Luettelo tunnetuista tubettajista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelo tunnetuista tubettajista sisältää suomalaisia ja ulkomaalaisia tubettajia.

Suomalaisia tubettajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomalaisia tubettajien ryhmiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tunnettuja ulkomaalaisia tubettajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Dave Cad, englantilainen vloggaaja, joka muutti Suomeen vuonna 2018.
  • The Angry Video Game Nerd, jossa James Rolfen esittämä vihainen nörttihahmo arvostelee huonoksi kokemiaan pelejä värikkäästi kiroillen.[38] Sarjasta tehtiin elokuva Angry Video Game Nerd: The Movie, joka julkaistiin vuonna 2014.[39]
  • The Nostalgia Critic on vuodesta 2007 Internetissä esitetty sarja, jossa Doug Walkerin esittämä hahmo Nostalgia Critic arvostelee mm. yleisesti huonoina pidettyjä elokuvia.[40] Sarjassa esiintyy myös muita henkilöitä, kuten Malcolm Ray, Tamara Chambler sekä Walkerin veli Rob. Walker luotsaa myös muita sarjoja, jotka ovat osa Channel Awesome-kanavaa. Sarjaa esitettiin alun perin YouTubessa, mutta se siirrettiin pian tekijänoikeusongelmien vuoksi sen omalle sivustolle. Vuodesta 2013 lähtien sarjaa ollaan alettu esittää uudelleen YouTubessa.
  • Vanossgaming on kanadalaisen Evan Fongin avaama YouTube-kanava.[41] Kanava sisältää humoristisiä pelivideoita, jossa Vanossiksi itseään kutsuva Evan pelaa kavereiden kanssa videopelejä.[42] Kanava aloitti toiminnan 2011 ja vuonna 2013 siitä tuli suosittu Grand Theft Auto V- ja Call of Duty: Black Ops II -videoilla. Vanossilla on tällä hetkellä yli 24 000 000 tilaajaa[43] ja hänen videotaan katsoo lähes 2 miljoonaa katsojaa.lähde?
  • Laina Morris, tunnetaan paremmin nimellä Overly Attached Girlfriend (lyhennettynä OAG), joka suomeksi tarkoittaa Liian kiintynyttä tyttöystävää. Laina tuli tunnetuksi YouTube-videollaan, jossa hän satirisoi Justin Bieberin laulua Boyfriend. Videolla Laina esittää tyttöystävää, joka muun muassa väijyy poikaystäväänsä Facebookissa. Videosta otettu kuvakaappaus levisi nopeasti ympäri Internetiä tehden Lainasta yhden Intenetin tunnetuimmista ilmiöistä.[44]
  • Felix Kjellberg, taiteilijanimi PewDiePie (YouTuben toiseksi tilatuin kanava)[45][46]
  • Seán McLoughlin, taiteilijanimi Jacksepticeye[47]
  • Dude Perfectin jäsenet: Coby ja Cory Cotton, Garret Hilbert, Cody Jones sekä Tyler Toney[48]
  • Dan Middleton, taiteilijanimi DanTDM[49][50]
  • Olajide Olatunji, taiteilijanimi KSI[51][52]
  • Tyler Blevins, taiteilijanimi Ninja[53]
  • Paul Joseph Watson[54]
  • Logan Paul[52][55][56]
  • Jake Paul[57][58]
  • Anton Maiden – ruotsalainen Iron Maiden -coverlaulaja.[59][60][61][62]
  • Markiplier (oik. Mark Fischbach) on yhdysvaltalainen internetpersoona ja videopelien kommentaattori.[46][63] Pääasiassa hänen videonsa keskittyvät kauhu- ja indiepeleihin. Vuonna 2018 hänen kanavansa sai täyteen yli 22 700 000 tilaajaa[64] ja hänen videoillaan on yli kolme miljardia katselukertaa.
  • Adamwestslapdogin The Legend of Zelda: Abridged series parodioi peliä The Legend of Zelda: Ocarina of Time, noudattaen pelin juonta taiteilijanvapauksin.[65][66][67]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Medialle ⋆ Pahalapsi Pahalapsi. Viitattu 3.3.2019.
  2. Aaltovesi, Viivi: 16-vuotiaana omilleen muuttanut TTK-suosikki Tuure Boelius, 17: ”Välillä tulee kotiin aika iso ikävä” Ihmiset & ilmiöt. 23.9.2018. Me Naiset. Viitattu 30.12.2018.
  3. Youtube-tähti Roni Bäck säästää lähes kaiken minkä ansaitsee – "Käytännössä en ole muuttunut kulutustavoiltani millään tasolla parin vuoden takaisesta" Kotimaa. 1.11.2018. Keskisuomalainen. Viitattu 30.12.2018.
  4. Tunnistaisitko? Smoukahontas-Sara muuntautui seksikkääksi vampyyriksi Viihde. 30.7.2015. Ilta-Sanomat. Viitattu 24.12.2018.
  5. Kuka on uuden Selviytyjät-kauden tubettaja-Miska? Kuvailee itseään suorasukaisesti: ”Ei lihaksikkain tai älykkäin pelaaja” Viihde. 24.4.2018. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  6. Vuorinen, Terho: Sara Karoliinasta tuli tubetähti lähes yhdessä yössä – haaveilee urasta televisiossa: ”Miksi heittäisin tämän osaamiseni hukkaan?” IS.fi. 5.6.2018 kello 07.47. Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 19.6.2018.
  7. Hjallis Harkimo yllättää – avasi oman Youtube-kanavan! Viihde. 7.10.2017. MTV Uutiset. Viitattu 24.12.2018.
  8. Deata eli Mikael Hertell kuvaa elämäänsä verkkoon omassa kodissaan — Youtube-videoita on katsottu lähes 100 miljoonaa kertaa Uutiset - Lähellä. 10.9.2017. Kouvolan Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  9. Sillanpää, Anna: Videobloggaaja Soikku: Enää en välitä, mitä muut minusta ajattelevat Ihmiset. 2013. Kodin kuvalehti. Viitattu 30.12.2018.
  10. a b IS tapasi suosikkitubettajat Assemblyillä – eeddspeaks illan ohjelmasta: ”Jännittää” Digi Today. 3.8.2018. Ilta-Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  11. Rapila, Senja: Mistä tubettajan tulot koostuvat? Suomalainen Ville, 27, kertoo Ilmiöt. 28.8.2018. Radio Nova. Viitattu 30.12.2018.
  12. a b Tubettajat tienaavat hervottomasti - Lakko sai muhkeat tulot Viihde. 1.11.2018. Iltalehti. Viitattu 24.12.2018.
  13. Menestynyt tubetähti Herbalisti Instagramissa: ”10 vuotta sitten olin varma, etten tuu saavuttamaan mitään” Viihde. 18.11.2018. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  14. Hän on tavallinen suomalaisnuori... ja YouTube -tähti Työelämä. 3.5.2015. Talouselämä (Alma Media). Viitattu 30.12.2018.
  15. Anniina, eeddspeaks, MrTuomo... IS Streamcornerissa kovia nimiä Assyilla! Digi Today. 27.1.2018. Ilta-Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  16. Lempääläinen Mikael joutui rajun kiusaamisen kohteeksi: videobloggaajan nimissä tehty tilauksia tuhansien eurojen edestä Digiuutiset. 9.10.2017. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  17. Rautio, Samppa: Tubettajilla on nykyään niin paljon valtaa, että se voi jopa pelottaa – Tume: “Ennen oli vapaampaa, kun pystyi ajattelemaan, ettei kukaan katso näitä” YLEX. 21.6.2017. YLE. Viitattu 30.12.2018.
  18. Joona paljastaa, miten elättää itsensä kuvaamalla videoita nettiin - IL tapasi suosikkitubettaja ZoneVD:n, jonka elämää seuraa 180 000 ihmistä IL-TV Viihde. 16.11.2018. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  19. a b JAAKKO PARKKALI Tubettajat. Magnum Live. Viitattu 30.12.2018.
  20. 15 kiloa laihtunut tubettaja Arttu Lindeman on edelleen sinkku: ”Olin Tinderissä mutta lähdin nopeasti pois” Viihde. 16.10.2018. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  21. Youtube-tähti Pekka Luodeslampi naurattaa Riku Niemistä mahtavana mahamiehenä: ”Tää on kuin vuoristorataa!” Ohjelmat - Suomen hauskin tavis. 30.3.2017. Nelonen. Viitattu 30.12.2018.
  22. Ravintolatyöntekijä kutsui miesasiakasta "neidiksi", mistä seurasi some-kohu – Asiantuntija: Illallinen olisi toiminut pahoitteluna Asiakaspalvelu. 7.9.2018. YLE Uutiset. Viitattu 30.12.2018.
  23. Tubettaja Mentaalisavuke julkaisi videon ”valkoisten heteromiesten kohtaamasta vääryydestä”, ja somessa repesi valtaisa keskustelu – tästä tapauksessa on kyse NYT. 5.11.2018. Helsingin Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  24. Paqpa vastaa Koululaisen pistarikysymyksiin Youtube. 4.12.2018. Koululainen-lehti. Viitattu 30.12.2018.
  25. Niin kuin varmaan olette huomanneet kanavani katosi yhtäkkiä. Uskon että tämä on vain YouTuben jokin väärinkäsitys. Tutkin asiaa ja koitan saada tilini takaisin. Ei siis hätää en ole lopettanut 😊 #paqpa Pictame/Instagram. 30.12.2018. Beata Rodas (@ paqpa). Viitattu 30.12.2018.
  26. Miisa, 21, on somessa suositumpi kuin Cheek: Ikkunoita hakataan, vihakommentteja tulee päivittäin Kotimaa. 30.1.2017. Aamulehti. Viitattu 30.12.2018.
  27. YouTube-sensaatio Markorepairs elää niukasti: Kauppaan kuukaudessa 65 senttiä! Viihde. 29.3.2011. MTV. Viitattu 30.12.2018.
  28. Koivuranta, Esa: Supersuosittu tubettaja Mariieveronica saavutti unelmansa jo 20-vuotiaana – radiokanavalta tullut puhelu mullisti elämän Viihde. 30.10.2018. YLE Uutiset. Viitattu 30.12.2018.
  29. Perjantain Tubettajat spesiaali: Markoboy87 Youtube. 27.6.2018. YLE Perjantai, YLE Areena, YLE. Viitattu 30.12.2018.
  30. @markoboy23 Marko Vidlund Ask.FM. Viitattu 30.12.2018.
  31. Kankaanranta, Aksel: Lievästi kehitysvammainen Marko Vidlund voitti TubeCon-tapahtuman yleisön suosikki-palkinnon. 2014. Thinglink. Viitattu 30.12.2018.
  32. Pasia on piinattu jo vuosia – hänen nimissään tilataan kiusallaan lehtiä, sairaalakäyntejä ja jopa huvipuistosynttäreitä – "Siellä oli tarjoilutkin valmiina" Viihde. 17.6.2018. MTV Uutiset. Viitattu 30.12.2018.
  33. Laukkanen, Emmi: Suosikkitubettaja Maiju ”Mansikkka” Voutilainen tuntee nuorten paineet: ”On sairasta, että some-tykkäykset määrittävät arvosi” Ihmiset. 28.6.2018. Kodin kuvalehti. Viitattu 30.12.2018.
  34. Hyvä, paha Fortnite koukuttaa tehokkaasti – Pitääkö lapsen pelaamisesta olla huolissaan? "Jos lapsi jää ulos kaveriporukasta, se voi olla haitallisempaa" Vapaalla. 17.12.2018. Lapin kansa. Viitattu 30.12.2018.
  35. Ilona, 19, elättää itsensä Youtubella – "Vanhemmat sanoivat, mene oikeisiin töihin" Viihde. 8.12.2017. MTV Uutiset. Viitattu 30.12.2018.
  36. Möhkölä, Riikka: JUSTIMUSFILMS LÖYTÄÄ HUUMORIA KAIKESTA – ETENKIN KESKI-IKÄISET MIEHET OVAT LÄHELLÄ NUORTEN KOOMIKOIDEN SYDÄMIÄ Ilmiöt. 11.5.2018. City-lehti. Viitattu 30.12.2018.
  37. Hydraulic Press Channel -yrittäjistä tuli suuren maailman julkkiksia yhdessä yössä Viihde. 18.3.2017. YLE Uutiset. Viitattu 30.12.2018.
  38. You Can’t Go Home Again: The Legacy of the Angry Video Game Nerd Mammon Machine Zeal. 10.1.2018. Medium. Viitattu 24.12.2018. (englanniksi)
  39. AVGN Movie Timeline (Updated 6/14/2014) Updates. 14.6.2014. Cinemassacre.com. Viitattu 24.12.2018. (englanniksi)
  40. DOUG WALKER ON THE NOSTALGIA CRITIC Indie Spotlight. 15.8.2013. Indie Outlook. Viitattu 24.12.2018. (englanniksi)
  41. VanossGaming - Digital Star Profile. Forbes. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  42. VanossGaming Youtube Reviews. Common Sense Media. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  43. VanossGaming Real Time YouTube Subscriber Count. Social Blade. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  44. Wenjia Zhao: Rise Of The Overly Attached Girlfriend Sites. 14.6.2012. Forbes. Viitattu 5.2.2015. (englanniksi)
  45. YouTube Top 10 Most Subscribed Channels List - Top by Subscribers Vidstatsx. Viitattu 25.10.2018. (englanniksi)
  46. a b Glaze, Virginia: UPDATE: Popular YouTuber Markiplier may have saved PewDiePie at the last second Entertainment. 3.12.2018. Dexerto. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  47. Saunders, Emmeline: YouTuber Jacksepticeye splits from Wiishu after three years - but begs fans not to speculate after his mental health battle Celebrity News. 10.10.2018. Mirror. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  48. Rautio, Samppa: Täydellisiä miehiä ja uskomattomia trikkejä – YouTube-suosikki Dude Perfectin tv-sarja on nyt Yle Areenassa YLEX. 6.7.2017. YLE. Viitattu 30.12.2018.
  49. Korhonen, Suvi: 26-vuotias Dan Middleton nousi kaupan kassalta Youtuben tulokuninkaaksi – järisyttävät tienestit pelaamalla Sosiaalinen media. 10.12.2017. Tekniikka & talous. Viitattu 30.12.2018.
  50. Carey, Alexis: Former supermarket worker earning millions from his hobby Money & Wealth. 6.12.2018. News.com (Australia). Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  51. Olajide Olatunji Bio Profiles. The Famous People. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  52. a b Kahden Youtube-tähden nyrkkeilyottelun uhotaan rikkovan internetin kävijäennätyksiä – ainakin se on kummallisin amatööriottelu Urheilu. 25.8.2018. Helsingin Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  53. Netin superjulkkis tahkoaa tajuttomia summia – pelilähetykset tuovat 26-vuotiaalle Tylerille 500 000 dollaria kuukaudessa Digi Today. 20.3.2018. Ilta-Sanomat. Viitattu 30.12.2018.
  54. Oppenheim, Maya: Ukip gains 500 new members since allowing prominent far-right activists to join party UK Politics. 26.6.2018. The Independent. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  55. Meyer, Robinson: The Social-Media Star and the Suicide Technology. 2.1.2018. The Atlantic. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  56. Japanilaista ruumista kuvannut Logan Paul sai viimein rangaistuksen Youtubelta: Saa silti jatkaa videoblogiaan Viihde. 11.1.2018. Iltalehti. Viitattu 30.12.2018.
  57. YouTubers Jake Paul and Erika Costell break-up Newsbeat. 8.11.2018. BBC News. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  58. Glaze, Virginia: Jake Paul finally meets Dillon Danis, with a surprising outcome Entertainment. 28.12.2018. Dexerto. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  59. Manson, Jake: Weird of the Day: Anton Maiden, “Can I Play With Madness” Tag: Anton Maiden. 11.7.2014. The Weirdest Band in the World. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  60. Anton Maiden Found Dead General Music News. 12.11.2003. Ultimate Guitar. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  61. Sverker, Jonatan: Malin: "Jag visste inte hur dåligt han mådde" Livsstil. 13.5.2009. Dagen. Viitattu 30.12.2018. (ruotsiksi)
  62. Bubblare: Numa numa, Anton Maiden, Obama girl och många fler Tidslinjen. Svenska Internetmuseum. Viitattu 30.12.2018. (ruotsiksi)
  63. Markiplier Youtube Reviews. Common Sense Media. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  64. Markiplier Real Time YouTube Subscriber Count. Social Blade. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  65. adamwestslapdog Youtube. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  66. adamwestslapdog Youtube Users. Social Blade. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)
  67. Makenzee, Bruce: Top Six Favorite Artists To Listen To At Any Time 21.8.2017. The Odyssey. Viitattu 30.12.2018. (englanniksi)