Pekka Jokinen (professori)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pekka Jokinen (s. 1961) on luonnonvarapolitiikan professori Itä-Suomen yliopiston historia- ja maantieteiden laitoksessa. Hän on suorittanut valtiotieteiden tohtorin tutkinnon ympäristösosiologian alalta Turun yliopistossa 1995. Väitöskirja käsitteli suomalaista maatalouden ympäristöpolitiikkaa ajanjaksolla 1970–1994.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Jokinen on vuodesta 1989 alkaen ollut tutkijana Turun yliopistossa, erikoistutkijana Turun kauppakorkeakoulussa sekä yliassistenttina, vanhempana tutkijana ja professorina Tampereen yliopistossa. Vuodesta 2008 Jokinen on työskennellyt Joensuun yliopiston (sittemmin Itä-Suomen yliopiston) ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisenä luonnonvarapolitiikan professorina. Jokinen on Turun yliopiston (ympäristösosiologia, 1997 alkaen) ja Tampereen yliopiston (ympäristöpolitiikka, 1998 alkaen) dosentti.

Asiantuntemus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Jokisen tutkimuksen ja asiantuntemuksen ala on yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus, erityisesti ympäristö- ja luonnonvarapolitiikka. Hänen nykyisten tutkimushankkeidensa aiheita ovat ympäristöpolitiikan instituutiot, sääntelymallit ja verkostot, maaseudun monitasoinen ympäristöhallinta, luonnonvarat ja rakennemuutos sekä ekosysteemipalvelut. Jokisen julkaisuluettelossa on 125 nimekettä, ja hän on pitänyt 50 esitelmää kansainvälisissä konferensseissa.

Julkaisut (valikoima)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hiedanpää, J. & Jokinen, A. & Jokinen, P. (2011): Making sense of the social: human-nonhuman constellations and the wicked road to sustainability. Sustainability: Science, Practice, Policy 7.
  • Jokinen, P. & Kupsala, S. & Vinnari. M. (2011): Consumer Trust in Animal-Farming Practices – Exploring the High Trust of Finnish Consumers. International Journal of Consumers Studies 35.
  • Jokinen, P. & Järvelä, M. & Huttunen, S. & Puupponen, A. (2008): Experiments of Sustainable Rural Livelihood in Finland. International Journal of Agricultural Resources, Governance and Ecology 8(3), 211-228.
  • Haila, Y. & Jokinen, P. (toim.) (2001). Ympäristöpolitiikka – mikä ympäristö, kenen politiikka. Vastapaino: Tampere.
  • Jokinen, P. (2000): Europeanisation and Ecological Modernisation: Agri-Environmental Policy and Practices in Finland. Environmental Politics Vol. 9(1), 138-167.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]