Pauli Matalamäki

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Paulin pelivideot)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pauli Matalamäki
Henkilötiedot
Syntynyt30. kesäkuuta 1992 (ikä 31)
Kansalaisuus suomalainen
Ammatti tubettaja, striimaaja, DJ
Muut tiedot
Aktiivisena 2017–

Pauli Ensio[1] Matalamäki (s. 30. kesäkuuta 1992 Karvia) on suomalainen tubettaja ja somepersoona, joka tunnetaan YouTube-kanavastaan Paulin Pelivideot.[2]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matalamäki loi YouTube-kanavansa Paulin Pelivideot jo marraskuussa 2008, ja julkaisi silloin ensimmäisen videonsa, mutta aloitti videoiden julkaisemisen säännöllisesti vasta vuonna 2017. Matalamäen YouTube-kanavalla on yli 137 000 tilaajaa ja yli 19 miljoonaa näyttökertaa elokuussa 2022. Vaikka kanavan nimi viittaisi sisällön pääosin keskittyvän pelivideoihin, Matalamäki on itse sanonut kanavansa nimen olevan ironinen vitsi. Peliaiheisia videoita varten Matalamäellä on toinen YouTube-kanava, Paulin Pelivideoiden pelivideot,[3] Lisäksi hänellä on Twitch-kanava, jonne hän tekee peleistä suoria lähetyksiä.[4]

Matalamäki aloitti huumoripainotteisella tuotannolla, kuten sketseillä, eri tuotteiden testauksilla ja ruokavinkeillä. Myöhemmin hän on tehnyt myös vakavampaa sisältöä kuten koronaviruksesta kertovan videon. Matalamäki on tehnyt myös muutamia musiikkiaiheisia videoita, joissa hän on julkaissut omatekoista musiikkia Spotify-suoratoistopalveluun. Hän on myös järjestänyt DJ-konsertteja, jotka lähetti suorana samanaikaisesti YouTubeen ja nettiradioon ja myöhemmin Twitchiin[5]. Vuoden 2019 lopussa Matalamäki kertoi ryhtyneensä tubettajaksi täyspäiväisesti.

Matalamäen julkaisemista videoista erityisesti suosiota ovat niittäneet Huijataan huijareita -videot,[6] joissa Matalamäki pilailee nettihuijareiden kustannuksella. Lisäksi Matalamäen syyskuussa 2019 julkaisema video "Huijataan netin HIRVIÖITÄ?! Esiinnyin 13 vuotiaana netissä!"[7] sai paljon julkisuutta. Myös moni muu Matalamäen video on saanut huomiota eri medioissa, ja hänestä mm. julkaistiin artikkeli paikallislehteen. Lehtiartikkelin jälkeen Matalamäki julkaisi videon, jossa kertoi, että häneltä oli yritetty huijata auto.

Matalamäellä on nettikauppa, jossa hän myy fanituotteitaan kuten vaatteita ja haalarimerkkejä. Hän järjesti myös keräyksen tubettaja Mikael "niilo22" Kosolan hyväksi. Keräyksen varat Matalamäki hankki myymällä valmistamiaan tarroja nettikaupassa faneilleen. Tarrojen tuotot käytettiin Kosolalle uuden tietokoneen hankintaan, joka luovutettiin oheislaitteineen suorassa internet-lähetyksessä Kosolan kotona Lempäälässä.

2021 Matalamäki teki Ylelle pienen sarjan, jossa hän ostaa ja tuunaa vanhan Datsun 100A -henkilöauton. Matalamäki sai idean sarjaan Amistech Gamesin kehittämästä My Summer Car -videopelistä.

Matalamäki on lähettänyt Twitch-kanavallaan suorana lähetyksenä My Summer Car -peliä yli 600 tuntia. Matalamäen Steamista on nähtävillä, että hän on pelannut peliä yhteensä yli 1700 tuntia. [8]

Vuonna 2022 Matalamäki esiintyi Suomen huutokauppakeisarin 29. elokuuta julkaistussa jaksossa, jossa hän muun muassa kauppaa Smeg Dolce & Gabbana -leivänpaahdinta.[9]

Matalamäki esiintyy vuonna 2023 julkaistavassa Please Be Patientin kehittämässä Finnish Army Simulator -videopelissä ei-pelattavana hahmona (NPC) osana pelaajan joukkuetta. [10]

Vuoden 2023 alussa kiersi huhu, jonka mukaan Matalamäki olisi kuollut. Useille suomalaismedioille oli lähetetty sähköpostitse tiedote, jossa kerrottiin yksityiskohtaisia tietoja Matalamäen väitetystä kuolemasta. Tiedotteen lähettäjä oli väitetysti Matalamäen veli. Pelaaja-lehti kerkesi jo uutisoida Matalamäen kuolemasta, kun kävi ilmi, että tiedotus oli huijausta. Matalamäki on kertonut tekevänsä perättömästä tiedotteesta rikosilmoituksen.[11]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myös Matalamäen veli, Pasi Matalamäki, on tubettaja. Hän tekee videoita nimellä KaniVaraani. Kanavalla on 16 500 tilaajaa maaliskuussa 2023.[12] Pasi vierailee toisinaan Paulin videoilla.

Matalamäki on kertonut livelähetyksissään, ettei ole käynyt varusmiespalvelusta.lähde?

Kanavalla esiintyneitä henkilöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veljensä KaniVaraanin lisäksi Matalamäen huumoripainotteisilla videoilla esiintyy muutamia tämän ystäviä. Heitä ovat mm. "Katu"-Mirka ja "Mr. Tuottaja".

Mirkan ensiesiintyminen oli videolla "AITO GOLD DIGGER PRANK SUOMESSA!."[13] Tuottaja esittää videoilla Matalamäen tuottajaa, joka tuottaa videot ja musiikit.

Kanavalla on myös nähty videoita ja livestriimejä, joissa esiintyy Matalamäen ystäviä, kuten tubettajat Niilo22 ja Jusu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Lowhill Productions Oy Finder. Viitattu 11.4.2020. fi-FI
  2. Paulin Pelivideot YouTube. Viitattu 2.2.2020.
  3. Paulin Pelivideoiden pelivideot YouTube. Viitattu 2.2.2020.
  4. PaulinPelivideot Twitch. Viitattu 1.12.2020.
  5. PaulinPelivideot twitch.tv.
  6. ”Huijataan huijareita UPDATE! - Jäin kiinni! Miten kävi?”. fi-FI
  7. ”Huijataan netin HIRVIÖITÄ?! Esiinnyin 13 vuotiaana netissä!”. fi-FI
  8. Steamin yhteisö :: zteady steamcommunity.com. Viitattu 13.5.2022.
  9. Kerran paahdettu ruutu.. Viitattu 10.9.2023.
  10. Finnish Army Simulator -videopelin muutosloki (lokakuu 2022) finnisharmysimulator.com. Viitattu 7.1.2023. (englanniksi)
  11. Nyt puhuu Pauli Matalamäki, 30, joka uutisoitiin kuolleeksi www.iltalehti.fi. Viitattu 5.1.2023.
  12. KaniVaraani YouTube. Viitattu 7.3.2023.
  13. ”AITO GOLD DIGGER PRANK SUOMESSA!”. fi-FItarvitaan parempi lähde