Luettelo Internet-ilmiöistä

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Pasi Viheraho)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo tunnetuista Internet-ilmiöistä.

Ihmisiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

J. Maynard, Tron-tyyppi
 • Mahir Cagri (oik. Çağrı) on turkkilainen mies, jonka luomat kotisivut herättivät huvitusta vuonna 1999. Sivujen alussa oli kehnolla englannilla otsikko ”Welcome to my home page! I kiss you!” ja Cagrin kertomuksia kiinnostuksen kohteistaan ja harrastuksistaan kuten lentopallo, matkailu ja seksi. Sivun alalaidassa hän kutsui kaikki naiset tervetulleeksi luokseen Turkkiin ja lupasi majoittaa heidät. Sivujen suosion kasvaessa Cagri sai puhelinsoittoja ympäri maailmaa ja lopulta internet-yritys sponsoroi hänet kahden viikon matkalle Yhdysvaltoihin. Cagri lauloi myös singlen I Kiss You ja teki televisiomainoksen brittiläiselle yhtiölle.[1] Mahir Cagrin ulkonäkö ja jutut ovat samankaltaiset kuin koomikko Sacha Baron Cohenin myöhemmän Borat-hahmon.
 • John Titor oli usenetissa 2000–2001 vaikuttanut ”floridalainen aikamatkaaja vuodesta 2036”. Hän väitti muun muassa ettei olympialaisia järjestetä enää vuoden 2004 jälkeen. Monet ottivat miehen jutut todesta.
 • Star Wars kid on vuonna 1988 syntynyt koululainen, josta levisi toukokuussa 2003 internetissä filminpätkä pojasta leikkimässä Tähtien sodan Darth Maul -hahmoa. Koululaisen riehuminen ”valosapelilla” herätti huvitusta ja videota arvioitiin katsotun 900 miljoonaa kertaa vuoteen 2006 mennessä.[2]
 • Leeroy Jenkins on World of Warcraft -nettiroolipelin pelaaja, joka pilasi peliryhmänsä huolellisesti laaditun strategian ja tapatti koko ryhmän ryntäämällä suin päin kohti vihollisia huutaen ”Leeeeeeeerooooy... Jeeenkins!”.
 • Markiplier (oik. Mark Edward Fischbach) on yhdysvaltalainen internetpersoona ja videopelien kommentaattori. Pääasiassa hänen videonsa keskittyvät kauhu- ja indiepeleihin. Lokakuussa 2015 hänen kanavansa sai täyteen 10 miljoonaa tilaajaa ja hänen videoillaan on jo yli kolme miljardia katselukertaa.
 • Markku from Finland on MySpacen kautta tunnetuksi tullut satiirinen suomalaista junttia esittävä hahmo.
 • Olli Hokkanen on Ennätystehdas-televisio-ohjelmassa esiintynyt kilpailija, joka epäonnistui Coca-Colan juonnissa. Kolanjuonti levisi YouTubessa ja sai myöhemmin suuren mediahuomion.
 • Jay Maynard eli ”Tron-mies” on minnesotalainen ohjelmoija ja ylläpitäjä, joka on valmistanut itselleen Tron-elokuvaan (1982) perustuvan puvun. Maynardin ylipainoinen habitus ja vartalonmyötäinen elastaani-puku herättivät ihmetystä keskustelupalstoilla kuten Slashdotissa ja Farkissa. Hän esiintyi puvussaan ”Tron Guyn” roolissa lukuisia kertoja Jimmy Kimmel Live! -keskusteluohjelmassa vuoden 2004 aikana.[3]
 • UncleSamPatriot on Pekka Luodeslammen suosittu Youtube-hahmo, jonka humoristisia videoita on katsottu miljoonia kertoja.
 • Peter Pan -mies” on 53-vuotias floridalainen mies, joka esittelee kotisivullaan kuvia itsestään Peter Pan -asuun pukeutuneena. Hän on esiintynyt muun muassa Late Night with Conan O’Brien -ohjelmassa vuonna 2004.[4]
 • Salattujen elämien hahmoihin kuuluva Ismo Laitela on noussut pienoiseksi internet-ilmiöksi YouTube-videopalvelun kautta. Sarjan jaksoista on videonmuokkausohjelmien avulla tehty remix-termillä kutsuttuja huumorivideoita, joissa yleensä hänen puhettansa on muokattu. Myös sarjan monet muut hahmot ovat olleet remix-videoissa mukana.
 • Pasi Viheraho (ent. Jari Sakari Siikonen) on tullut tunnetuksi arkipäivän realismia kuvaavilla YouTube- ja Vimeo-videoillaan. Hän juontaa myös internetradiota nimeltään Pasiradio. Tämän lisäksi hän on ollut useissa televisiohaastatteluissa, kuten MTV3:n Kymmenen uutisten loppukevennyksessä, sekä seuraamassa Matti Nykäsen vapautumista vankilsta. Viheraho on esiintynyt myös Karpolla on asiaa -ohjelmassa 1995, ja hänestä tehtiin Toimintahäiriöitä-niminen dokumentti vuonna 1990. Lisäksi Viheraho on ollut mukana Suomi Ilmiö -ohjelmassa 9. heinäkuuta 2005, ja esiintynyt vuonna 2013 dokumentissa Tubettajat – Kiertoradan kansalaiset.[5]
 • Markorepairs, eli Marko Vanhanen on noussut internet-ilmiöksi YouTube-videoillaan.[6] Hän osallistui vuonna 2011 televisio-ohjelmaan Keksijätehdas, jonka hän myös voitti.[7]
 • Pete Czerwinski (tunnetaan paremmin nimellä furiouspete123 tai Furious Pete) on kanadalainen kehonrakentaja ja kilpasyöjä. Hänellä on hallussaan kuusi Guinness World Records -maailmanennätystä.
 • niilo22, eli Mikael Kosola, on suomalainen vlogaaja, joka esiintyi Tubettajat-dokumentissa.[8][9] Mies tunnetaan eritoten ruokavideoistaan sekä hän on yksi Suomen tuotteliaimmista vlogaajista. MoonTV on parodioinut niilo22:n ruoanlaittovideoita.[10] Niilolla on myös pelikanava niilo22 Games.
 • markoboy87, eli Marko Vidlund, on suomalainen vlogaaja, joka tuli erityisen tunnetuksi voitettuaan vuoden 2014 Tubecon -tapahtuman "Vuoden Tubettaja" -osion. Marko itse aloitti kuitenkin videoidenteon jo vuonna 2011. Mies tunnetaan erityisesti alkoholitesti - sekä kissavideoistaan, joissa esiintyi hänen Topi-kissansa. Vuoden tubettaja -tittelin valinnan jälkeen nettifoorumi Ylilaudan käyttäjät järjestivät rahankeräyksen, jolla he lahjoittivat Markolle kahdentuhannen euron edestä elektroniikkaa, mukaan lukien PlayStation 4 -pelikonsolin, television sekä useita pelejä konsolille. Miehen alkuperäinen karkki- ja vaatepalkinto koettiin keskustelupalstoilla kehnoksi muiden voittajien palkintoihin verrattuna.[11]
 • Laina Morris (syntynyt 22.6.1991) tunnetaan paremmin nimellä Overly Attached Girlfriend (lyhennettynä OAG), joka suomeksi tarkoittaa Liian kiintynyttä tyttöystävää. Laina tuli tunnetuksi YouTube-videollaan, jossa hän satirisoi Justin Bieberin laulua Boyfriend. Videolla Laina esittää tyttöystävää, joka muun muassa väijyy poikaystäväänsä Facebookissa. Videosta otettu kuvakaappaus levisi nopeasti ympäri Internetiä tehden Lainasta yhden Intenetin tunnetuimmista ilmiöistä.[12]

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Anton Maiden – ruotsalainen Iron Maiden -coverlaulaja
 • OK Go – yhdysvaltalainen YouTubessa suuren suosion saavuttanut rockyhtye
 • Rickroll – kesästä 2007 lähtien levisi tapa huijata ihmisiä linkeillä katsomaan YouTubesta tai muualta Rick Astleyn musiikkivideota Never Gonna Give You Up. Ilmiö muodostui niin suosituksi, että YouTube muutti aprillipäivänä 2008 kaikki etusivullaan olevat videolinkit johtamaan kyseiseen videoon.
 • You are a pirateLazy Townissa esiintynyt mieleenpainuva laulu, joka on nähtävillä YouTubessa monilla eri kielillä.
 • Sergey Stepanov eli ”Epic Sax Guy” tuli internet-ilmiöksi vuoden 2010 Eurovision laulukilpailussa, jossa hän esiintyi Moldovan edustajaryhmän saksofonistina.
 • Trololo on Eduard Hilin esittämä kappale (oikealta nimeltään ”Я очень рад, ведь я, наконец, возвращаюсь домой”, suom. Olen niin iloinen, sillä olenhan vihdoin palaamassa kotiin), joka on saanut suuren suosion YouTubessa.
 • Eteläkorealainen rap-artisti PSY (oik. Park Jae-Sang, s. 31. joulukuuta 1977) tuli vuonna 2012 tunnetuksi internetissä julkaisemallaan musiikkivideolla ”Gangnam Style”. Video on YouTuben katsotuin yli 2 miljardilla näyttökerralla.
 • Yhdysvaltalaisen Baauerin Harlem Shake -kappale tuli tunnetuksi meemistä, jossa ihmiset tanssivat sen tahtiin.
 • Ylviksen kappale The Fox (myös What Does the Fox Say?) on tullut tunnetuksi YouTuben kautta.

Vanhat musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotkut aiempien vuosikymmenten musiikkivideot, kuten esimerkiksi Armin ja Dannyn englanniksi laulama I wanna love you tender (suom. Tahdon olla sulle hellä)[13], suomalaisen tanssinopettaja Åke Blomqvistin televisiolle tekemä diskotanssi-opetusvideo ja Länsi-Saksan Eurovision laulukilpailun 1979 edustuskappale Dschinghis Khan ovat myöhemmin YouTubessa tai muuten tulleet internet ilmiöiksi sisältämänsä tahattoman camp-huumorin ansiosta.

Hauskoja kuvia tai ääniä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Badger Badger Badger, loputtomiin jatkuva animaatio, jossa piirretyt mäyrät voimistelevat.
 • Tanssiva vauva (Dancing baby) on 3D-ohjelmalla luotu lyhyt video tanssivasta vauvasta, joka levisi netissä 1996–1997. Ilmiö pääsi laajempaan levitykseen kun vauva esiintyi televisiosarjassa Ally McBeal lakinainen McBealin näkemänä hallusinaationa. Yhtye Trubble teki myös singlen Dancing Baby (Ooga-Chaka), joka kohosi 1998/1999 Australian ja Britannian listoille.
 • Hampsterdance on yksinkertainen webbisivu, jossa 392 animoitua hamsteria tanssii taustalla pyörivän musiikin tahdissa. Sivun teki alun perin Deidre LaCarte lemmikkihamsterilleen Hamptonille. Verkkosivu saavutti suosion maaliskuussa 1999, jolloin se keräsi neljän päivän aikana 60 000 käyntiä. Tätä ennen sivulla oli ollut 600 kävijää. Myöhemmin käyntejä kertyi miljoonia. Hampsterisivu keräsi niin faneja kuin vihasivujakin.[14]
 • O RLY? on kesällä 2003 suosioon noussut meemi. Se perustui valokuvaan yllättyneen näköisestä tunturipöllöstä, johon joku lisäsi sanat O RLY? (engl. Oh, really?, suom. ihan tosi?). Pöllökuvat levisivät foorumeilla, kuten Something Awful ja Fark.com vastauksena hölmöihin toteamuksiin. Ilmiötä kehitettiin eteenpäin vastauksilla YA RLY (Yeah, really; ihan tosi) ja NO WAI! (no way!, ei millään!).
 • TROGDOR the BURNiNATOR!!! on animaatiosarjassa Homestar Runner hahmon Strong Bad piirtämä ”lohikäärme”, joka muistuttaa S-kirjainta, jolla on lihaksikas käsivarsi ja tapa talloa talonpoikia ja ”burninoida” ritareita. TROGDOR mainittiin Buffy, vampyyrintappajan päätösjaksossa.
 • Doge esittää japanilaista Shiba-koiraa, joka katsoo kameraa epäilevällä ilmeellä. Kuva levisi netissä, kunnes joku lisäsi kuvaan tekstejä "wow" ja "such". Näin suosio alkoi ja Doge-meemit levisivät.
 • Loituma Girl on neljän ruudun flash-animaatio, joka sisältää kuvan Bleach-animen hahmosta Orihime Inoue pyörittämässä purjoa. Animaatio nousi suosioon 2006. Sen taustalla soi 27 sekunnin pätkä Ievan polkasta Loituma-yhtyeen esittämä vuoden 1995 levyltä Things of Beauty.[15] Tunnetaan myös nimellä Leek Spin.
 • goatse, goatse.cx
 • Crazy Frog, sammakkoanimaatiohahmo
 • Pedobear, piirretty pedofiilikarhu
 • WROOONG!!”, Lex Luthorin repliikki Superman Returnsissa
 • This is SPARTA!!”, elokuvasta 300
 • Trollface on kuva viekkaasti hymyilevästä oliosta. Kuvaa on alettu myöhemmin kutsua nimellä ”Coolface”.
 • Bonsai Kitten, mukamas purkissa erikoiseen muotoon kasvatettuja kissoja

Sanaleikkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • All your base are belong to us on japanilaisesta videopelistä Zero Wing löytynyt englanninkielinen fraasi, joka nousi suosioon Internetissä vuonna 2001. Koko peli oli käännetty englanniksi aivan yhtä kehnosti, mutta juuri tämä lause alkuanimaatiosta nousi suosituimmaksi. Lausetta tai lyhennettä AYBABTU photoshopattiin lukuisiin kuviin ja sen saattoi löytää reaalimaailmasta televisiopaidoista tai kirjoitettuna milloin mihinkin.[16]
 • Lolcats on sarja kuvia, joissa kissojen ja toisinaan muiden eläinten repliikeiksi on laitettu tahallisesti väärin kirjoitetulla englannilla milloin mitäkin humoristista. Ilmiön alkuperä on World of Warcraft -pelissä.[17] Vakiofraaseja ovat muun muassa ”I CAN HAS CHEEZBURGER?” ja ”DO NOT WANT!”.
 • Hyvin vastaavanlainen huonoon/pseudofoneettiseen englantiin ja l33tspeakiin perustuva ilmiö on Walrus bukkit -meemi, joka yleistyi keväällä 2007.[18][19]
 • Venäjänkielisessä Internetissä on vastaavanlainen preved-ilmiö (преве́д) tai padonki, joka perustuu sanojen kirjoittamiseen väärin siten, että lausunta säilyy samana humoristisen vaikutuksen aikaansaamiseksi. Venäjän painottomien vokaalien äännearvo vaihtelee a←→o ja i←→e, joten tervehdyksen привет/privet voi kirjoittaa превед/preved ja se lausutaan samoin. Samoin termi padonki on sanan подонки väärin kirjoitettu muoto. Ilmiötä levitti etenkin sähköposteissa levinnyt kuva, muuteltu versio John Luriein vesivärimaalauksesta Bear Surprise, jossa karhu yllättää metsässä seksiä harrastavan parin sanoen ”превед!”. Ulkomaalaisille, jotka eivät uutta kirjoitustapaa ymmärtäneet, kerrottiin sen olevan olbanian kieltä.[20]
 • Padonki-liikkeen kodeiksi muodostuivat verkkosivut Fuck.ru ja sittemmin pietarilaisen sähköinsinööri Dmitri Sokolovskin vuonna 2001 perustama sivusto udaff.com,[21] jossa julkaistaan käyttäjien kirjoittamia tarinoita. Nimensä sivu sai Sokolovskin lempinimestä Udav (Удав) ja vanhasta tavasta kirjoittaa venäjän loppu-v kahdella f-kirjaimella. Udaff.com on kerännyt huomiota mahdollisimman šokeeraavalla asennoitumisellaan kävijöihin.
 • What are those?”, Vine-palvelusta ja YouTubesta tunnettu huudahdus, yleensä osoitetaan toisen kenkiä ja huudetaan ”What are those?”

Sarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • The Angry Video Game Nerd, jossa James Rolfen esittämä vihainen nörttihahmo arvostelee huonoksi kokemiaan pelejä värikkäästi kiroillen. Sarjasta tehtiin elokuva Angry Video Game Nerd: The Movie, joka julkaistiin vuonna 2014.
 • Adamwestslapdogin The Legend of Zelda: Abridged series parodioi peliä The Legend of Zelda: Ocarina of Time, noudattaen pelin juonta taiteilijanvapauksin.
 • PewDiePie (oik. Felix Kjellberg), ruotsalainen henkilö joka pitää kauhupelien pelaamisesta ja hänen kanavallaan on syntynyt monia meemejä joista tunnetuimpia ovat hänen Amnesia: The Dark Descent pelissä ääninäyttelemänsä patsas Stephano, tuoli Mr. Chair, Jennifer, joka on iso kivenlohkare, ritaripatsaat, joihin hän ei luota, ”bro”, joka on hänen nimensä pelin hirviölle ja kanavansa tilaajille. Hän vihaa suuresti tynnyreitä ja ne nähdessään hän huutaa "BARRELS" ja alkaa viskelemään niitä ympäriinsä tilanteesta riippumatta. 13. päivä heinäkuuta 2012 hänen kanavansa tilattiin miljoonannen kerran mikä tekee hänen kanavastaan Youtuben tunnetuimman ruotsalaisen kanavan. 24 tunnin päästä tilaajia oli kertynyt 40000 lisää. 21. syyskuuta kaksi miljoonaa tilaajaa tuli täyteen. PewDiePie on nykyään Youtuben tilatuin kanava lähes 42 miljoonalla tilaajallaan.[22]
 • Rooster Teeth on yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö, joka nousi tunnetuksi Red vs. Blue -machinima-sarjalla. Tuottaa useita eri Youtube-sarjoja, lyhytvideoita, keskusteluohjelmia sekä siihen kuuluva Achievement Hunter keskittyy videopelaamiseen sekä Let's Play -videoihin.
 • Game Grumps on yksi Youtuben suosituimmista Let’s Play-kanavista.
 • Creepypasta sisältää internetissä olevia kauhutarinoita, jotka liittyvät yleensä televisiosarjoihin, elokuviin tai videopeleihin. Creepypastat ovat yleensä kertomuksia, joissa tarinan kertoja väittää kokeneensa tarinan tapahtuman itse. Creepypastoissa annetaan katsojalle vaikutelma, että tapahtumat ovat todellisia. Harvat creepypastoista ovat todellisia. Tunnettuja creepypastahahmoja ovat Jeff the Killer, Dead Barth, Laughing Jack, Eyeless Jack, Squidward Suicide, Slenderman, Suicide Mouse ja Ben Drowned. YouTube-käyttäjä MrCreepypasta on lukenut tarinoita englanniksi. Suomalainen YouTube-käyttäjä MkGamerr on puolestaan lukenut creepypastoja suomeksi.
 • Vanossgaming on kanadalaisen Evan Fongin avaama YouTube-kanava. Kanava sisältää humoristisiä pelivideoita, jossa Vanossiksi itseään kutsuva Evan pelaa kavereiden kanssa videopelejä. Kanava aloitti toiminnan 2011 ja vuonna 2013 siitä tuli suosittu Grand Theft Auto V- ja Call Of Duty: Black Ops II-videoilla. Vanossilla on tällä hetkellä yli 15 800 000 tilaaja ja hänen videotaan katsoo lähes 2 miljoonaa katsojaa.lähde?
 • Dragon Ball Z: Abridge on Team Four Star -nimisen dubbausyhtiön luoma parodia-sarja Akira Toriyaman luomasta Dragon Ball Z -sarjasta. Sarjassa käytetään alkuperäisen sarjan jaksoja, mutta niihin on kirjoitettu täysin uudet vuorosanat. Sarjassa hahmojen personallisuus on muutettu, paitsi Vegeta, Krillinin ja Piccolon luonne on pidetty samana. Sarjasta on tehty tällä hetkellä neljä tuotantokautta. Jaksoja seuraa parhaillaan 2 miljoonaa katsojaa ja yhtiön YouTube kanavalla on lähes 2 miljoonaa tilaajaa.
 • The Irate Gamer on yhdysvaltalaisen Chris Boresin avaama YouTube-kanava. The Irate Gamer-sarjassa Chris pelaa klassikkopelejä kritisoiden niitä samalla ankarasti. Irate Gamer muistuttaa melko paljon The Angry Video Game Nerd -sarjaa. The Irate Gamer ei ole kuitenkaan menestynyt samalla tavalla ja saannut suurimmaksi osaksi negatiivista palautetta katsojilta. Kanavalla on 150 000 tilaajaa. Vuonna 2016 Chris kuvaa edelleen The Irate Gamer -sarjaa.
 • Caddicarus on brittiläisen James Caddickin luoma komediasarja. James arvostelee Caddicarus Showssa videopelejä, joista suurin osa on huonoja. Jaksossa nähdään paljon huumoria ja joissaki jaksoissa nähdään Jamesin sisko Rosie. Jakson lopussa James päättää joutuuko peli "teurastetuksi" vai "pelastettavaksi". Jamesilla on toinen ohjelma Caddy's Retropectives, jossa James muistelee vanhoja klassiko pelejä, kertoen samalla faktoja.
 • Hydraulic Press Channel on tamperelaisen Lauri Vuohensillan avaama YouTube-kanava. Videoillaan Lauri murskaa erinlaisia esineitä hydrauliikkaprässillä. Lauri avasi kanavan lokakuussa 2015 ja kanava keräsi lyhyessä ajassa noin 50 000 tilaajaa. Syy kanavan nopeaan kasvuun johtuu Reddit-nettikanavasta, joka oli jakanut Laurin videon. Kanavalla on yli miljoona tilaajaa.[1] Lauri puhuu videoissaan enimmäkseen englantia ja Laurin englannin ääntämistä ollaan pidetty huvittavana, koska se muistuttaa todella paljon rallienglantia.
 • The Nostalgia Critic on vuodesta 2007 Internetissä esitetty sarja, jossa Doug Walkerin esittämä Nostalgia Critic -hahmo arvostelee yleisesti huonoina pidettyjä elokuvia. Sarjaa esitettiin alun perin YouTubessa, mutta se siirrettiin pian tekijänoikeusongelmien vuoksi sen omalle sivustolle. Vuodesta 2013 lähtien sarjaa ollaan alettu esittää uudelleen YouTubessa.
 • The Cinema Snob on vuonna 2007 alkanut Brad Jonesin tuottama sarja, jossa hän arvostelee eksploitaatioelokuvia ja pornografiaa 1960-, 1970-, 1980- ja 1990-luvuilta. Sarjasta julkaistiin vuonna 2012 elokuva nimeltään The Cinema Snob Movie.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Star of 'I Kiss You' Site Moves From Farce to Folklore (New York Times)
 2. Star Wars Kid is top viral video BBC. Viitattu 29.07.2007.
 3. Jay Maynard, IMDB
 4. http://www.pixyland.org/peterpan/
 5. Tubettajat – kiertoradan kansalaiset Nouhau Productions. Viitattu 10.11.2013.
 6. Markorepairsin elämä Youtubessa Teleportaasi. Viitattu 03.06.2012.
 7. YouTube-hittimies Marko Repairs nappasi Keksijätehtaan voiton MTV Viihde. 28.3.2011. Viitattu 12.10.2015.
 8. niilo22 youtube Viitattu 25.9.2014.
 9. IMDB Viitattu 25.9.2014.
 10. MoonTV:n parodia niilo22:n ruoanlaittovideosta 18.9.2014. Viitattu 25.9.2014.
 11. Kimmo Lehto: Rähjäävä Markoboy87 on oikeasti rauhallinen kissanomistaja Pihlavasta Porilaine. 20.11.2014. Viitattu 31.12.2014.
 12. Wenjia Zhao: http://www.forbes.com/sites/wenjiazhao/2012/06/14/rise-of-the-overly-attached-girlfriend/ http://www.forbes.com/sites/wenjiazhao/2012/06/14/rise-of-the-overly-attached-girlfriend/. Forbes. Viitattu 5.2.2015.
 13. Danny on suomalainen vientituote. Helsingin Sanomat, 9.1.2009, s. C1.
 14. Hamsterit levittävät tanssivillitystä Helsingin Sanomat. Viitattu 29.07.2007.
 15. http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1213382
 16. http://www.theregister.co.uk/2001/02/22/all_your_base_are_belong/
 17. Creating a Cute Cat Frenzy TIME. Viitattu 29.07.2007.
 18. The Complete Walrus Bucket Saga hamsterinthewheel.com. Viitattu 29.07.2007.
 19. The Walrus Bucket Internet Meme, Seriously InformationWeek. Viitattu 29.07.2007.
 20. Полный превед Lenta.ru. Viitattu 29.07.2007.
 21. http://udaff.com/
 22. http://vidstatsx.com/youtube-top-10-most-subscribed-channels