poika.

Birgit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quimbyn vaimo, joka vaatii Rorania tilille miehensä kuoleman aiheuttamisesta.

Elain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Horstin vaimo, joka Esikoisessa odottaa lasta. Synnyttää viimeisessä kirjassa lapsen, jonka vakavan vamman Eragon parantaa.

Fisk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fisk teki eragonin jälkeisessä kirjassa Esikoinen lankuista kilpiä kyläläisten suojaamiseksi valtakunnan sotilaita.

Garrow[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eragonin eno ja Roranin isä, joka saa surmansa ra'zacien tappaessa hänet.

Gertrude[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Carvahallin parantajaeukko.

Horst[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylän seppä.

Ismira[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sloanin vaimo. Kuoli Selkärankavuoristossa ennen Perillisen tapahtumia.

Katrina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sloanin tytär ja Roranin rakastettu, jonka tämä myöhemmin kihlaa.

Morn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitää Carvahallin baaria, Seitsemää lyhdettä.

Sloan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylän teurastaja, jonka tytär on Katrina. Rakastaa Katrinaa ja voisi tehdä hänen puolestaan mitä vain.

Tara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mornin vaimo.

Quimby[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ra'zacien ensimmäinen uhri heidän etsiessään Rorania. Birgitin aviomies.

Du Weldervardenin asukkaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oromis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oromis on lohikäärmeratsastaja ja Eragonin opettaja. Hän on monen sadan vuoden ikäinen ja asuu lähellä Ellesméraa Tel'naeírin kalliolla. Tosin harva tietää hänen olemassaolostaan. Oromiksella on kullanvärinen lohikäärme Glaedr. Hän kärsii harvinaisesta sairaudesta, joka estää häntä käyttämästä magiaa heikoimpia taikoja lukuun ottamatta. Hän on syntynyt Tüdosten -järven rannalla Luthivíran kaupungissa. Aikaisemmin hän on palvellut Vraelia ennen tämän kuolemaa lähes sata vuotta. Sen jälkeen Oromis on opettanut uusia lohikäärmeratsastajia ensin Ilireassa (Urǔ'baenissa) ja sittemmin Ellesmérassa. Kirjassa Brisingr Oromis kuolee Murtaghin iskusta Gil´eadin taistelussa.

Glaedr[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lohikäärme, joka jäi henkiin, kun Galbatorix petti ja tappoi muut lohikäärmeet ja heidän ratsastajansa. Hän ja hänen ratsastajansa Oromis piiloutuivat Ellesmeraan. Glaedrin toinen etujalka on katkennut taisteluissa, hän on noin kaksi kertaa pidempi kuin Saphira ja on kullanvärinen. Glaedr antaa sydänten sydämensä eli eldunarín Eragonille. Kirjassa Brisingr Glaedr kuoleen pian Oromiksen jälkeen.

Islanzadí[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Du Weldenvardenin haltioiden kuningatar, joka nousi hallitsijaksi puolisonsa kuoltua. Hän on Aryan äiti ja on hyvin huolissaan ainoastaan kuultuaan tämän joutuneen Durzan käsiin. Islanzadia seuraa valkea Hoopo-korppi, joka pitää arvuutteluista. Hoopo kuului Islanzadin puolisolle. Yleensä Hoopo huutele "Wyrda". Islanzadi on erittäin vahva ja kunnioitettu soturi. Islanzadi kuolee viimeisessä kirjassa lordi Barstin iskuun.

Eragon I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen lohikäärmeratsastaja, joka lopetti haltioiden ja lohikäärmeiden sodan

Rhunön[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haltiaseppä, joka eli jo haltioiden ja lohikäärmeiden sodan aikaan. Takoi kaikki ratsastajien miekat, jopa Zar'rocin Morzanille ennen kuin hänestä tuli Valapatto. Vannoi valan, ettei koskaan enää takoisi yhtään miekkaa, mutta takoi Eragonin miekan Brisingrin käyttämällä Eragonin ruumista.

Vanir[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haltioiden nuori asemestari, joka toimi Eragonin miekkailuopettajana Ellesmérassa. Aluksi halveksi Eragonia, koska tämä ei ihmisenä pärjännyt häntä vastaa. Lohikäärmeet lahjoittivat Agaëti Blödhrenissä Eragonille haltioiden kyvyt, ja hän juhlan päätyttyä osoittautui näiden kykyjen ansiosta Vaniria teknisesti taitavammaksi miekkailijaksi. Hävittyään Eragonille Vanir pyytää anteeksi aiempaa käytöstään.

Fäolin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aryan erittäin läheinen ystävä. Kuoli Durzan väijytyksessä Saphiran munaa suojellen.

Hoopo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valkoinen korppi, joka kuului ennen Islanzadín puolisolle. Hoopo pitää arvuuteluista, ja hokee yleensä "Wyrda" sanaa, joka tarkoittaa kohtaloa.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi kaljupäistä maagikkoa, jotka olivat Galbatorixin kätyreitä ja johtivat Du Vrangr Gataa ennen luultuja kuolemiaan.

Kull-soturit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli kuusi jalkaa pitkiä Urgal-rodun vahvimpia sotureita.

Lethrblaka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ovat Ra'zaickkien vanhemmat sekä niiden kulkuvälineet. Lepakkomaiset nahkaiset siivet.

Nar Garzhvog[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vardeneihin liittyvien Kull-sotureiden johtaja. Saattaa Eragonia tämän matkalla Farthen Dürin.

Ra'zacit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olentoja, joita on elossa vain kaksi kerrallaan. Ne ovat nopeita ja vaarallisia, mutta eivät osaa käyttää magiaa. Niiden hengityksellä on lamaannuttava vaikutus. Vahvimpia yöllä.

Urgalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi neljästä päärodusta. Sota kuuluu paljon heidän kulttuuriinsa.

Angela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teirmiläinen yrttikauppias,maagikko ja loistava soturi. Hän pitää arvoituuksilla puhumisesta ja on aina siellä missä tapahtuu. Hänen mukanaan kulkee ihmiskissa Solembum.

Elva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsi, jonka Eragon siunaa, mutta väärän sanamuodon takia siunaus muuttuukin kiroukseksi. Hän tuntee kaikkien tuskat, ne mitä on ollut, ne mitkä ovat nyt ja ne mitkä ovat tuleva ja tuntee pakottavaa tarvetta pelastaa kärsivät. Eragon lupaa yrittää poistaa kirouksen, mutta ei onnistu siinä kokonaan. Nyt Elva ei enää tunne tarvetta pelastaa kaikkia kärsiviä. Lapsi on avainasemassa Vardenien ja Galbatorixin sodan välillä. Lopussa Eragon tarjoutuu uudestaan poistamaan kirouksen mutta Elva kieltäytyy.

Fredric[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vardenien asemestari, joka antoi Eragonille sapelin, joka sittemmin murtui Tronjheimin väijytyksessä, jossa Eragon yritettiin tappaa.

Helen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jeodin vaimo kauppiassuvusta, joka ei pitänyt Jeodin ahdingosta raha-asioissa, vaan haluaisi lapsia, hyvän kodin ja kunnioitusta. Eragon antaa Brisingrissä Helenille yhden kultapalloista omaisuuden rakentamista varten, josta Helen on hyvin kiitollinen.

Ihmiskissa Solembum[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angelan uskollinen ystävä. Ennustaa Eragonille Teirmissä.

Ihmiskissa Maud[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asuu haltioiden luona Du Weldenvardenissa.

Kääpiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hrothgar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hrothgar oli kunnioitettu kääpiöiden kuningas. Hän oli monta sataa vuotta vanha, kunnes Murtagh surmasi hänet Palavilla tasangoilla. Hänen salinsa sijaitsee Farthen Dûrissa. Hänellä oli aseenaan hyvin vanha tappara, Volund.

Orik[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On Eragonin hyvä ystävä, kuningas Hrothgarin ottolapsi ja myöhemmin Hrothgarin kuoltua klaaninsa päällikkö ja lopulta kaikkien kääpiöklaanien kuningas. Orik tukee vardeneita kuninkaana ollessaan ja ilman hänen apuaan vardenit eivät pärjäisi Valtakunnalle.

Shrrgnien[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi Eragonin vartijoista matkalla Du Weldenvardeniin. Hänellä on "teräsnyrkit" eli luuhun poratut reiät joihin voi asettaa erilaisia piikkejä. Eragon kiinnostui niistä mutta joutui pettymään, sillä ihmiselle ei voi laittaa niitä. Niiden ansiosta Shrrgnien voi lyödä mitä vain ilman pelkoa murtuneista käden luista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paolini Christopher: Brisingr Tammi. Viitattu 22.3.2009.