Simo Aalto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Simo Aalto
Henkilötiedot
Syntynyt 19. maaliskuuta 1960 (ikä 59)
Oulu
Ammatti taikuri
Aiheesta muualla
Kotisivu

Simo Aalto (s. 19. maaliskuuta 1960 Oulu) on suomalainen taikuri.

Nuoruus ja opiskeluajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simo Aalto syntyi maaliskuussa 1960 kuvataiteilija Eeli Aallon ja opettaja Airi Aallon perheen kuopuksena. Hänellä on kaksi sisarusta, Maaria (s. 1957) ja Markus (s. 1959). Simo kävi koulunsa Svenska Privatskolan i Uleåborgissa. Vuonna 1979 hän kirjoitti ylioppilaaksi. Yhdeksänvuotiaana lahjaksi saadusta taikurivälinelaatikosta alkanut kiinnostus taikatemppuihin jatkui Simon varttuessa.

Aalto suoritti asepalveluksen Oulun kasarmin soittokunnassa. Armeijan jälkeen hän aloitti opinnot Oulun lastentarha-opettajaopistossa, josta hän valmistui vuonna 1982. Hän työskenteli lastentarhaopettajana ja teki samalla jatkuvasti taikurikeikkoja vuoteen 1990 saakka, kunnes lopetti työt lastentarhassa ja rupesi pääsääntöiseksi taikuriksi.

Ura taikurina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2000 Aalto valittiin Lissabonissa taikureiden maailmanmestariksi, minkä lisäksi hän on saanut kilpailussa hopeaa vuonna 1997 Dresdenissä ja pronssia 1991 Lausannessa. Voittoja on tullut myös lukuisissa muissa kilpailuissa muun muassa Pohjoismaiden-mestaruustasolla. Ensimmäisen kerran hän esiintyi taikurina jo 16-vuotiaana koulunsa joulujuhlassa.

Lasten taikurina hän on tunnettu lukemattomista televisio-esiintymisistä muun muassa Yle TV1 -kanavan Veturissa, Simon Taikateltassa, Puoli kuudessa ja ruotsinkielisessä Simosalabim-nimisessä lastenohjelmassa. Hän on tehnyt paljon esiintymis- ja luentomatkoja myös ulkomaille. Vuodesta 1990 hän on ollut päätoiminen taikuri.[1]

Tammikuussa 2013 käynnistyi Simo Aallon 35-vuotistaiteilijajuhlakiertue kotikaupungistaan Oulusta.

Simo Aallon taikasana on ”jokeri pokeri box”.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simo Aalto avioitui nykyisen vaimonsa Kirsti Aallon kanssa vuonna 1993. Kirsti työskenteli terveydenhoitajana, mutta jo vuonna 1994 hän jättäytyi pois niistä töistä ja aloitti työskentelyn miehensä päätoimisena avustajana.

Uusperheeseen kuuluu seitsemän lasta: yksi poika ja kuusi tytärtä. Simo Aalto asuu perheineen nykyään Porvoon Emäsalossa.

Simo Aallon tytär on vatsastapuhuja Sari Aalto ja hänen veljensä lapsia laulajat Suvi Aalto ja Saara Aalto.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Simon uudet taiat Länsiväylä. 6.2.2013. Viitattu 15.3.2013.
  2. Saara Aallon taikurisetä ihmettelee Rantalakeudessa: Miksi Saaralla ei ole ollut levytyssopimusta? 2016. Mtv.fi. Viitattu 11.4.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]